Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcosan
Herkese selamlar,
Kendi çalışmalarımı sizle paylaşmak istedim. Fotoğraf kalitesi için özür dilerim.
Bu konu başlığı altında daha iyi fotoğraflar yüklemeye çalışacağım.
Eleştiri ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.
|
Iyi gunler Tcosan.
Bonsaisana katiliyorum, simsirlerin topragi iyi bir karisim olmadigi gorunuyor.
Kis sonu yeni bir toprak karisimi ile agaclarini tekrar saksilara dikmelisin.
Ekledigin ilk resimdeki simsirin ilk dali geriye cikiyor, onu budamalisin. Bonsaide ilk dal ya sag ya da sol tarafa cikar hic bir zaman geriye ve ya on tarafa cikmaz.
Yine bonsaisanin dedigi gibi agaclarini hangi tarzda yapacagina karar verip ona gore calismalar yapmalisin.
Conifer olarak belirtigin fidanin cok genc[Criptomeria japonica= Jopon sediri'ne benziyor yine de resim beni yaniltmis olabilir.] Onu daha genisce bir saksiya alip gelismesini hizlandirabilirsin.[bu saksi deyisimini simdi deyil kis sonu yapmalisin]
Cinkaraagaci dedigin agacin yapraklari zelkovaya benziyor. "Bonsaisinin turunu ogrenmek isteyenler" basligi altindaki 4. sayfanin 116. mesajinda cin karaagaci ve zelkova'nin yaprak resimleri vardir onlara bakip agacinin turunu ogrenebilirsin.
Cimcik alimla budama, agacin buyume mevsiminde [ilk bahar ve yaz] surekli yapilip agacin sekli korunur.
Bu agacini da kis sonu toprak deyisimi yapip, kokleri toprak altinda kalacak sekilde tekrar, saksiya dikerseniz daha guzel gorunecektir.
Size keyifli bonsai calismalari dilerim.