agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Kelebek makarnadan cips (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18919)

Müjgan 24-01-2010 18:33

Kelebek makarnadan cips
 
3 Eklenti(ler)
Rozanne Gold'un "üç malzemeli beş yıldızlı yemekler" kitabında okuduğum bir tarifi denedim dün.

Yeterli miktardaki kelebek makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika haşladım. Makarnaları iyice süzdüm ve bir kağıt havlunun üstünde sularını çekmesini bekledim, çok bekleyince en alttaki makarnalar kağıda yapışıyorlar. :)
Eklenti 122970


Çok bekletmemek için kızartma öncesi malzemeyi önceden hazırlamıştım. Yeteri miktarda mısır unu, biraz tuz, biraz toz acı biber, karabiber, birazcık kekikten oluşan toz karışımını homojenize etmiştim.


Eklenti 122971


Makarnaları o tozun içinde her yerlerini buladıktan sonra, kızgın yağın içine atıp, birbirlerine yapışmamalarına dikkat ederek, altın rengi alıncaya dek kızarttım.

Eklenti 122972


Evde çocukların arkadaşları vardı, onlara test ettirdim.:) İlginç buldular ve beğendiler. Ama soğan ya da sarmısak tozu da olsaymış daha lezzetli olacakmış dediler. :)
Evde cips bittiğinde, ya da değişik ve piyasadaki cipslerden daha doğal bir malzemeyle cips yemek isterseniz deneyin. Fena olmuyor. Baharat karışımı varyasyonları ile farklı cipsler yapmak da mümkün.

gece 24-01-2010 21:00

Gipsy Kings
 
Bu tarif iyi oldu, çocuklardan büyük olan lâftan anlıyor ama küçük olanı vazgeçiremiyorum cips yeme sevdasından :( İkisi de makarna canavarı olduklarından yalamadan yutacaklardır bu cipsi.

Teşekkürler.


gece
Gipsy Kings dinleterek, çocuklarına cipsin kralını yedirebilecek forum kişisi!

malina 24-01-2010 21:15

1 Eklenti(ler)
Madem makarna haşlayınca oluyor, böyle de olur...

2 yumurta kırıp, aldığı kadar un ekle, sert bir makarna hamuru yap.
Aç 1-2 cm kalınlığında ver çocukların eline buna benzer kesicileri,
kendi cipslerinin biçimlerine kendileri karar versinler:)

Eklenti 123022

"Doktor bu ne?" repliğini hatırlıyorlarsa, makul kesimler yapacaklardır, değilse öğretirsin :)

mayısgülü 24-01-2010 21:20

bende yapıyorum baharat karışımının içine kimyon tavuk suyu bulyonunu un gibi ezdikten sonra katıp kızartırsanız tam çips tadı oluyor

karaselvi 24-01-2010 21:55

Neler öğreniyoruz böyle ilk fırsatta deniyeceğim. Ayrıca bu tür şeyler çerez başlığı altında toplansa daha rahat ulaşılabilir gibi.

karaselvi 29-01-2010 10:23

Kelebek makarna olmadığı için uzun makarnayı 3 e bölüp yaptım görünümü ve tadı süper oldu sanki hazır çips gibi. Ama makarna dışındaki baharatların bir kısmı yağ içine dökülüyor ve bir süre sonra yanıyor içinden almak mümkün olmuyor.

Müjgan 29-01-2010 10:43

Baharatlarını kızgın yağdan çıkardıktan hemen sonra dökmeli. :)

begonya26 01-03-2010 17:55

harika bir bulus en kısa zamanda deneyecegim :D

backyard 14-03-2010 07:29

acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur :rolleyes:
deneyip bilgi vereceğim size :)

anilozer112 14-03-2010 11:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard (Mesaj 596437)
acaba bunun fırınlanmış versiyonu nasıl olur :rolleyes:
deneyip bilgi vereceğim size :)

Fırın versiyonu mu? Valla olursa çok güzel olur. Biraz yağlı yiyeceklerden kaçarımda.. :p

backyard 14-03-2010 11:47

denedim :)
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı :(
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü :o
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi :rolleyes:

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam :)

karaca27 06-04-2010 10:05

harika görünüyorlar bende en kısa zamanda yapacagım.

anilozer112 08-04-2010 14:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard (Mesaj 596533)
denedim :)
makarnaları tepsiye koyup sprey yağla yağladım

sonuç:
bazıları yandı :(
bazıları tam çıtır olmadı, onların tadı kötüydü :o
bazıları tam çıtır/kıtır oldu, onlar güzeldi :rolleyes:

ders:
neymiş, demek ki fırın tepsisine koyarken makarnaların az miktarda olmasına ve üstüste gelmemesine dikkat edilecekmiş

denemeye devam :)

:) Kızgın yağda yapmak iyi olucak gibi :)

rumma 12-04-2010 11:15

Çok ilginç cidden..:)

küstümçiçeği 28-06-2010 15:32

Bu tarifte benim oğluma yaptığım cips. Patatesleri soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin daha sonra nişastası gidene kadar 5-6 kez yıkanır. Daha sonra tuzlu suda bekletip suyu süzülür. Çok kızgın yagda kızartılır ve daha sonra kağıt havlu üzerine konarak fazla yağı alınır.

boshaft 02-08-2011 13:14

yapıyorum :))


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024