![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=342 Lalenin hikayesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Selam herkese, Laleleri en sık şekilde nasıl dikmek gerekli acaba, mevsimi de geldi dikimin. Kaç cm aralık bırakalım? Ankara'da güzel iyi fiyatlı soğan satışıolan yer var mı ayrıyeten. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn.Unalsel., Lalelerin dikim zamanı geçiyor. Tobrağı kabartın, Orkunkırcının dediği gibi 7-8 cm aralık ve 7-10 cm derinlikte dikin. zamanı kaçırmayın. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
75'lik balkon saksılarına ekim yapacağım, biraz torflu toprağım var ama ilave de edeceğim. Ph metre var, en azından toprağın PH değerini de lale isteğine göre ayarlayım diyorum, bu değerler nedir acaba. Toprağın mahiyeti de önemli aslında, gevşek, sert mi orta mı olmalı? Ph değeri 6.5-7 denmiş. Toprak tipi çok gevşek iyi değil denmiş. Soğukları yemeden önce 9 Cantigrat derecede kök oluşumunun olması önemli denmiş. Ekim zamanı şu bilgilerin güncel olması iyi olur en azından biraz da yabancı kaynaktan araştırma yapayım. Düzenleyen unalsel : 18-11-2009 saat 15:00 Neden: Yeni bilgiler |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese selam. Dün gece soğuğunda eşimle birlikte laleleri saksılara ektik. 130 soğan akmıştım,8 tane 70'lik balkon tip saksı kullandık her saksıya 15 tane gelecek şekilde bakalım nasıl olacak. Ph 6-7 torf almıştım 40 litre onu da kattım saksılara, mevcut toprağımın ph'ı 7,5 civarıydı baktığımda, sulama sonrası ölçtüğümde yine 7,5 gösteriyordu ph. Ph'ı 4-5 olan akasya toprağı mı alsaydım acaba ya da Ph'ı 2 olan topraklar var. Bundan en üste serpersek dengeleyebilir miyiz acaba? Limon tuzu ile sulama suyunun pH'ını düşürünce de geçici olarak iyi bir ortam sağlanıyor. Saksıları balkonda kuytuya saklayıp üzerlerine kalın karton ve naylon poşet ile koruma yaptık. Sabah kartonun altında sıcaklık 10 derece idi. Geceleri artık Ankara'da buzlanma olmakta, 0-3 derece arası oluyor gece sanırım ama bizim karton direk soğuğu engellediğinden istenilen 9 santi. derece civarında tutmayı başaracak bir süre sanırsam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Sayın unalsel, emeklerinizin karşılığını görürsünüz umarım. Hepsi açtığında çok şenlikli olacak görüntüleri. Ben de bugün Eminönü'ndeki çiçekçileri gezdim. 2010 İstanbul Kültür Başkenti projesi için cami yanındaki çoğu çiçekçiyi kaldırmışlar. Ne güzeldi eski hali. Ortada kalan dükkanlardan lale, nergis, erengül soğanı aldım. Haftaya Modoğan'da dikeceğim onları. Sizinki kadar olmasa bile daha evvel diktiğim laleler, nergisler filizlenmeye başladılar. Resimleri bekliyoruz. Saygılarımla Düzenleyen arıkuşu : 20-11-2009 saat 21:19 Neden: eksik kelime |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
Merhabalar.Dün gece itibari ile 3 adet balkon saksısına ve bir adet toprak saksıya lalelerimi ekmiş bulunuyorum.Lalelerimi kum, torf ve bahçe toprağı karışımına ektim.Sabırla ve umutla bekleyeceğim.Hep birlikte bekleyelim... ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Merhaba. sipariş ettiğim sümbül ve laleler yeni geldiler. Şuan Sivasta hava -2 -4 lerde. Hemen ektim ama köklenmeleri için geç mi kaldım acaba? O soğukta köklenirmi, yoksa köklenene kadar içeri mi almalıyım( ev kaloriferli). Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ısıtılmayan bir oda 10 derece civarında olacaktır muhtemelen. En güzeli derece ile ölçmek her ortamı, özellikle geceleri. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Merhaba, Koklenmiş yapraklı satılan lalelerden 6 renk alıp yeğenime hediye ediyorum. Kaloriferli evde bakılacak. Çok kısa olarak toprak,saksı ve bakımı konusunda bilgi rica edıyorum. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-12-2009
|
Benim lalelerimin yaprakları kurumaya başladı sebebi ne olabilir. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2009
|
Sn. kgursan Benim de bahçeye ektiğim lalelerin açmadan yapraklarının çoğu sarardı ve canlılığını kaybetti. Yapraklar, desteklenmediğinden toprak üzerine yattı. Bu sene yağan bol yağmurlardan etkilendiler sanırım. Bahçenin güneş gören yerindekiler, şimdilik iyi durumda, sağlıklılar. Ancak çiçeklerini görebilecekmiyim bilmiyorum. Soğanları (sizin yazdığınız gibi) çürümüşse ne yapmamız gerekiyor. Çıkartalım mı topraktan? Saygılarımla. Düzenleyen arıkuşu : 11-01-2010 saat 16:20 Neden: harf eksikliği |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
mehaba benim ektigim lalelerde hic hareket yok gecen seneden ektiklerim yavrulamış bu sene ektiklerim henüz topraktan başlarını cıkarmadı ecelemi ediyorum sogan +sitres ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Acele etmeyin. Mart da toprak ısınınca hepsi fırlar çıkar. Bu karda kışta ne işleri varki çıksınlar?!!! Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
bu sene soganlar birbirine karıştı gecen yıl ektiklerim bu yıl ektiklerim ilk baharda nasıl bir cümbüş olucak merak ediyorum . |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
merhaba yeni lale ve sümbül soğanıları aldım ekeceğim hemen sorum 1/ için deki toprak ğın içinde ne olması gerekir. sorum 2/ 2000 rakımlı yerde evim var eksem olurmu 2000 rakım çok soğuk şu günlerde derece 0 sıfırlarda sayılır karlı geçiyor / ben olmaz diye tahmin ediyorum ama siz değerli büyüklerime danışayım dedim şimdiden teşekür ederim |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sn sağdil., Kasımda diktiğiniz soğan köklenmiş olması gerekirdi şimdiye kadar köklenmediyse o soğandan hayır gelmez. Seneye ise hiç kalmaz . |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Merhabalar. Bir arkadaşımın verdiği lale soğanını kasım sonu gibi saksıya ekmiş ve arada suluyordum. Birkaç gündür kafama takıldı niye bir hareket yok diye. Önce başlığınızı okuyayım dedim... Ve farkettimki benim saksım hep içeride ve sıcak ortamdaydı. Çok fena bir hata değilmi. Hemen koştum saksıyı boşalttım kendimede sinir oldum. Soğan bayağı bi küçülmüş dış yaprakları küflenmiş gibi. Bozulan katlarını söktüm ceviz büyüklüğünde beyaz bölümünü kurtardım... Peki sizce ben şimdi ne yapmalıyım tekrar ekip balkonamı çıkartayım yoksa seneye ekmek üzere serin kuru bir yerdemi saklayayım... Acil yardımlarınızı bekliyorum....Teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Benimkileride bimden almıştım ama Ankara için çok erken henüz ilkbaharda görcem bende inşallah ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Haklısınız kgursan . Maalesef soğanımı kaybettim. İçide kararmaya başlamış üzülerek attım bende. Acemilik böyle birşey işte üzülüp oturuyorsun. Ama öğrenmiş oldum birdahakine aynı hataları yapmam. Şimdi en kısa zamanda yeni soğan edinmeliyim. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orkun Kırcı, hemen toprağa gömün. Zira artık laleler her yerde filizlendi, boylandı, uygun iklim olan yerlerde çiçeğe durdu. Benimkiler de Ankara havasına uygun olarak, ağır ağır büyüyorlar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Sn.k donmez benim lalelerimde ankarada ama henüz topraktan çıkmadılar ilk defa lale yetiştireceğim ilkbaharda açtıklarını biliyorum buralarda ama benimki ne zaman topraktan çıkar acaba? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ankara, resimde gördüğünüz lalelerin soğanlarını Bauhaus'tan temin ederek sonbaharda, Ekim ayında soğan çapı kadar diyebileceğim derinliğe ektim. Yaklaşık 10 gündür Ankara'nın çok şiddetli soğuk yaşadığı günlerden geçtik. Buna rağmen gelişiyorlar ve bende onları keyifle takip ediyorum. Sizinkilerin de şimdiye çıkmış olması gerekirdi. çok derine ekmiş olmayasınız. |
|
|
|
![]() |
|
|