![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Yasemin Çiçeği Reçeli
![]() ![]() Bu reçelde sıvı olarak, taze sıkılmış elma suyu kullandım... Kokulu güzel bir reçel oldu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 10
|
Merhaba,yasemin çiçeği reçelinin fotografları çok güzel ben de yapmak istiyorum bana tam tarifini yazarsanız çok sevinirim.Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Özel bir hazırlama biçimi yok... Sulu meyvelerden yapılan reçellere göre su/şeker oranını ayarlamak daha kolay, çünkü suya geçecek sıvısı yok... İsteğinize uygun (ben yoğun severim) şerbeti hazırlayıp, çiçekleri içine atıyorsunuz, o kadar... Erguvan ve mor salkım reçellerini yaparken de bu yöntemde hazırladım. Bu yıl deneme amaçlı yaptığım için 1 su bardağı şeker ile hazırladım. 1 su bardağı şekere 4/3 bardak su (ya da elma suyu) ekleyip kaynattım. Biraz limon suyu... Göz kararı koydum ama ölçüye çevirecek olursam, 1-1.5 bardak dolusu çiçek ekledim. 5 dakika kadar kaynadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
|
Ellerinize sağlık. Bahçemdeki yaseminler tomurcuk içinde, elleri kulaklarındadır açmaları için ama önce şu yaptığınızın bir tadına baksaydım da öyle denemeye karar verseydim.... dermişim. ![]() Bu arada fotoğraflarla takdim şekli de çok güzel olmuş. Sofrada ikram ederken reçel tabının kenarlarını mutlaka taze yasemin çiçekleri ile süslemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
Şehir: Muğla
Mesajlar: 10
|
Teşekkür ederim,en kısa zamanda deneyeceğim.Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|