![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. merd0gan, Benim bilgilerimin dışında kalan bir kök yapısını tarif etmişsiniz. En azından bu kadar cansız bir ottan bu kadar güçlü bir kök yapısı olabileceğini hayal edemedim diyebilirim. Keşke bıraksaydınız bakalım gelişecekler miydi. Mesela normalde bahçemde yabani olarak çıkan bir oxalisi olduğu gibi bırakırsam ve yaz mevsimi ile birlikte bitki kuruyup gittiğinde muhakkak ki toprak altında birden çok yavrulamış soğanını eğer toprağı kazarsam bulmam gerekir. Yani aslında üstte yer alan illustrasyonda da en son çizimde bitki kuruyunca yok oluyor ama yanlardan üreyen soğanlar toprak altında bir sonraki sezona hazırlanıyor. Düzenleyen kelebek çalısı : 12-09-2012 saat 02:26 Neden: paragraf düzenleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Süs yoncaları bahar yagmurlarıyla coşuyor zaten ilk bahar ve erken yaz en cafcaflı anları yazın kuraklıkla kurumaları gerekiyor biz iyi baktıgımızdan kuruma olmuyor cılız kalıyor bitki sogan oluşumuda azalıyor . Mor oxalisisler bende böyle şu sıra tek tük yaprak kaldı .siteden bir arkadaş atlama yaptıgını yazmıştı ben senelerdir şahit olmadım . Eski yumrular zamanla ölüyor gencleştirmek gerekiyor yanlardan cıkan ufak yumruları bölerek cogaltılıyor suyu fazla sevmesede ilk baharda bolca sulanmalılar . Mor oxalisisler güneşe fazla dayanmıyor hemen yaprak yanıgı oluyor. Birde gübreyi sevmedigini biliyorum yazın verilen gübre ölümle sonuclanıyor bende deepileri böyle kaybettim cok güzellerdi ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
Alıntı:
|