agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri > Yabani Ot Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen Derya Özen
  • 1 Gönderen kaknus
  • 1 Gönderen bay tömürcek
  • 1 Gönderen marjinalmenekse
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 1 Gönderen bay tömürcek

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-05-2007, 12:47   #1
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
efelek (labada) yemekleri

Efelek dolması Çubuk yöresinde yaygınca yapılan bir dolmadır. Sadece dolması değil yumurta ile kavurmasıda yapılır. Efelekleri bahçemizden temin edebiliriz.

MALZEME
Efelek
Bulgur
Pirinç
Salça
Sıvı yağ
Tuz
Ve isteğe göre baharatlar.


YAPILIŞI
Bahçeden toplanan efelekler yıkandıktan sonra sıcak suda çok hafif haşlanır. Başka bir tavada hazırlanan dolma içi ( Bildiğimiz dolma içi ) ile sarılır. Sarılan efelekler bir tencereye dizilir, üzerini kapatacak kadar su koyulur. Yine suyuna da hafif salça ve yağ katılır. Yaklaşık 30 dk kadar orta atede pişirilir.
Servis yapılırken üzerine isteğe göre, sarımsaklı yoğurt dökülebilir.
Birde bu dolmanın içi diğer dolma içlerine göre hazırlık aşamasında daha fazla pişirilmeli, çünkü efelek çabuk pişen bir ot türüdür.
Afiyet olsun.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025