agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU
(https)

Beğeni Düzeni80Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-09-2009, 21:22   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat Mesajı Göster
hayır sadece uygulamaya karşı olduğum için
bırakın insanlar istedikleri şekilde paylaşsınlar doğa ile ilgili bildiklerini **** düşlerini))
Espri yaptığınızı düşünüp, şimdilik ses çıkarmıyorum. Uzatmayacağınızı umarım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster

Ön uyarı: "Ben istediğim gibi yazarım" içerikli mesaj yazmamanız tavsiye edilir
(Not: "Tavsiye edilir" ayrıntısını ciddiye almalısınız. Sonunda gülücük olması, anlamını hafifletmesin.)
"İstediğim gibi yazarım" demekle, "İsteyen istediği gibi yazabilir" demek arasında fark yok. Önceden de yazmıştım. Ciddiye alsanız iyi olur.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 17:42   #2
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sessizavukat Mesajı Göster
sitede dilbilgisi kuralları ile ilgili olarak **** işaretleriyle başlatılan uygulamaya karşı olduğum konusundaki fikirlerimi beyan etmemle ilgili olarak forum ve belli alanlarda yazmam engellendiği için site yönetimine bir kaç mail ile bu durumun düzeltilmesini talep etmiş ancak site yönetimi bu konuda olumlu **** olumsuz bir cevap vermemiştir. (malina tarafından adresime gönderilen iki mailinde içeriği düzeltme **** düzeltmeme ile ilgli değildir)
bunun devam etmesi nedeniyle siteden üyeliğimin silinmesi için site yönetiminden talepte bulunmaktayım.
sitede tanıdığım, tanıştığım fikirlerinden yararlandığım tüm arkadaşlara, doğa dostlarına sonsuz saygı ve selamlas sunuyor herkesin bayramını şimdiden kutluyorum.
Üyelerin okumalarına kapalı olan bölüme yazdığınız için yazınızı taşıdım. Israrla istiyorsunuz. Üyeliğinizi silmeden önce söylemek istedikleriniz vardır diye üyeliğinizi tekrar açtım. Engelleme nedenim, yaptırım yok dediğiniz içindi

Eski 11-03-2011, 12:43   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
A. Bitişik Yazılan Birleşik Kelimeler
...

3. Kelimelerden her ikisi veya ikincisi, birleşme sırasında benzetme yoluyla anlam değişmesine uğradığında bu tür birleşik kelimeler bitişik yazılır.

a. Bitki adları: aslanağzı, civanperçemi, keçiboynuzu, kuşburnu, turnagagası, açıkağız, akkuyruk (çay), alabaş, altınbaş (kavun), altıparmak (palamut), beşbıyık (muşmula), acemborusu, çobançantası, gelinfeneri, karnıkara (börülce), kuşyemi, şeytanarabası, venüsçarığı, yılan*yastığı, akşamsefası, camgüzeli, çadıru*şağı, gecesefası, ayşekadın (fasulye), hafızali (üzüm), havvaanaeli, meryemanaeldiveni.

B. Ayrı Yazılan Birleşik Kelimeler
...

b. Bitki türlerinden birinin adıyla kurulanlar:

ayrık otu, beşparmak otu, çörek otu, eğrelti otu, güzelavrat otu, kelebek otu, ökse otu, pisipisi otu, taşkıran otu, yüksük otu; acı ot, sütlü ot.

ateş çiçeği, çuha çiçeği, güzelhatun çiçeği, ipek çiçeği, küpe çiçeği, lavanta çiçeği, mum çiçeği, yayla çiçeği, yıldız çiçeği; ölmez çiçek.

avize ağacı, ban ağacı, dantel ağacı, kâğıt ağacı, mantar ağacı, mercan ağacı, öd ağacı, pelesenk ağacı, süt ağacı, tespih ağacı; kör ağaç.

altın kökü, boya kökü, eğir kökü, helvacı kökü, meyan kökü; ek kök, saçak kök, yumru kök.

dağ elması, yer elması; çalı dikeni, deve dikeni; köpek üzümü, kuş üzümü; çakal armudu, dağ armudu; at kestanesi, kuzu kestanesi; can eriği, gövem eriği; kuzu mantarı, yer mantarı; su ka*mışı, şeker kamışı; dağ nanesi, taş nanesi; ayı gülü, Japon gülü; Antep fıstığı, çam fıstığı; sırık fasulyesi, soya fasulyesi; Amerika bademi, taş bademi; Afrika menek*şesi, deniz menekşesi; Japon sarma*şığı, kuzu sarmaşığı; Hint inciri, kavak inciri; armut kurusu, kayısı ku*rusu; su sarımsağı, şeker pancarı.

kuru fasulye, kuru incir, kuru soğan, kuru üzüm.

UYARI : Çiçek dışında anlamlar taşıyan baklaçiçeği (renk), narçi*çeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışında anlamlar taşıyan ağızotu (barut), sıçanotu (arsenik); ses düşmesine uğramış olan çöreotu ve yay*gın bir biçimde gelenekleşmiş olan semizotu, dereotu bitişik yazılır.
Bitki isimleriyle ilgili olanlarını kopyaladım...

tdk.gov.tr

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025