agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni131Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2010, 18:09   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Bence hemen dikin, geç kalmış sayılmazsınız...
Ama siz gene de forumumuzun
"Soğanlı ve yumrulu bitkiler" bölümüne bir gözatın derim...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2011, 15:08   #2
Ağaçsever

qneremmi's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2010
selam

benimde bahçemde lale, sümbül, galla, glayör, lilium ve nergis gibi soğanlı bir çok çiçek var.

negis çiçeğine buralarda **** etrafımdaki kişiler soğan çiçeği diyorlar

ben bu çiçeklerin ne yerlerini değiştirdim nede söktüm hepside olduğu yerde kalıyor.

benim çiçeklerin hepsi her sene tekrar tekrar çıkıyolar.

hadi hayırlı olsun şimdiden hepsi çıkmaya başladı

qneremmi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2011, 15:34   #3
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Benim küçük çiçekli nergiz soğanları karışık çıktı (koçtaş'tan aldıklarım) .

Nergiz, sümbül ve çiğdem olarak karışıkmış.
İlk zamanlar (sümbül'ü görünce) biraz canım sıkılmıştı ama, bir yerde iyi olmuş. Şimdi en azından, elimde bulunmayan çiğdem'e sahip oldum.

Bu sabah'tan itibaren, 2 nergiz ve 2 çiğdem daha filiz ucu vermeye başlamış. Geriye henüz filizlenmeyen 2 soğan kaldı.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 00:01   #4
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Benim küçük çiçekli nergiz soğanları karışık çıktı (koçtaş'tan aldıklarım) .

Nergiz, sümbül ve çiğdem olarak karışıkmış.
İlk zamanlar (sümbül'ü görünce) biraz canım sıkılmıştı ama, bir yerde iyi olmuş. Şimdi en azından, elimde bulunmayan çiğdem'e sahip oldum.

Bu sabah'tan itibaren, 2 nergiz ve 2 çiğdem daha filiz ucu vermeye başlamış. Geriye henüz filizlenmeyen 2 soğan kaldı.
Değişik zamanlarda çiçek olsun diye paket mix (karışık) yapılmıştır.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 14:08   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-08-2005
Belki doğru yerde değilim,ama aşağıdaki soğanlı bitkinin türünü nasıl öğrenirim bilemiyorum.

Saygılar,

Name:  mm.JPG
Views: 3053
Size:  50.2 KB

galanth Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2011, 02:21   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Sayın galanth alttaki başlıkta sorarsanız bilen arkadaşlar cevaplayacaktır.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2011, 13:48   #7
Ağaç Dostu

Kharel's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi galanth Mesajı Göster
Belki doğru yerde değilim,ama aşağıdaki soğanlı bitkinin türünü nasıl öğrenirim bilemiyorum.

Saygılar,

Eklenti 209496
Sayın galanth emin olmamakla birlikte bir cins Gagea olduğunu tahmin ediyorum

Kharel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2012, 17:00   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2012
sayın kelebek çalısı açıklamanız için teşekkür ederim yüreğime su serpti yoksa çıkartıp daha yüzeye ekmeyi düşünüyordum

cherry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 19:21   #9
Yeni Üye

Mintaa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2012
Galeri: 2
2 hafta önce cigdem ve nergis soganlarimin ekiminde dikim kosullari, toprak, sulama gibi unsurlarin hepsine forumda okudugum bilgilere gore dikkatlice gerceklestirdim. Soguk gunlerde de dondan korumak icin dis kismini ve ustunu sardim..
Dun soganlari kontrol etmek istedim..ancak hicbir kipirdanma yok.. Herhangi bir çimlenme, köklenme..vs olmamiş.. Diktigim sekliyle kalmislar.

2 hafta soganlarda degisiklik beklemek icin erken bir sure midir? Yoksa atladigim biseyler olabilir mi?

Mintaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 19:30   #10
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mintaa Mesajı Göster
2 hafta önce cigdem ve nergis soganlarimin ekiminde dikim kosullari, toprak, sulama gibi unsurlarin hepsine forumda okudugum bilgilere gore dikkatlice gerceklestirdim. Soguk gunlerde de dondan korumak icin dis kismini ve ustunu sardim..
Dun soganlari kontrol etmek istedim..ancak hicbir kipirdanma yok.. Herhangi bir çimlenme, köklenme..vs olmamiş.. Diktigim sekliyle kalmislar.

2 hafta soganlarda degisiklik beklemek icin erken bir sure midir? Yoksa atladigim biseyler olabilir mi?
Soğanlar Dinlenme (Dormancy) halinde Olabilir. Uygun depolanmamış ve Dinlenmesi kırılmamış olabilir.

Eski 27-12-2012, 21:01   #11
Yeni Üye

Mintaa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan Mesajı Göster
Soğanlar Dinlenme (Dormancy) halinde Olabilir. Uygun depolanmamış ve Dinlenmesi kırılmamış olabilir.
Yapabileceğim bisey var mi su anda sayin kgursan? Tesekkurler..

Mintaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2012, 17:44   #12
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mintaa Mesajı Göster
Yapabileceğim bisey var mi su anda sayin kgursan? Tesekkurler..
Soğanlar toprak üstüne çıkıncaya(yani cücükleninceye) kadar fazla su vermeyin. Hatta su vermeyin, çıkınca sulayın.

Eski 11-02-2013, 16:24   #13
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2012
12. ayda iki saksıya üçer adet sümbül soğanı ekmiştim. Saksının biri daha geçen ay çiçek verdi ve bitti. Diğer saksı hala minicik uç verdi durdu. Şimdi kuruyan çiçek ve yaprakların olduğu soğanları ne yapacağım? Bazıları toprak yüzeyinden itibaren kesip karanlık yere saksıyla kaldırıyorlarmış. Bazıları da soğanları topraktan çıkarıyormuş. Deneyimli arkadaşlar ne yapacağımı söyleyebilir mi? Bir de diğer saksıda sorun mu var acaba onlar neden büyümüyor?

cherry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2013, 01:10   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cherry Mesajı Göster
12. ayda iki saksıya üçer adet sümbül soğanı ekmiştim. Saksının biri daha geçen ay çiçek verdi ve bitti. Diğer saksı hala minicik uç verdi durdu. Şimdi kuruyan çiçek ve yaprakların olduğu soğanları ne yapacağım? Bazıları toprak yüzeyinden itibaren kesip karanlık yere saksıyla kaldırıyorlarmış. Bazıları da soğanları topraktan çıkarıyormuş. Deneyimli arkadaşlar ne yapacağımı söyleyebilir mi? Bir de diğer saksıda sorun mu var acaba onlar neden büyümüyor?
Sn. cherry,

Her iki uygulama da çiçeklenme bittikten ve bitkinin yaprakları tamamen solup, kuruduktan sonra gerçekleştirilebilecek eylemlerdendir.

Bitki çiçeklenmeyi bitirdikten sonra, çiçek sapını kesmek doğru hareket iken, yapraklar henüz yeşil olduğu için potasyum içeriği yüksek besin ile takviyede bulunmak gerekir.

Kuruyan yaprakların toprak seviyesinden alınrak temizlenmesi akabinde saksı olduğu gibi karanlık ve nemsiz bir alanda muhafaza edilebilir. Elbetteki sulama tamamen kesilmelidir.

Saksı içinde toprağı ile birlikte muhafaza etmek daha kolay bir yöntem iken, soğanları topraktan çıkararak temizleyerek ve gerekli koşullarda sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek biraz daha zor olabilir. Zira saklayacak olduğunuz soğanlar rutubet kapabilir, üzerlerinde mantar enfeksiyonu gelişebilir, soğanlar bozularak çürüyebilir. Bu yol daha dikkat ve özen ister.

Diğer sümbül soğanlarının yapraklarını çıkardıktan sonra gelişimini durdurması konusunda ise aklıma ilk gelenler arasında çürüme veya zararlıların yol açtığı bir durum olabileceği fikri oluşuyor.

adneser, YeniGine ve kıran beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 21:08   #15
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cherry Mesajı Göster
uç vermeyen saksıdaki soğanlar çürümüş olabilir. Diğer saksıyı olduğu gibi kaldırıp Kasımdab tekrar sulayabilirsiniz veya soğanları kasım ayında tekrar dikebilirsiniz, veya soğanları şimdi çıkarıp,gölgede kurutup kasımda dikebilirsiniz

Eski 26-12-2013, 13:18   #16
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Edindiğiniz soğanlı bitkiler genelde besili ve çiçek verecek konumdadır.
Bunları ilk yıl ekersiniz, güzel güzel açarlar..ama aynı soğanlar aynı saksılarda bir sonraki yıl açmayabilirler..
Bunun nedenleri şunlar olabilir:
- Soğanlarınız birden fazla yavruya bölünmüş ve bu yavrular çiçek verecek iriliğe henüz ulaşamamış olabilir.
- Saksınız derin ve geniş değildir..Soğanlı bitkilerin 30 santim kadar köklenebildiklerini unutmayın..rahatlıkla köklenebildikleri bir toprak ortamı yoksa küçük kalacaklar ve açamıyabileceklerdir.
- Saksınızda soğanlarınızı çok sık ekmiş ve yeterince beslenemediklerinden gelecek yılın soğanları küçük kalmıştır.Saksıda dahi olsa soğanlar arasında en az 10-12 santim mesafe olmalıdır.
- Saksınızın toprağı yeterli besinlere sahip değildir.Çiçeklenmeyi sağlayan fosfor, soğanların irileşmesini sağlayan potasyum bakımından fakir olabilir..Odun külü, kemik unu, 15.15.15 gübrelerle besin takviyesi yapabilirsiniz.En azından üçte bir oranında çok yanmış hayvan gübresi ilave edebilirsiniz.
- Saksınız tam güneş gören bir yerde değildir.Soğanlarınızın sağlıklı gelişmesi için günde en az 6-7 saat güneş gören bir yerde olması gerekir.
- Son olarak, çiçekler geçtikten sonra bakım, ara gübrelemeye ve sulamayı ihmal etmişsinizdir..En önemli dönem, çiçekler geçtikten sonraki dönemdir..Bu dönemde 1-2 defa hafiften takviye gübrelemesi yapılmalı, sulama ihmal edilmemelidir..Mayıs ayı sonrasında ise sulama kesilmeli, yapraklar kendiliğinden kuruyana kadar beklenilmelidir..Çiçekler geçtikten sonra yapraklar asla kesilmemeli, iple demet haline getirilip bağlanmamalıdır.Ayrıca, çiçekler geçtikten sonra çiçeği saptan 2-3 santim altından kesip atarsanız, soğanların irileşmesine katkısı olacaktır.

Eğer soğanlı bitkileriniz, bu hususları yeterince telafi etmediğiniz için yine de açmıyorlarsa onlardam umudunuzu kesip sakın ama sakın atmayın..
Onları eğer varsa kendi bahçenizde, yoksa bir ahbabınızın bahçesinde bol güneşli, süzek, verimli toprağı olan yere ekin..Orada bir yıl geçirsinler ve kendilerini toparlasınlar..Yeterli beslenme ve doğal koşulların sağladığı avantajla bir yıl sonra yine açabilir duruma geldiklerinde tekrar saksılarınıza ekebilirsiniz.

Lilium ve SUDEM beğendi.

Düzenleyen pria : 12-02-2014 saat 19:38
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2014, 14:49   #17
Yeni Üye

oyuncak's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2014
aralığın 22 sinde asya laleden iki paket lale soğanı almıştım. biri queen of night diğeride fostery king. fostery king in 1 i dışında hepsi köklendi. ( soğanın biri toprak altında çürüyüp yok olmuş.) ama queen of night ların 2 tanesinde bi sorun çıktı. yaprakların kenarları sanki yenilmiş. kurumular var koyu renkli. bende bu sabah elime makası aldım kuruyan kenarlarını kestim. iyi mi yaptım kötü mü yaptım? ve bu sorun devam ederse ne yapmalıyım? neyden kaynaklanıyor bu ? bi sorum daha olucak. ocağın 26 sında metroda gezerken lale soğanları gördüm. kırmızılı beyazlı dayanamadım aldım hemen. uçlarından yeşermişlerdi soğanlar. ital bi markası vardı. ve aldığım gün hemen onları toprağa ektim. kökelirlermi ? yanlışmı yaptım ekmekle ? önümüzdeki sene mi ekmeliydim ? bilgilendirirseniz çok mutlu olurum arkadaşlar.

oyuncak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2014, 14:37   #18
Yeni Üye

oyuncak's Avatar

Kimsede bir şey söylemiyor bu konu hakkında ha -.- ....

Eski 19-02-2014, 15:14   #19
Ağaç Dostu

olcim's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2011
[QUOTE=oyuncak;1250994]Kimsede bir şey söylemiyor bu konu hakkında ha -.- ....[/QUOTE
Sayın oyuncak , şu an kimse görmemiş olabilir , o sebepten cevap veren yoktur Ben yardımcı olayım , benim soğanlarımda da bu durum oldu . Ben tamamen topraktan çıkarıp köklerine baktım , bazıları kökten çürümüştü , diğerlerinin de dış kabuğu küflenmeye başlamıştı... Ben o küflü bölgeyi temizledim , tekrar soğanı ektim ,ancak güneşli bir yere bıraktım. Siz de böyle yapabilirsiniz . Şayet dipten çürüme varsa ; çok su vermişsiniz demektir . İnceleyin , kurtulabilirse ne ala , bol şans

oyuncak beğendi.
olcim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2014, 11:37   #20
Yeni Üye

oyuncak's Avatar

Her neyse.. Kimsenin bir fikri olmamasına karşın ben izlenimlerimi anlatıyım. Belki birinizin başına da böyle bir iş gelir. Hiç olmazsa ben bu konuda bilgi paylaşmış olurum. Bu resimlerdeki küflenmiş soğanları toprağı kazıp ortaya çıkarmakla çok çok iyi yapmışım. Çünkü toprağı üstlerinden aldıktan sonra küfler kuruyup yok oldular. O küflü bölgeler böyle kalınca kurudular. Artık bu soğanları haftada bir kez suluyorum ve fazla toprağı üstlerinden aldıktan sonrada lalelerim hızlıca büyüyüverdiler. Şuan Küflenmiş 3 soğanımda kıpkırmızı çiçeklerini açtılar. Şuan sağlıklı görünüyorlar. İnşallah olumsuz bir sonuçla karşılaşmam ilerleyen günlerde....

pria beğendi.
Eski 13-10-2014, 09:06   #21
Ağaç Dostu

Seabert74's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Teşekkürler Yenigine..

Soganlarımı diktim , hayırlısıyla.. Umarım başarılı olurum..

YeniGine beğendi.
Seabert74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 19:49   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-08-2008
merhaba esim yurtdışından cesitli çiçek soğanları getirdi 125 tane soğan var bunları bahçeme ekmek istiyorum fakat üzerinde 9 ike 12. aylarda ekilmeli yazıyor. Sİmdi eksem ne olur? Nasıl ekmeliyim hepsi cicek soğanı iki tür nergiz var anemon, tulipa triumph, crocus ve allium yazıyor cicek isimleri. Subat ayındayız gec kaldık ekmekte simdi eksek ne olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

Milla ve uyap beğendi.
izmir35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2015, 00:53   #23
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi izmir35 Mesajı Göster
merhaba esim yurtdışından cesitli çiçek soğanları getirdi 125 tane soğan var bunları bahçeme ekmek istiyorum fakat üzerinde 9 ike 12. aylarda ekilmeli yazıyor. Sİmdi eksem ne olur? Nasıl ekmeliyim hepsi cicek soğanı iki tür nergiz var anemon, tulipa triumph, crocus ve allium yazıyor cicek isimleri. Subat ayındayız gec kaldık ekmekte simdi eksek ne olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.
Şimdi ekin görün!! Olursa ne alaa, olmaz sa canınız sağolsun. O soğanlar Ekim e kadar beklemez.. Normal ekim zamanı Ekim-Aralık arasıdır.

Eski 08-05-2015, 20:10   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Lillium (zambak) bitkisi almıştım ancak toprağı güzel değilmiş ve satıcıda çok sulamışlar, aldıktan 2 gün sonra bitki çürüdü. Sanırım auratum türü. Şimdi sorum: soğanlarını topraktan çıkartmam gerekir mi? Lillium altında ilk mesajda çıkartılıp serin gölgeli yerde muhafaza edilmesinden bahsediliyor ama daha sonra ekildikten 3 yıl çıkartılmadığı yazıyor. Hangisi doğru uygulama?
Çıkartılacaksa çürümüş bitkide de geçerli mi? Soğanlaırn sağlam olup olmadığını nasıl anlayacağım?
Serin gölgeli yer buz dolabı olabilir mi (yazın başka neresi serin olur bilmiyorum açıkçası)...

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2015, 10:33   #25
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist Mesajı Göster
Lillium (zambak) bitkisi almıştım ancak toprağı güzel değilmiş ve satıcıda çok sulamışlar, aldıktan 2 gün sonra bitki çürüdü. Sanırım auratum türü. Şimdi sorum: soğanlarını topraktan çıkartmam gerekir mi? Lillium altında ilk mesajda çıkartılıp serin gölgeli yerde muhafaza edilmesinden bahsediliyor ama daha sonra ekildikten 3 yıl çıkartılmadığı yazıyor. Hangisi doğru uygulama?
Çıkartılacaksa çürümüş bitkide de geçerli mi? Soğanlaırn sağlam olup olmadığını nasıl anlayacağım?
Serin gölgeli yer buz dolabı olabilir mi (yazın başka neresi serin olur bilmiyorum açıkçası)...
Lilium auratum L., Hastalıklara çok duyarlı bir lilium türüdür. çok gösterişli çiçeği var ama dayanıksızdır. Toprak drenajı olmaz ise tüm soğanlı bitkilerin soğanları ölür. ama 2 günde de ölmez!! üst (yeşil kısım) kurumuş-çürümüş ise, sulamayı kesin, susuz ama toprak içinde gelecek yıla kadar muhafaza edin.

Eski 04-09-2015, 21:22   #26
Ağaç Dostu

eneskrky's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2014
Malum soğanlı bitkilerin dikim zamanları geliyor bunlar hakkında bilenler bilmeyenler sorularını sorsun ben de bilmediklerimi karşılıklı bilgi alıp verelim
Saygılarımla sorularınızı bekliyorum

eneskrky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2015, 00:15   #27
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Ben bu soğanlı işini bir türlü çözemedim. Sezon sonunda topraktan söküp saklayın diyorlar, söktüklerim öldü, toprakta kalanlar daha güzel geliştiler. Bizim gibi -20 leri gören bir iklimde ekim zamanı nedir? Birazda toprak yapısı hakkında bilgi verirsen sevinirim sevgili eneskrky.

eneskrky beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2015, 16:42   #28
Ağaçsever

ceydoruk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-01-2013
Merhaba,
Bugün bahçemize drenaj borusu döşendi ve toprak ilavesi yapıldı, marta kadar bu şekilde bekletilmesini tavsiye ettiler mart nisan gibi gübre atıp çimlendirme çalışması yapılacak. Ama ben bu arada bahçenin kenarlarına soğanlı bitkilerimi (nergis, sümbül, lale, çiğdem vs) ekmek istiyorum. Sizce bahçe bu durumdayken ekmeli miyim, tam çiçek açma zamanında çim çalışması zarar verir mi bitkilerime? Yoksa direk saksılara mı ekmeliyim?

ceydoruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2015, 21:59   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2014
Nergis, Sümbül, Arpa çiçeği-frezya gibi bitkiler baharda çiçeklenir ve sonrasında soğan büyütme yavru verme dönemi başlar. Siz farketmeden çalışma sırasında sökülür veya zarar görebilirler. Sökmelerini uyarıp engellerim diyorsanız bahçede daha iyi olurlar.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2016, 13:00   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-04-2012
Merhaba,

Girişte Gün güzeli, lilium, gala, glayöller, yabani glayöller ve dahlia lar var. Siz olsanız aşağıdaki fotoya nasıl bir yerleşim planı uygulardınız?

İki bina arasında kalmasına rağmen güneş alıyor ve otomatik sulama var. İnce uzun bir çiçek tarhım var. (40cm X 4 Mt. ) Dahlia, güngüzeli tarhın enini tamamen dolduruyor.

Düşünüyorum, boy uzunlukları, yaz kış yeşil olmaları, kapladıkları yer gibi bir sürü parametre var. İşin içinden çıkamadım.

Liliumlar ile ilk senem sayılır, yaz sonunda tekrar durumun resmini çekip karar veririm diye düşünüyorum. Eylül ayında hepsini düzenlerim ama nasıl?

Okuma da önerebilirsiniz, balık tutmayı öğretirseniz de güzel olur
Selamlar,

Sent from my iPhone using Tapatalk

YeniGine beğendi.
tatlı bezelye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bitki, bitkiler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025