agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni45Beğeniler
  • 9 Gönderen Sevgi Durul
  • 3 Gönderen bahcedenn
  • 3 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 4 Gönderen Sevgi Durul
  • 8 Gönderen birnefestoprak
  • 5 Gönderen Sevgi Durul
  • 11 Gönderen Resulgur

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-10-2014, 21:53   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Domates Soslu Acı Biber Turşusu

Bahçeden toplanan domates ve acı biberlerin, daha doğrusu Arnavut biberlerinin değerlendirilmesi konusunda konuşurken sevgili loveforlife'ın verdiği tarif ile bugün turşuyu yaptım.

Fotoğraf makinam bozuk olduğu için fotoğraf çekemedim.

Domatesleri yıkayıp ayıklayarak robotta çektim. Üç litre kadar domates suyunu iki su bardağı sirke, bir çay bardağı şeker, beş silme yemek kaşığı tuz ilavesiyle tencerede kaynattım.

Diğer yanda Arnavut biberi ağırlıklı acı biberleri (dört çeşit), yıkayıp ayıklayıp doğradım. Kaynamakta olan domatese ilave ettim. 3-5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, bir baş sarımsak ve bir demet maydanoz ekledim.

Hazırlanan turşuyu, yarım litrelik konserve kavanozlarına sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirdim.

Lezzeti hakkında, şimdilik sadece domatesinden tadıp, beğeneceğimiz bir lezzet olduğuna karar verdim. Tüketmeye başladıktan sonra bu konudaki yorumumu da yazarım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025