agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Wallnut

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-02-2008, 21:57   #1
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Karlı Pekmez

Alıntı:
Yöresel bir adettir. İlk karda değil ama sonraki yağan kardan temiz bir miktar tepsiye alınır üzerine bir miktar DUT PEKMEZİ dökülür. Kaşık kaşık afiyetle yenir
Bu tarif günümüz dondurmasının en ilkel tarifesidir. (ilkel derken kötü anlamda değil) Yani dondrumamızın atasıdır. Güherçile şili salpeterle v.s. in bulunması ile günümüz dondurmalarına geçilir oldu. Romayı yakan Nero bile her yemeğinin üzreine bu tarz bir dondurma yemeyi şaşmaz bir alışkanlık edindiği söylenir.

Bu anlamda belki "karsambaç" kelimesini de aramızda duyanlarımız vardır.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025