![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
ağaç dostu
|
Alıntı:
İngilizce'den bahsediyorsunuz. Her yıl İngizlice sözlüğe yüzlerce kelime ekleniyor ve bunun en önemli sebebi bilim. Yani yapılan icatlar ve keşifler nedeniyle kelime türetiyorlar. Eğer biz icat etmiş olsaydık bugün "çip" diye bir kelime kullanıyor olmazdık. Bir de anlamadığım nokta (/) işaretini bilinçli olarak kullandığınızı söylemeniz, (?) işareti ile ilgili düşüncenizle çelişiyor. Yanılıyor muyum? [size bir imada bulunmuş da değilim ] |
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
n/a
|
Alıntı:
Yazmaktan kastım; benim burada yazmam değil, yazı adamlarının yazması ve yazarken de dili zorlaması. İngilizce sözlüğe eklenen o yüzlerce kelime yazıya aktarılmadığı zaman, zamanla yok olacaktır. Yazı yoksa, dil yok. Düşündüklerini, duygularını, gördüklerini vs. yazmamış / yazamamış toplulukların dilleri zamanla yok olmuştur. Bunun tarihte bir çok örneği var. Alıntı:
Soru işareti konusunda kendimle çelişiyordum, bu doğru. Lakin, bir önceki sayfada gerekli düzenlemeyi yaptım. Artık çelişmiyorum. Saygılarımla... Not: Bu yazdığım yazılar, benim edna '' düşüncelerimden '' ibaret. Bu '' düşünceleri '' kimseye dayatmak gibi düşüncem asla yoktur. Herkes, ne yapması gerektiği konusunda özgürdür. |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ağaç dostu
|
Alıntı:
uzak durmaya karar verdim ))) |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Alıntı:
Yorum içinde yorum... İşte budur... Bu konu Türkçe'nin iyi ve doğru kullanımından ziyade bir sohbet ortamına dönüştü... Aslına bakar isek, bir yerde iyi de oldu... Böylelikle üyelerıin birbiriyle bir şekilde kaynaşmasına ve Türkçe'yi doğru kullanmasına bir vesile oluyor... Yanılmıyorsam, benim de ilk yorumum Bu konu başlığına idi... Devam, devam... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Arsakay arkadaşın düşüncesine katılıyorum. yirminci yüzyılın TIP dili latince iken, bu yüzyılda TIP' ın dili ingilizce. Çünkü, TIP alanındaki bilimsel araştırma ve buluşlar A.B.D. ve İngiltere tarafından yapılıyor. Oysa amerikalılar ve ingilizler, Oxford ingilizcesi değil tarzan izgilizcesi denilen kaba saba bir ingilizce konuşuyorlar. Bir dili popüler ve zengin yapan bence bilimdir. Düzenleyen i. fuat yenen : 27-09-2008 saat 04:28 Neden: hata |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|