![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2017
|
Ben de tekrar frezya için gittim ama hiç kalmamıştı. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2017
|
soğan nerden temin edebilirim
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Zambak ilgi alanım değil.Sümbül tohumu denememde 3-4 senede açtı.Kokusu bıktırmıyor,çok baygın değil.Satılan top sümbül değil.İyice büyümesi -çiçek sayısı-5yılı buldu.Sümbülü soğan olarak almak daha iyi.Diker dikmez en güzel şekilde açıyorlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-02-2017
|
Arkadaşlar bugün BİM de sonbahar soğanları satışa çıkıyor. Lale, Sümbül, Nergis, Çiğdem soğanları 2.95 ₺'den satışa çıkacak. Bilginiz olsun. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Lale soğanları toprakta bırakılabilir mi?
Ön bahçemizde uygun saksılarda lale yetiştirmek istiyoruz. Aydınlık, güneş almayan bir yer olduğu için aynı saksılarda lalelerle birlikte çok yıllık menekşe ve çiğdem de olabilir diye düşünüyoruz. Buradaki sorun lale soğanlarının sökümü esnasında diğer çiçeklerin zarar görmesi olacaktır. Lale çok yıllık bitki olduğu için soğanları toprakta kalabilir diye düşünüyorum. Ama araştırınca sökülüp muhafaza edilmeleri gerektiği yazılıyor. Buna neden gereksinim duyuluyor? Toprakta kalabilirler mi? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Açık arazi koşullarında yaz aylarında sulanmayacaksa evet kalır, ama saksıda yazlık bitkilerde dikilirse biraz zor olur. ayrıca kalan soğanlar bölünür,ve küçülür. Yani saksıda 2-4 yavru bir arada olur , baharda hepsi çıkar ama çiçek vermeyebilir.. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
Alıntı:
. En azından deneyip ne olacağını görmek gerekiyor. Çıkıp açmayan soğanlar da eretsi yıl açacaktır nihayetinde. Her lalenin çiçek vermesi gerekmiyor benim için. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2017
|
Sn. kgursan; O zaman şimdi dikmek pek anlam ifade etmeyecek. Ne önerirsiniz peki. Çünkü soğanları almış bulundum bunları dikip bahara hazır hale getirmek çok mu zor? Yoksa 10 aya yakın buzdolabında saklamam mı gerekecek? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Alıntı:
O yüzden çok geç kalmadan ekin. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
soğanlar buz dolabında beklemez.. zamansız olmakla birlikte dikin toprakta dursun |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. wakan; Ben bahçeye ekmek istiyorum. Toplamda 55 adet soğanı saksılara ekmek eziyet bana. Bahçeye ekersem de gece sıcaklıkları düşük olduğu için soğanları bozmak istemiyorum. Biraz derin dikip toprak üzerini de samanla kapatsam çözüm olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Alıntı:
Diğer türlü yukarda bahsettiğim sorunla karşılaşırsınız. Ayrıca buzdolabında saklarsanız o dolaba yeşillik, sebze meyve koymamalısınız. Bunlar etilen üretirler, etilen de lalelerin çiçek oluşumunu engeller. Soğanlarınız kurtulsa bile çiçeksiz sade soğan olur. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sn. wakan. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2020
|
Merhaba arkadaşlar. Sorum yanıtlanırmı bilmiyorum ama yeni üye olduğum için direk konu açamadım. 2 hafta önce marketten bi zambak aldım. Diktikten 1 hafta sonra köküne yakın alt yaprakları kurumaya başladı. Dokununca dökülüyorlar. Üst yaprakları çok canlı ama acaba bitkim ölüyor mu. Yanlış bişey mi yapıyorum? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Merhabalar, soğanlı bitki yetiştirmedim daha önce. Amarallis alacağım. Birtanede kokulu soğanlı bitki yetiştirmek istiyorum. Bu zamanlarda dikilebilir öneriniz varmıdır mis kokulu ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu.
|
Satış başlığına bakın Burası satış yeri değil. Kolay g elsin |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2021
|
Online satın alıp gala çiçeği yumrusu ekmiştim. bu gün hareketlenmeyenleri topraktan söktüm. Birini ters ekmişim düzeltip tekrar ektim. Diğeri de yarısı çürümüş jelleşmiş bir haldeydi. Diş fırçasıyla ovarak temizledim tarçına bulayıp kağıda sardım. Kendimce uydurduğum yöntemler bunlar. Doğru mu yapıyorum acaba. Çürümüş kısım kuruduktan sonra tekrar ekerim diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin bu bilgilerinizle burada hiç kimse şu nedenden çürümüştür diyemez, bir çok nedenleri vardır. Biraz araştırma ile inanın bu sitede her konuda yeterince bilgi vardır, önçe konular üzerinde biraz araştırma yapalım lütfen, göreceksiniz kendi sorununuzu kendiniz çözeceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarıda birinci sayfada da link verdim. Soğanlı bitkilerle ilgili her türlü bilgi var. Mevsimlik çiçek bakımı... Açelyalarınız için bakım önerileri Bahçenize dikebileceğiniz soğanlı bitkiler Çiçeklerin en duygusalı... Her mevsimin güzeli: Oya ağacı Çiçekli salon bitkilerinin bakımı... Saksı bitkileri için ışığın önemi Saksılarınızı değiştirirken dikkat Bitkileriniz hastalanmasın... Böğürtlen yetiştiriciliği... Çiçek yetiştirmeyi sever misiniz? Salonunuzda Akdeniz rüzgarı... Kaktüs tutkusu yayıldı... Onbiray çiçeği (Primula obconica) Seflera bitkisi... Afrika menekşesi... Çiçeklerinizi kurutun... Begonya Rex bitkisi... Evde bitki terapisi... Cycas bitkisi... Begonvil Tijli form bitkisi... Croton bitkisi... Salon yukası Yucca... Anthurium bitkisi... Çiçek yetiştirme yolları... Küpe çiçeği (Fuchsia) Yüksük otu (Digitalis) Aylara göre çim bakımı Porsuk ağacı... Mum çiçeği.... Sardunya bakımı... Evde bitkileri nereye koymalıyız? Herdem yeşil bitkiler Bahçelerin süsü çardaklar Hava temizleyen ev bitkileri İç mekanınız için 'Ixora' Anneye en güzel hediye Çiçekleriniz sizi zehirlemesin... Yalnızca anneniz için... Bu yazın trendi kır çiçekleri Nar yetiştiriciliği... Kış çiçekleri... Bahçelerin kraliçesi ortancalar Evlerde çiçek zamanı Çiçeklerin bakımı... Yapraklara nefes aldırın... Nisan ayında bahçede yapılacaklar Çiçeklere yer açın... Lale soğanı... Çiçek ömrü nasıl uzatılabilir? Dayanıklı ve kolay bakılan bitkiler... Flamingo çiçeği... Evinizi ve balkonunuzu şenlendirin Bonsai tasarımları... Primula bitkisi... Saksı bitkileri... Sağlıklı saksı bitkileri için... Çiçeğinizin ömrünü uzatın Çiçek zamanı... Kırmızı gülün boyu uzadı! Dekorasyonda kuru dal modası... Mum çiçeği (Hoya) Çiçeklerin duygularımıza etkileri... Bahçelerimizde çiçek soğanları... Zarif ve nazik yapraklı; Sineralya Çiçekçi önerileri... Kış aylarının gözbebeği... Çiçeklerinizin bakımını unutmayın... Sümbül ekim zamanını kaçırmayın! Ayın güzeli; yılbaşı çamı Çiçek yetiştirirken zehirlenmeyin! Balkon ya da bahçe bitkisi; Topmazi İç mekan bitkisi: Ixora Evinizde “çiçek bahçeleri” yaratın Sıcak iklim bitkisi... Pencerenizin ışık kaynağı Lale nasıl dikilir? Çiçeklerle oyun... İç mekan süs bitkisi, Guzmania Suyu seven Anthurium... Fidan dikiminin püf noktaları Sümbüllerle eviniz güzelleşsin... Şimdi Kasımpatı zamanı! Sürekli temiz olan Lotus bitkisi Evde meyve ağacı yetiştirebilirsiniz Güzel görünümlü Seflera... Bahçenizde sonbahar hazırlığı Kılıç çiçegi... Yasemin çiçeğinin bakımı Şimdi gül ekmenin tam mevsimi! İç mekan güzellikleri Botanika'dan Çiçek Coşturan İç mekan bitkisi 'Rododendron' Şimdi sardunya zamanı... Evinizde çiçeklere de yer var mı? Saksılarınızdan memnun musunuz? Vazoda çiçek bakımı İç mekan çiçeği 'Aeschynanthus' Tulipa 'Lale' Kesme çiçek bakımı Ev bitkisi 'Browallia' Çiçek bakımı 'Dipladenya' Meilland gülleri Salon çiçekleri yetiştirebilirsiniz İç mekan bitkisi 'Ortanca' Orkide yıllardır olmadığı kadar ucuz Nerede hangi çiçek yetişir? Evinizi bahara hazırlama zamanı Bitki için bakım önlemleri Süs bitkilerinin genel bakımı Bitkiler uyandı, yazı bekliyor Çiçeklerin anlamını biliyor musunuz? Çiçek ve bitkilerle pozitif yaşam Hisleri ifadenin en güzel yolu: ÇİÇEK Aşkın ifadesini Türk çiçekler anlatacak Bahçelerde kış güneşi Mevsimlik çiçekler Bitkiler neden hastalanır Bitki bakımı için pratik bilgiler Kış, çiçeğinizi soldurmasın Çiçeklerin peyzajda kullanımı Çiçekleri üç ay kendi sulayan saksı Çiçeklerde bahar hazırlığı Hangi çiçek hangi odaya? Güllerin dikilmesi, budanması ve bakımı Çiçek saksıları ve bitki kasaları Tüm bunları yukarıda ki link te bulabilirsiniz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bitki, bitkiler |
|
|