![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Benim Muscari'lerim; ![]() ![]() Çarşamba günü, Emirgan Korusunda Muscariler böyleydi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Kardeşim dün markette görmüş tomurcuklanmış muscariler. Ben de yakında gidip incelemeyi düşünüyorum, kokusu nasıl diye. Görünüşleri çok zarif, eğer kokuları da güzelse elimden kurtulamazlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaçsever
|
Çiçekleri de yaprakları da çok zarif ve narin. Kokmaması büyük bir dezavantaj değil. sarigoz, senin çiçeklerin fotoğraflarını bekleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Benim muskarilerim kokuyor. Kokusu sümbül gibi, bir de başka bir çiçeğin kokusuna benzettim ama bulamıyorum. Daha çok hafif sümbül kokusu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
|
Sümbül kokusu, bergamut kokusundan sonra en sevdiğim kokudur. Hemen markete muskari avına çıkmalıyım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaçsever
|
Sayın sarigoz, maşallah diyelim de nazar değmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
bizim fındıklık ta çok var muskari ama zamanı geçti tam çiçekli zamanını çekemedim malesef son bir iki çiçek kaldı ondan bir resim çektim bakalım beğenecekmisiniz normalde açtıkları zaman fındıkla tamamen mosmor oluyor kokuları muhteşem ama tek resim le idare edeceğim artık seneye bol bol resim çekerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Ne soğanı olduğunu bilmediğim ve ziyan olmasın diye ektiğim üzüm sümbüllerim beni çok utandırdı buraya mı layık gördün dercesine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
benim muskariler çiçekleri kurudu sanki tohum olacak gibi minik toplar var yaprakları hala yemyeşil parlak görünüyorlar,çiçekleri kurusa bile yapraklarıda güzel.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
çiçekçide görüp almıştım ama çiçekçi bana afrika karanfili diye satmıştı birde yaz boyu sürekli çiçek açtığından söz etti sanırım kandırdı beni çiçekleri döküldü ve tohum keseleri oluştu artık..birde soğanlı bitki olmadığını söyledi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
merhaba ; bir saksıya 3 adet üzüm sümbülünü 2 ay kadar önce dikmiştim. diktiğim üzüm sümbüllerinden 2 tanesi yapraklandı bir tanesi ise topraktan 2-3 mm çıktı ve öylece kaldı. ayrıca hiç çiçek sapı da yok. ![]() 1) bir hata mı yaptım acaba? 2 tane yapraklanırken diğeri öylece kaldı. 2)muscari ler den bu şartlarda hangisi çiçeklenir? 1 yıl çiçekleri görmek için beklemem umarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
muskarim geçen ilkbahar da çiçekleri verip kurumuştu soganları toprakda bırakmıştım unutup saksıya çeri domates fidesi diktim suladıkdan 2gün sonra müskari yaprakları çıktı acaba kışın çiçek verirmi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Muscari severler..Bu yil sonbahar donemde,bir muscari sogani aldim.Muscarilerim var elbet,fakat bu puskullu bir tur.Ilkbahari,(kis yeni girdi ama)iple cekiyorum.Ciksi hele,fotograflayip eklerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Üzüm sümbüllerim aranjmana çok yakıştı,ne dersiniz? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2012
|
merhabalar ; bi ay kadar önce büyükçe bi deniz kabuğunun altına ahşaptan ayaklar yapıştırıp sallanmasını engelleyerek içine de muscariler ekip çiçekleri çok seven bi arkadaşıma hediye etmiştim. mini mini soğanlardı, çok boğulurlar gibi gelmemişti. hele de genelde ektiğim soğanların bir kaçının içinin hep toprakta koflaşıp çürümesi yüzünden kala kala kabuğun içinde 3 ü kalır, rahat rahat geçinirler diye düşünmüştüm. bu fotoğraf 1 ay önceden. 2 tanesi yapraklarını uzatmaya devam ediyor ama diğerleri hareketsiz. arkadaşım de ben de kaygılandık, acaba soğanları seyreltmeli miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
![]() Bence çok ilginç ve yaratıcı bir saksı olmuş. Sıkışıklıktan çok ekim zamanı ile ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz diye düşünüyorum. Çünkü ilkbahar soğanları bildiğim kadarıyla en geç yılbaşında ekilir şu malum soğuklama gereksinimi nedeniyle. Muskariler çoktan yapraklandı ve çiçeğe geçtiler bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim sayın egülnur biz de onları yerinde bırakır seneye keyiflenmelerini bekleriz o zaman ne yapalım. belki bi iki de geç çiçek görürüz şanslıysak bu sene ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Muskarilerim açtı.
Bu yıl üçüncü yılları. Yazı nisbeten serin ve karanlık depo da geçirdiler. Kasımda ekip balkona bıraktım. Biribirlerine değecek kadar yakınlar ama görüldüğü gibi bu bir sorun değil. Hatta daha küçük bir saksıda da daha minikleri var. Onlar da açtı. Darısı çiçek bekleyenlerin başına ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da minik saksıdakiler.
Beyaz muskarim yok. Seneye inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
|
Saksısı küçük mü diye kaygılandığımız muskariler ben görmeyeli boy atmış, çiçeklerini göstermişler meğer. dört gözle seneyeyi beklememize gerek kalmamış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Muscarilerim nihayet açtı.Kokusu ise müthiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |