Kelebek makarnadan cips
3 Eklenti(ler)
Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün.
Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar. :) Eklenti 122970 Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim. Eklenti 122971 Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım. Eklenti 122972 Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim.:) İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler. :) Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün. |
Gipsy Kings
Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından :( İkisi de makarna canavarı olduklarından yalamadan yutacaklardır bu cipsi.
Teşekkürler. gece Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi! |
1 Eklenti(ler)
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur...
2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap. Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri, kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler:) Eklenti 123022 "Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin :) |
bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor
|
Neler öğreniyoruz böyle ilk fırsatta deniyeceğim. Ayrıca bu tür şeyler çerez başlığı altında toplansa daha rahat ulaşılabilir gibi.
|
Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor.
|
Baharatlarını kızgın yağdan çıkardıktan hemen sonra dökmeli. :)
|
harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim :D
|
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur :rolleyes:
deneyip bilgi vereceğim size :) |
Alıntı:
|
denedim :)
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım sonuç: bazıları yandı :( bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü :o bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi :rolleyes: ders: neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş denemeye devam :) |
harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım.
|
Alıntı:
|
Çok ilginç cidden..:)
|
Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır.
|
yapıyorum :))
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024