agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni1030Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2011, 16:21   #1
Ağaçsever

Sulman's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2010
Galeri: 2
Sevgili arkadaşlar,

Bu bitkiyi 15 yılı aşkın bir süredir üretiyorum. Öncelikle bakımı kolay, üretimi kolay fakat gelişmesi devasa olması bazen zor bir bitki. Direk güneş ışığı sevmiyor. Sabahtan akşama kadar güneş ışığı alamaz. Günde bir **** yarım saat güneş ışığı direk gelebilir. Fakat en önemli nokta aydınlık aşırı aydınlık olacak. Balkon güneşinin duvar ile kesilmesi gibi.

Torf, normal toprak vs sevmiyor. Sıkışmayan, aşırı geçirgen, kumlu toprak seviyor. Vitamine pek ihtiyaç duymuyor.

Bu şekilde bir ortam oluşturulduğu zaman büyük bir saksı saksının altında suyu tutacak büyük bir su kabı ve bol su istiyor. Yılda 2 defa tamamen budama neşelendiriyor. Kıştan çıkarken ve yaz ortasında.

Üretimi soğanları alınabilir veya evde saksılarınız varsa çiçeklerinden spor ile atlama yapıyor.

Kışın soğanları içerde kalıyor, İstanbulda yaprak dökmüyor, büyümesi yavaşlıyor. Yaza doğru nisan ayında coşuyor, yaz sonuna kadar coşkusu devam ediyor.

Yazın bol suyu çok sever, saksı tabağında bulunabilir. Yazın susuz kalması çok kötü oluyor, sulayınca kendine gelse de yaprakları yandığı ve şekli değiştiği için budamak icap ediyor. Budamaktan çekinmeyin Bir makas diplerinden kesebilirsiniz. Bir hafta içinde çok neşelenecektir. Budamamdaki neden ise yapraklarının büyüklüğünden dolayı toprağın güneş görmemesi ve soğanlarının üreyememesi.

Bu süs yoncalarımın kökü Canada'dan geldi. Başka yerde değişik renklerini görsemde aynısından görmedim. Akrabalarıma ve tanıdıklarıma üretip hediye ettim.

Benden şimdilik bukadar.

Saygılar.

Sulman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2011, 20:15   #2
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
bende 4 yaprak cıkardı bir cicek actı seviniyorum
( evde saksılarınız varsa çiçeklerinden spor ile atlama yapıyor.) bu nasıl oluyor. Sulman 2 yıldır bende böyle bir şeye şahit olmadım sadece ufacık bir saksı yoncaları cok seviyorum keşke 5 10 saksı yapabilsem onları

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2011, 19:00   #3
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Benim de oxalisim var artık- dün edindim.
Çok minik ve sevimli

Name:  DSC04385.jpg
Views: 3378
Size:  63.2 KB

Oxalis hedysaroides rubra "Fire Fern".

Düzenleyen Jezebel : 14-07-2011 saat 20:09
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2011, 08:40   #4
Ağaç Dostu

fooflower's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2010
Galeri: 1
Merhaba sayın jezebel oxalisden bende edinmek isterim nereden aldınız acaba? Saygılar

fooflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026