![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Guar Fasulyesi (Cyamopsis tetragonoloba)
Guar gum olarak bilinen kıvam arttırıcının ana kaynağı olan Guar fasulyesi Hindistan ve Pakistanda yetişir. ![]() Dünyada kullanılan Guar sakızının % 80'ini Hindistan tarafından üretilir. Bu bitki Türkiye koşullarında da rahatlıkla yetiştirilebilir. Dünyadaki talep yıl geçtikçe artmakta. ![]() Tıbbi, kozmetik, beslenmede kullanımı yaygınlaşmakta. Guar gum soyanın sağlıklı bir alternatifi olmaya aday. ![]() Yetiştirmesi kolay ve kuraklığa dayanıklı bu bitkinin ülkemizde yaygın olarak üretilebileceği düşüncesindeyim. Güzel kazanç sağlanması mümkün. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sanırım bu başlık yeni bir macera olarak devam edecek dörtgözle bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Sn Jezebel hocam ben daha sayfanın ilk açıldığı an mutlaka sizin bu tohumları bulup yeiştireceğinizi biliyordum yazdığım gibide oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-04-2010
|
Umarım muvaffak olursunuz.. bizde okulumuzda denemek isteriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2012
|
Merhaba, Ben Yüksek Lisans yapan bir Ziraat Mühendisiyim. Yüksek Lisans tezim ise bu bitki üzerine. Acaba elinizde bu bitkiye ait Türkçe kaynak varsa bana gönderebilir misiniz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2014
|
Jezebel merhaba, Bir çalışma için bu fasülye türünün tohumlarına ihtiyacım var. Nereden aldığınızı söyler misiniz? Umarım ektiklerinizden ürün almayı başarabilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
eBay'dan aldım. 50 Seeds Cyamopsis Tetragonalobus | eBay Özelden talep etmeyin, elimde yok. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2014
|
Teşekkür ederim. ebay'den gelince gümrükte herhangi bir sıkıntı çıkmadı mı? çünkü ben Hindistan'dan bir üreticiden istedim ve gönderdiler fakat gümrükte takıldı. Dolayısıyla da tohumlar bana ulaşmadı. Özelden talep etmeyecektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ağızım çok yandı da...artık yoğurdu hatta buzu bile üflüyorum. Bu satıcıdan onlarca kez alışveriş yaptım. Gümrük 10 TL olan bir mala el koymaz, en az 75 € bedelinde olmalı. 3-5 tohum için uğraştımazlar. Akşam yine sipariş verdim, bakalım kaç günde gelecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|