![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek makarnadan cips
Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün. Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar. ![]() ![]() Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim. ![]() Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım. ![]() Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim. ![]() ![]() Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gipsy Kings
Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından ![]() Teşekkürler. gece Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur... 2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap. Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri, kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler ![]() ![]() "Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-11-2009
|
bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-02-2010
|
harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
denedim ![]() makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım sonuç: bazıları yandı ![]() bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü ![]() bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi ![]() ders: neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş denemeye devam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2010
|
harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Çok ilginç cidden.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2010
|
Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
yapıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|