![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
|
tcosan/buxus, ulmus, conifer
Herkese selamlar, Kendi çalışmalarımı sizle paylaşmak istedim. Fotoğraf kalitesi için özür dilerim. Bu konu başlığı altında daha iyi fotoğraflar yüklemeye çalışacağım. Eleştiri ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlarınız çok sağlıklı ve çok iyi durumda. Karaağaçınız ve koniferiniz ticari bonsailer. Şu anda aynen ekildikleri saksılarında tabi topraklarına müdehale etmediyseniz. Her iki ticari bonsainizin şekli ve formunu değiştirebilirsiniz. Bu sizin kendi estetik anlayışınıza kalmış bir tecrübe. Fakat aşağıdaki şimşirinize bakınca, doğru bir yolda olduğunuzu söylemek isterim. Sadece formlarla ilgili bir sorununuz var. Kendinize ve ağaçınıza uygun formu vermelisiniz. Elinizde kitapdan bahsetmiştiniz, bu mantıkta formları inceleyip, ağaçınızı şekillendirebilirsiniz. Bir de tecrübeye dayalı olarak bir şeyi belirtmek istiyorum. Tüm yabancı kaynaklı bonsai kitablarında, buxus genelde iç mekan **** soğuk ev ağaçı olarak geçer, ama ülkemizde bir dış mekan bonsaisidir. Dış mekanda durması ve yarı gölge bir ortamda bulunması gerekir. Soğuğa dayanıklıdır. Şu anda saksısındaki toprak doğru bir toprak karışımı değil. İyi drene etmediyseniz, kök çürümesi olabilir. Ayrıca şimşir genç sürgünleri yumuşak fakat, zamanla dalları sertleşen bir bodur ağaçımız. Bu yüzden mümkün olduğunca erken telleme ve bağlama yöntemi ile şekillendirilmesi gerekir. Sonra sertleşen dallar çok zor şekil alır. Bahsetiğiniz diğer bonsailerinizi de görmek dileğiyle. Saygılarımı sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Tcosan merhaba, guzel calismalar yapiyorsunuz. simdi gec oldu[aramizda 7 saatlik bir fark vardir] Ben agaclariniz hakkindaki gorus ve yorumlarimi izninizle, bir iki gun icerisinde yapacagim. Sizlere keyifli bonsai calismalari dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Bonsaisan, Öncelikle size teşekkür ederim. Buxuslarla ilgili verdiğiniz mesajları aldım. Gerekeni yapacağım. İkinci olarak, karaağaç dediğiniz gibi ticari ama konifer kendim başladığım bir çalışma. Saksısı bir arkadaştan edindiğim birkaç hediyeden bir tanesi. Hatta elimde iki adet daha var. Onlara da başlangıç yapacağım. Ama zamanlama daha erken diye düşünüyorum. Biraz gezindikten sonra hazırlamış olduğunuz bonsai takvimini fark ettim ve çok yararlı olduğundan şüpheniz olmasın. Elbette yararlanacağım ve doğru zamanda doğru budama ve telleme yapacağım. Konifer ve karaağaç için budamayı çimdik yöntemi ile temmuz sonu, tellemeyi ise ağustos sonu yapmayı düşünüyorum ne dersiniz? Buxus ise dediğiniz gibi daha iyi bir toprak karışımı istiyor galiba. Telleme için onunda ağustos sonunu bekelemesi daha iyi olur diye düşünmekteyim. Yanılıyorsam lütfen düzeltin üstadım. Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bonsaisana katiliyorum, simsirlerin topragi iyi bir karisim olmadigi gorunuyor. Kis sonu yeni bir toprak karisimi ile agaclarini tekrar saksilara dikmelisin. Ekledigin ilk resimdeki simsirin ilk dali geriye cikiyor, onu budamalisin. Bonsaide ilk dal ya sag ya da sol tarafa cikar hic bir zaman geriye ve ya on tarafa cikmaz. Yine bonsaisanin dedigi gibi agaclarini hangi tarzda yapacagina karar verip ona gore calismalar yapmalisin. Conifer olarak belirtigin fidanin cok genc[Criptomeria japonica= Jopon sediri'ne benziyor yine de resim beni yaniltmis olabilir.] Onu daha genisce bir saksiya alip gelismesini hizlandirabilirsin.[bu saksi deyisimini simdi deyil kis sonu yapmalisin] Cinkaraagaci dedigin agacin yapraklari zelkovaya benziyor. "Bonsaisinin turunu ogrenmek isteyenler" basligi altindaki 4. sayfanin 116. mesajinda cin karaagaci ve zelkova'nin yaprak resimleri vardir onlara bakip agacinin turunu ogrenebilirsin. Cimcik alimla budama, agacin buyume mevsiminde [ilk bahar ve yaz] surekli yapilip agacin sekli korunur. Bu agacini da kis sonu toprak deyisimi yapip, kokleri toprak altinda kalacak sekilde tekrar, saksiya dikerseniz daha guzel gorunecektir. Size keyifli bonsai calismalari dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|