14-02-2014, 12:44
|
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2014
|
Arkadaşlar benim bir sorum daha olacak. Galiba diğer masajımda belirttiğim lalelerin yapraklarındaki yanık gibi oluşan çürümelerin sebebini keşvettim. Ben lalelerimi biraz derine ekmiştim. Soğanlar tamamıyla toprak altındalardı. Bu sabah bi lale yaprağının en dip kısmında bi çürüme daha gördüm henüz yeni başlamıştı. Beyaz ipliksi bir oluşum vardı çürüğün üstünde. Bende kazdım toprağı ve soğanları ortaya çıkardım. Hani buzdolabında küflenen limon, portakal olur. Yeşilimsi beyazımsı küfler olur. 3 lale soğanımın dış yüzü bu şekilde mavimsi yeşilimsi beyazımsı küflenmiş. Henüz içine işlememiş sadece dış yüzeyinde şuan. Bir üzüldüm bir üzüldüm .... Anlatamam sizlere kahroldum... Elimden geldiği kadarıyla temizledim. Bu küflü soğanlar bide filizlenmişler parmağım kadar. Minnacık yavruları bile var filizlenmiş. Benim sorum şu şimdi, bu küf ilerler mi? Durdurabilir miyim bu küflenmeyi?  Yoksa ilerde çiçeklenemeden yavrulanamadan ölüp gidecekler mi ? Ben yarın bu küflü soğanların resimlerini de çektim paylaşacağım sizlerle.
|
|
|