![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Bugün çarşamba. Saksı ile yürütmeye cesaret edemedim. Kapıcı kulübesi boş gibi geldi bana. Oxalisleri yer örtücü olarak ta kullanmışlar. Bir öbek beyaz gördüm pembe ve sarıların arasında. Bir, asıldım bitkiye, yedi sekiz kök kolayca çıkıverdi. Hemen çantama attım. Kulübe önünden geçerken bir de baktım ki kapıcı orada ve bana bakıyor. Ama hiçbir şey demedi. Kelebek Çalısı, bugün aldığım beyazlardan biri yapraksız, doğrudan soğandan çıkmış. Oluyor demek. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Vildan hanım yoncanın yabani oldugunu nasıl anlıyacagız. beyaz ve sarı rengi cok severim ciceklerimin neredeyse tümü beyaz ve sarı ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-10-2006
|
bendede var bu cıcekten cok sevıyorum. gozum gıbı bakıyorum gercı cok ılgılenmeyede gerek yok,cok ılgı ısteyen bır cıcekte degıl aslında. ama benımkının topragında kucucuk,yesıl ve kahverengı renklerınde bocekler cıkmaya basladı. ne yapmam lazım acaba |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar mor uyku çiçegi adanada bulunurmu?yardımcı olursanız çok sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2009
|
Bende de bu çiçekten var. bir ara tüm yaprakları düştü, öldü sandım. meğer dibinde minicik böcekler varmış. eşim ilaç döktü. şimdi minik bir yaprak çıktı, demekki kökü sağlammış çok sevindim. Biri hediye etti, başına birşey gelecek diye korkuyorum. Nerede bulabiliriz bu çiçeği? satılırken görmedim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
bu moryapraklı çiçekten nerde bulabiliriz acaba bilgisi olan varmı? yaşadığım şehirde büyük çiçek seraları yok maalesef. her çeşitçiçek de bulunmuyor haliyle. bu çiçeğin tohumu falan satılıyormudur?? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2011
|
harika bir çiçek |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
mutlu beyde mevcut ben siparişlerime eklettim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2011
|
"mutlu bey" e nerden ne şekilde ulaşabiliriz acaba? internet üzerinden sipariş verilebiliyormu?? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Arkadaslar assagıdakı lınk de bu cıcekle ılgılı bılgı var. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11620 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Nihayet artık benimde,mor yapraklı bir kök,uyku çiçeğim oldu.anneciğim,çok sevdiğimi bildiği için,bana dün bir arkadaşından getirmiş.inşallah tutturabilirim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Bu çiçekten bende de var.Almanya'dan gelmişti.Resimlerle falan anlaşılmaz.Kapanıp açılmasını görmek lazım.Mükemmel.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-04-2012
|
mor yapraklı yoncayı bir ziyarette görmüştüm ne gittiğim kişi ne de ben ismini bilmiyorduk..deli gibi nette araştırdım ve en sonunda oxalis olduğunu buldum ancak alabileceğim bir yer bulamıyorum..bu konuda bilgi sahibi olan varsa lütfen cevap yazarsa çok mutlu olurum.o çiçeği yetiştirmeyi çok istiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2011
|
neyran merhaba, ben de yurtdışı da dahil olmak üzere mor oxalis soğanını bulabileceğim her yerde arıyorum, aratıyorum. bir kere hopa'da bir kere de istanbul'da küçükyalı'da gördüm. ne çiçekçiler biliyor, ne benim gözüme çarpıyor. bulursak birbirimize haber verelim... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Neyran ve poncik, mor yoncayı mutlukutlu arkadaşımıza sorun. Ayrıca Hocam100'de de olabilir. Onlara sorun, belki ellerinde vardır. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Arkadaşlar ben de malesef yok.Ben de arıyorum. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ziyapaşa bulvarı, Paksoy Lisesi'nin arkasındaki yolda, Sarı Konak Apartmanı bitişiği:Eraslan apt. Mor yonca bile var. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Mevlut Bey, Deppeiler geldi, teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Kelebek Çalısı deppeiniz harika.. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya görevliyi bulursam bir kök rica edeceğim,yok bulamazsam yer değiştirme operasyona başvururum ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet elimde biraz daha kalmış. Düzenleyen hocam100 : 30-04-2012 saat 21:55 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Jebezel hanım evet bunlar osalix deppei.Çok hoş çiçeği oluyor.Bu arada gönderdiğiniz soğanlıların çiçeklkerini yavaş yavaş görüyorum. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2012
|
merhaba arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var, annemin oxalis triangularisi vardı, 1 ay kadar önce bir misafirimiz yastık düşürdü kırdı istemeden, annem çaktırmasa da çok üzüldü, hastasıydı o çiçeklerin. İzmirde yaşıyorum 1 haftadır gezmediğim botanik, sera, bahçe kalmadı hiçbir yerde yok. Sonra bu siteyi buldum, bana bulabileceğim yerlerin adresini telefonunu verebilirseniz çok sevinirim anneler gününe yetiştirmeye çalışıyorum pazara.. ya da elinde kökü bulunan yollayabilecek varsa, hesap numarasıyla satın almak isterim, acil yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sevgiler saygılar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|