agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni45Beğeniler
  • 9 Gönderen Sevgi Durul
  • 3 Gönderen bahcedenn
  • 3 Gönderen Sevgi Durul
  • 2 Gönderen Ozlem A
  • 4 Gönderen Sevgi Durul
  • 8 Gönderen birnefestoprak
  • 5 Gönderen Sevgi Durul
  • 11 Gönderen Resulgur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2014, 22:53   #1
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Domates Soslu Acı Biber Turşusu

Bahçeden toplanan domates ve acı biberlerin, daha doğrusu Arnavut biberlerinin değerlendirilmesi konusunda konuşurken sevgili loveforlife'ın verdiği tarif ile bugün turşuyu yaptım.

Fotoğraf makinam bozuk olduğu için fotoğraf çekemedim.

Domatesleri yıkayıp ayıklayarak robotta çektim. Üç litre kadar domates suyunu iki su bardağı sirke, bir çay bardağı şeker, beş silme yemek kaşığı tuz ilavesiyle tencerede kaynattım.

Diğer yanda Arnavut biberi ağırlıklı acı biberleri (dört çeşit), yıkayıp ayıklayıp doğradım. Kaynamakta olan domatese ilave ettim. 3-5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, bir baş sarımsak ve bir demet maydanoz ekledim.

Hazırlanan turşuyu, yarım litrelik konserve kavanozlarına sıcakken doldurup, kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirdim.

Lezzeti hakkında, şimdilik sadece domatesinden tadıp, beğeneceğimiz bir lezzet olduğuna karar verdim. Tüketmeye başladıktan sonra bu konudaki yorumumu da yazarım.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 00:48   #2
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Tadını çok iyi bilirim Sn. SDurul öğretmenim. Elinize sağlık.
Yiyeceğiniz zaman bir de içine ince ince kuru soğan doğrarsanız kahvaltıda süper gidiyor.

Sevgi Durul, pria ve Ozlem A beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 22:05   #3
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Teşekkür ederim, sayın bahçedenn. Soğanlısı da muhakkak denenecek.

Bu arada loveforlife'a turşunun kaç günde yemeye hazır olacağını sormamışım. Sabırsız eşim, bugün akşam üzeri kavanozun birini açtı. Yorumu, ''süper bir şey bu'' oldu.

Biraz daha yapılacak.

Belki denersiniz, lorla karıştırınca da güzel oluyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2014, 08:07   #4
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Annem de bu turşudan yapmış, ben de ızgara köfte sosu olarak kullanıyorum. Kahvaltıda lorla da deneyeceğim. Yaşasın turşu!

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2014, 21:34   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
''Yaşasın turşu!'' diyerek turşuyu yeniden yaptım.

Bu sefer ki hem daha körpe biberlerden yapıldı, hem de yeşil domates ve havuç eklendi.

Ayrıca defne yaprağı, tane karabiber de çok yakışıyormuş.

Bir de yemeye başlamadan üç gün beklemesi gerekiyormuş. Bizimki, üçüncü günde kavanozun dibi göründü.

Tabii sevgili loveforlife'ın katkılarıyla, lahana da konabilirmiş, evde yoktu ben koymadım.

Acı severlerin biber ve domatesler iyice bitmeden muhakkak denemeleri gereken bir tat. Benden söylemesi.

Afiyet olsun.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2014, 22:04   #6
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bunun en dogru kullanim alani, soyle ekmegi yarip bana bana yemek olur diye dusunuyorum Resmini eklerseniz, kizarmis tavuk vitrinine ekmek banan Kemal Sunal gibi ekmegimle hazir bekliyorum

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2015, 11:37   #7
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,523
Galeri: 765
Aradan bir yıl geçmiş, yine bahçelerin bozulup sebzelerin değerlendirileceği vakit. Konuyu hortlatmanın zamanı gelmiş de geçiyor. Yapacaklara kolay gelsin.

Çarşamba günü, yeğenime götürmek için turşuları meydana çıkarınca olanlar oldu. O kadar çok yapmışım ki, eyvah ya bozulduysa ne olacak bu kadar turşu diyerek, kavanozun birini açtım. Bozulmak şöyle dursun daha da lezzetlenmiş.

Neyse fotoğraf eklememiştim, bu vesile ile fotoğrafı eklemiş olalım.

Name:  turşu.jpg
Views: 431
Size:  27.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2017, 23:57   #8
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Domatesli Acı Biber Turşusu

Bahçeden topladığımız domates ve biber çeşitlerinden domatesli turşumuzu yaptık.

2 kg rendelenmiş domates

Name:  20170820_173731.jpg
Views: 438
Size:  49.8 KB

1 kg kadar doğranmış acı biber

Name:  20170824_164200.jpg
Views: 405
Size:  38.8 KB

1,5 su bardağı sirke ve yarım çay bardağı sıvı yağ içine 3 yemek kaşığı turşuluk tuzu eritip rendelenmiş domatesin üzerine ekleyip karıştırdık.

Name:  20170824_165043.jpg
Views: 438
Size:  49.6 KB

3 baş sarımsak doğranıp yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu irice doğrayıp kaba eklenip karıştırıldı. kavanozlara 4 tane de nohut attık

Name:  20170824_165205.jpg
Views: 412
Size:  57.8 KB

10 12 gün sonra turşumuz yenecek hale gelecektir. Afiyet olsun

Name:  20170827_115043.jpg
Views: 445
Size:  25.1 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024