agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğan, Yumru, Rizom Satış (https://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/)
-   -   Satılık yoğun kokulu katmerli nergis soğanı -2018 (Double Daffodil Erlicheer) (https://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/42633.htm)

pria 22-04-2019 01:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ptopcu (Mesaj 1566358)
Merhaba;

Elinizde varsa benim için 15 erlicheer soğanı ayırabilir misiniz?
Geçen sene aldığım soğanları yazın sökmesem, toprakta bekletsem de olur mu?

Teşekkürler.

2019 yılı için satışa koyduğum soğanların üçte ikisi rezerve edildi..

Sizin talebinizi de listeye ekledim..

Geçen yıl aldığınız soğanların ekili olduğu yerde çim, çiçek sulaması yapılmıyorsa yani kuru topraksa soğanları sökmeyin..eğer sulama yapılan bir yerdeyseler o bölgenin kuru kalmasını sağlayın..

ontess 27-05-2019 11:53

Sayın Pria bana da 10 adet erlicheer soğanı ve 5 adet karaburun soğanı ayırır mısınız?

pria 27-05-2019 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ontess (Mesaj 1569211)
Sayın Pria bana da 10 adet erlicheer soğanı ve 5 adet karaburun soğanı ayırır mısınız?

Listeye ekledim sayın ontess..

pria 12-06-2019 21:02

Sevgili nergisseverler..bu yıl talep daha şimdiden çok fazla..sonbaharda satılacak soğanım kalmayacak gibi :( Karaburun nergislerinden 100, ERLİCHEER nergislerden 150 adet kadar kaldı :( bu yıl satışa ilk defa koyduğum nadir türler maalesef bitti..
Bugün tüm nergislerin söküm işini bitirdim..haftaya tüm soğanların temizliğini yapıp tasnif edip sayım yaptıktan sonra ek satış yapabilir miyim bilemiyorum..şimdiden ne desem boş.

pria 16-06-2019 00:48

Bu yıl nergis soğanı talebinde bulunan ağaçlar.net üyelerinden sayın ontess, rainac, ptopçu (yatırdı) ve ygorer (yatırdı) ..lütfen bu ayın sonuna kadar soğan ücretlerini yatırıp adres ve telefon bilgilerinizi iletiniz.

pria 13-09-2019 12:07

Satılık çok az miktarda nergis soğanım kaldı..

Baştuğ 41 17-11-2019 21:36

Sayın pria erlicheer nergis soğanı elinizde mevcutmu ?

pria 19-11-2019 09:01

Çok az miktarda var.

delete61 11-01-2020 19:25

Sayın Pria iyi akşamlar, soğanlar için rezerve yapabiliyormuyuz

pria 28-01-2020 17:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 1580275)
Sayın Pria iyi akşamlar, soğanlar için rezerve yapabiliyormuyuz

Özür dilerim; soğan satışı bittiği için pek göz atmıyordum buraya..bu akşam farkettim..

2020 için liste yapmaya artık başlarız sayın delete61..
Arzu ettiğiniz miktarı yazarsanız not alırım.
Selamlar.

delete61 02-02-2020 22:41

Sayın Pria çok memnun oldum, her iki çeşitten de 5 er soğan ayırabilirmisiniz. Teşekkür ederim.

Kutay99 10-02-2020 15:48

Sayın Pria mümkünse 10 adet erlicheer nergis soğanı almak istiyorum.Benim için de nergis soğanı ayırabilirmisiniz.

pria 10-02-2020 16:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kutay99 (Mesaj 1581697)
Sayın Pria mümkünse 10 adet erlicheer nergis soğanı almak istiyorum.Benim için de nergis soğanı ayırabilirmisiniz.

2020 listesine devam ediyoruz..

Sizin de talebinizi kaydettim sayın Kutay99 :)

Mahmut Tebir 10-02-2020 19:41

sayın pria bizim buralarda don oldu. Bütün çiçeklerim kaskatı dondu. Acaba nesgisler dona dayanıklımıdır. 1 tanesinin çiçeği açmıştır. şimdi yan yanmış durumda. yapraklar ise donmuş durumda. Buzları çözüldüğü ölmeden hayatına devam ederler mi?

pria 10-02-2020 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1581724)
sayın pria bizim buralarda don oldu. Bütün çiçeklerim kaskatı dondu. Acaba nesgisler dona dayanıklımıdır. 1 tanesinin çiçeği açmıştır. şimdi yan yanmış durumda. yapraklar ise donmuş durumda. Buzları çözüldüğü ölmeden hayatına devam ederler mi?

Erlicheer nergislerin çiçekleri tam olarak açtıysa don olayından etkilenir ama yaprakları etkilenmez..hava ısınınca canlanırlar..

pria 14-04-2020 00:01

Bu korona salgınının ne olacağı, ne zaman biteceği, köye gidip soğanları söküp kargoya verebileceğim bile belirsiz belirsiz ama herşeye rağmen telefonla arayıp nergis soğanlarından rezerve ettirenler eksik olmuyor bu günlerde..
Daha şimdiden soğanların yarıdan çoğu rezerve edilmiş durumda..

Biz yine de rezervasyon listesini yapmaya devam edelim..kısmetse bu yıl da inşallah satış yapma fırsatımız olur :)
Satılık çeşitleri blogumdan inceleyip kaç adet istiyorsanız yazınız..

https://kokulunergis.blogspot.com/20...sseverler.html

manolya 16-04-2020 13:32

merhaba, banada 10 adet erlicheer rezerve eder misiniz?

pria 16-04-2020 14:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi manolya (Mesaj 1585682)
merhaba, banada 10 adet erlicheer rezerve eder misiniz?

Not ettim sayın manolya..

manolya 17-04-2020 18:25

sn pria, blogunuzda 3,4,5,6 ve 9 numaralı olan nergislerden de 3’er adet ayırır mısınız?

pria 17-04-2020 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi manolya (Mesaj 1585791)
sn pria, blogunuzda 3,4,5,6 ve 9 numaralı olan nergislerden de 3’er adet ayırır mısınız?

" 9 nolu Cheerfulnes'lerin tamamı satıldı sayın manolya..diğer ilave nergislerinizi de not ettim..

sakdag 19-04-2020 19:18

Sayın Pria; 1, 3, 4 ve 7 numaralı nergislerin herbirinden 3'er adet rezerve etmenizi rica ederim.

pria 19-04-2020 20:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1585966)
Sayın Pria; 1, 3, 4 ve 7 numaralı nergislerin herbirinden 3'er adet rezerve etmenizi rica ederim.

Not ettim talebinizi sayın sakdag..
Korona belasını inşallah kısa sürede atlatırız ve soğanları söküp göndermek nasip olur..

Görüşmek üzere, selamlar.

İlgilenenler için blog'um:

yasinmetin 20-04-2020 11:36

Sayın pria merhaba, benim bahçem var ama kışın pek gidemiyorum malum hobi bahçesi. Bu yüzden saksıda yetiştirmek için almak istiyorum. Bloğunuzda iki tür var saksı için uygun ikisi de sarı. Diğer türler saksıda olmaz mı? Olursa ne tür -derinlik genişlik olarak- saksılarda dikilmeli, her saksıya bir soğan mı dikilmeli? Sezon sonunda saksıdan/topraktan çıkarılmalı mı? yoksa saksıda bırakılmalı mı soğan? Vereceğiniz cevaba göre her türden birer veya ikişer adet soğan rezerve ettirmek istiyorum.

pria 20-04-2020 12:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yasinmetin (Mesaj 1586011)
Sayın pria merhaba, benim bahçem var ama kışın pek gidemiyorum malum hobi bahçesi. Bu yüzden saksıda yetiştirmek için almak istiyorum. Bloğunuzda iki tür var saksı için uygun ikisi de sarı. Diğer türler saksıda olmaz mı? Olursa ne tür -derinlik genişlik olarak- saksılarda dikilmeli, her saksıya bir soğan mı dikilmeli? Sezon sonunda saksıdan/topraktan çıkarılmalı mı? yoksa saksıda bırakılmalı mı soğan? Vereceğiniz cevaba göre her türden birer veya ikişer adet soğan rezerve ettirmek istiyorum.

Merhaba Yasin Bey..
Yıllardan beri satış yaparken, alıcılara nergisleri saksıya mı yoksa bahçeye mi ekeceklerini sormaya ve saksı deneyimi olmayanları vazgeçirmeye çalışırım..çünkü saksıda çiçek yetiştirmenin bazı olumsuz yanları var..kimsenin parasını bir yıllık keyif için almak istemem..
Benim gönderdiğim her soğan mutlaka çiçek açacak iriliktedir..ilk yıl açarlar ama eğer saksı toprağı yeterince besin yüklü ve saksı büyük, derin değilse ertesi yılın soğanlarını yavrularıyla besleyemez ve ertesi yıl ya az tomurcuklu çiçek açarlar veya açmayabilirler..bunu garanti edemem :(
Nergis soğanlarını mutlaka en az 30-40 santim derinlikte saksılara, saksı sulandıkça toprak çökeceği için, saksı toprağı tepeleme doldurulmalı,kıyılara , çok sığ, yani soğanın tepesi hafiften görünecek şekilde ekilmeli ve çiçek açtıktan sonra mayıs sonuna kadar düzenli sulama ve hafiften gübre takviyesi yapılmalı..

Siz alttaki linki açıp okuyun; eğer bu tarzda bir saksı toprağı hazırlamayı göze alırsanız tüm soğanlardan alabilirsiniz..

http://www.agaclar.net/forum/1228617-post219.htm

Yok eğer bunca uğraşamam veya temin edemem derseniz size blogdaki nergislerden soğanı biraz daha küçük olan, Minör Monarque, Early Pearl(erkenci) , Trewithian ve Campernelle türlerinden vereyim..

Veya kısmet olursa beni birkaç sene daha bekleyin, ileriki yıllarda tam saksı ekimine uygun elimdeki diğer türlerden bi karışım göndereyim.

yasinmetin 21-04-2020 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1586018)
Merhaba Yasin Bey..
Yıllardan beri satış yaparken, alıcılara nergisleri saksıya mı yoksa bahçeye mi ekeceklerini sormaya ve saksı deneyimi olmayanları vazgeçirmeye çalışırım..çünkü saksıda çiçek yetiştirmenin bazı olumsuz yanları var..kimsenin parasını bir yıllık keyif için almak istemem..
Benim gönderdiğim her soğan mutlaka çiçek açacak iriliktedir..ilk yıl açarlar ama eğer saksı toprağı yeterince besin yüklü ve saksı büyük, derin değilse ertesi yılın soğanlarını yavrularıyla besleyemez ve ertesi yıl ya az tomurcuklu çiçek açarlar veya açmayabilirler..bunu garanti edemem :(
Nergis soğanlarını mutlaka en az 30-40 santim derinlikte saksılara, saksı sulandıkça toprak çökeceği için, saksı toprağı tepeleme doldurulmalı,kıyılara , çok sığ, yani soğanın tepesi hafiften görünecek şekilde ekilmeli ve çiçek açtıktan sonra mayıs sonuna kadar düzenli sulama ve hafiften gübre takviyesi yapılmalı..

Siz alttaki linki açıp okuyun; eğer bu tarzda bir saksı toprağı hazırlamayı göze alırsanız tüm soğanlardan alabilirsiniz..

http://www.agaclar.net/forum/1228617-post219.htm

Yok eğer bunca uğraşamam veya temin edemem derseniz size blogdaki nergislerden soğanı biraz daha küçük olan, Minör Monarque, Early Pearl(erkenci) , Trewithian ve Campernelle türlerinden vereyim..

Veya kısmet olursa beni birkaç sene daha bekleyin, ileriki yıllarda tam saksı ekimine uygun elimdeki diğer türlerden bi karışım göndereyim.

Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum. İleriki yıllarda da alırım tabi ki ama siz saydığınız 4 çeşitten birer soğan rezerve eder misiniz denemek maksatlı almak istiyorum yine de. Bu çeşitler için ilettiğiniz linkteki uygulamaları yapmama gerek yok değil mi, normal torf, perlit, gübre ve ponza taşı ile karışım yapsam olmaz mı?

pria 21-04-2020 13:37

Olur tabi..

ptopcu 29-04-2020 21:09

Merhaba sayın Pria,

3,4,5 ve 8 numaradan 5'er tane alabilir miyim? 9 numaradan kalmadı yazmışsınız. Bir değişiklik olursa onu da listeme eklemek isterim.

Teşekkürler.

pria 30-04-2020 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ptopcu (Mesaj 1586789)
Merhaba sayın Pria,

3,4,5 ve 8 numaradan 5'er tane alabilir miyim? 9 numaradan kalmadı yazmışsınız. Bir değişiklik olursa onu da listeme eklemek isterim.

Teşekkürler.

Talebinizi not aldım sayın ptopçu..
9. numaradaki Cheerfulness'lerden maalesef veremiyeceğim..
İyi günler.Selamlar.

BLOG:

mbeg 05-05-2020 07:51

Merhabalar mevcut 9 türünüzden 9.su kalmamış sanırım.. diğerlerinden 1 er adet soğan sipariş etmek istiyorum

pria 06-05-2020 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mbeg (Mesaj 1587345)
Merhabalar mevcut 9 türünüzden 9.su kalmamış sanırım.. diğerlerinden 1 er adet soğan sipariş etmek istiyorum

Not aldım sayın mbeg..

nargile 31-05-2020 12:43

Sayın Pria; 1, 3, numaralı nergislerden 4'er adet rezerve etmenizi rica ederim.

pria 01-06-2020 01:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nargile (Mesaj 1589992)
Sayın Pria; 1, 3, numaralı nergislerden 4'er adet rezerve etmenizi rica ederim.

Not aldım sayın nargile..
...
Sevgili nergis severler,
Dün 65 yaş üstü olduğum için çiftçilik belgesi alarak köye geldik..
Üç aydan beri sahipsiz kalan nergisler ota boğulmuş..işim zor ve çok..
Bugün ot temizliğine başladım eşimle..
Bu yıl ara ara hep yağmur yağdığı için nergisler henüz kurumaya başlamamış..sanırım haziran sonuna doğru söküp temizlerim soğanları..
İnşallah yine her yıl olduğu gibi temmuzun ilk haftası gibi elinize ulaştırırım..

saleri 15-06-2020 19:33

***. Bende 1 , 2 , 5 numaralı nergislerden 3er adet almak istiyorum.

DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER
DOUBLE DAFFODİL ROMAN /CONSTANTİNOPLE
AVALANCHE

pria 16-06-2020 06:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1591044)
***. Bende 1 , 2 , 5 numaralı nergislerden 3er adet almak istiyorum.

DOUBLE DAFFODİL ERLİCHEER
DOUBLE DAFFODİL ROMAN /CONSTANTİNOPLE
AVALANCHE

Sayın saleri,

8 tür nergis soğanlarını söktüm..yarın da Erlicheer nergis soğanlarını sökeceğim..
Kurumaları ve temizlik işlemlerinden sonra sanırım yine her yıl olduğu gibi temmuz başında soğanları ARAS kargo ile göndereceğim..
Talebinizi not ettim..

pria 27-06-2020 20:51

ağaçlar.net'ten 10 kişi rezerve yaptırdı..herkese özel mesaj yazdım..
Bugüne kadar sadece sayın saleri, nargile, manolya, Bıyıklı, yasinmetin, kutay99 , ptopçu ve sakdag nergis soğan ücretlerini yatırdı..

Ücret yatırmayan diğer üyelere bir de bu sayfadan yazayım:

Sayın delete61, mbeg ve melih500 , lütfen soğan ücretlerini yatırıp, adres ve telefon bilgilerinizi SMS olarak 0542 597 8901 telefonuma gönderiniz..

rabiahacer 03-07-2020 09:42

Tüm soğanlar çok güzel açtı. Büyük saksılara ekmemem benim hatam oldu fakat kokuları da çok güzeldi, teşekkürler. Bu yıl ekerken daha dikkatli olacağım. Yeni siparişi e-mail üzerinden ilettim.

Bıyıklı 03-07-2020 11:54

Alıntı:

HESAP NUMARALARI:

1-Banka hesap no:Adnan Kaygan - Türkiye İş Bankası-ŞARKÖY şubesi
Şube kodu:1590 Hesap no: 0006198

İBAN: TR050006400000115900006198

2-Posta çeki hesap no: 8710186 (Adnan Kaygan)

Erlicher adedi 8 TL
Karaburun adedi 5 TL
Sn.Pria iyi satışlar, stoğunuz varsa 4 adet erlicher 6 adet karaburun almak istiyorum. Onayınıza müteakip 62 tl eft yi hemen iban numaranıza çıkartırım. Teşekkürler.

pria 03-07-2020 12:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Bıyıklı (Mesaj 1592072)
Sn.Pria iyi satışlar, stoğunuz varsa 4 adet erlicher 6 adet karaburun almak istiyorum. Onayınıza müteakip 62 tl eft yi hemen iban numaranıza çıkartırım. Teşekkürler.

Sayın Bıyıklı..
Hesaplamanız doğrudur..Ücreti yatırınca adres bilgilerinizi 0542 597 8901'e SMS olarak gönderiniz lütfen..
Kargoları yarın hazırlamaya başlayacağız ve pazartesi veya salı günü ARAS ile yola çıkacaklar..Selamlar..

pria 03-07-2020 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rabiahacer (Mesaj 1592063)
Tüm soğanlar çok güzel açtı. Büyük saksılara ekmemem benim hatam oldu fakat kokuları da çok güzeldi, teşekkürler. Bu yıl ekerken daha dikkatli olacağım. Yeni siparişi e-mail üzerinden ilettim.

Bazı insanlarla iletişim kurmak çok kolay olabiliyo..
Ne güzel..sizinle çok kısa sürede ücret - adres işlerini hallediverdik..
Teşekkür ederim Rabia Hanım duyarlılığınız için :)

Nergislerim:

yasinmetin 03-07-2020 15:10

Sayın Pria, ödemenizi yaptım, adres bilgimi sms ile gönderdim. Gecikme için ççok özür dilerim, hakkınızı helal edin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025