agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU
(https)




Beğeni Düzeni594Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-09-2008, 18:49   #11
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Bazı arkadaşlarımızın iletilerinden şöyle bir yanlış kanıya sahip olduklarını anlıyorum: " Türkçe'nin konuşma ve yazı dili ayrıdır." Oysaki Arapça gibi bazı dillerdeki bu durum Türkçe için sözkonusu değildir. Türkçe konuşulduğu gibi yazılır ve yazıldığı gibi okunur. Tabi bir takım yerel- ağız ve şive farklarını bu duruma istisna olduğunu ilkokul öğrencileri bile bilirler.

Konuşurken hiç bir dilde noktalama işaretleri belirtilmez. Bu nedenle bazı arkadaşların : " Türkçeye değil; yazım kurallarına dikkat ediyorsunuz." demeleri biraz havada kalıyor.

Dilimiz Türkçe, her gün bir önceki güne göre çok daha fazla tehdite maruz kalıyor. Pek çok forumda kullanılan Türkçe kesinlikle benim konuştuğum Türkçe değil bundan adım gibi eminim. Ağaçlar.net'te Türkçe konusunda gösterilen bu hassasiyeti takdir ediyor ve aynı titizlikle devam edilmesini diliyorum.

Saygılar.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026