agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-12-2007, 11:43   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Karadeniz ve İsrail

Son 5-6 yıldır doğup büyüdüğüm karadenizde doğa sporları ile uğraşıyorum. Faaliyetlerimizde özelliklede yaz aylarında gözüme çarpan israil vatandaşlarınının kolunu sallaya sallaya karadenizi dolaşmaları.
Dolaşmalarına söylenecek bişey yok ama genelde normal turistlerin yaptığı gibi davranmıyorlar. nerede biyolojik çeşitlilik var orada bir israil vatandaşı. dalından yaprağından bişeyler koparıp alıp gidiyolar. yol kenarlarındaki yeşillikler içerisnde böyle çok gördüm.
bunlara kanunlarımız hiç bir şey söylemiyor. antalyaya gelen turist diye hitap edemediğim israil vatandaşları kiraladıkları 4x4 araçlarla hiç bir türk yetkili ve sorumlu olmaksızın kendi avuçlarının içi gibi bildiği karadenize akın ediyorlar. yerli halk öyle bir şikayetçi ki bu insanlardan bölgeye gelen türk insanını bile israil vatandaşı sanar oldu.
Anladığın En net şey İsrailinin Uzman olduğu bir alan olan biyolojik çeşitliliği bizim biyolojik çeşitliliğimizi bir nebi çalarak zenginleştirmesi...

ihyetim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025