![]() |
Geçen sene yeni fındık dikimi
1 Eklenti(ler)
Yeni çekim etrafında fındık dış kabuğu
|
Bu sene fındık az oldu. 1 tonluk bahçeden 50 kg fındık oldu.
|
Allah bereket versin sayın Kerem Örenç. Bizde de durum aynı 6 tonluk bahçeden 600 kilo çıktı. Bahçenin tarihinde böyle bir durum yaşanmamış.
|
merhaba. karadeniz ikliminde bahçemiz var. birkaç yıl önce diktiğim fındık fidanları neredeyse aynı duruyor. gelişim yok denecek kadar yavaş. oysa ki bahçedeki yaşlı fındık ağaçlarından düşen fındıklardan kendiliğinden çimlenen fidanlar çok hızlı büyüyor. köklü dip sürgünüyle dikilenler bu kadar yavaş büyümesi normal midir.
dikimde yapılan gübrelemeler, toprağı gevşetip büyük dikim çukuru açmak, üstten çıkan zengin toprağı alta yakın köklere yakın doldurmak, belirli zamanlarda çapalamak ve otunu almak, gübrelemek gibi işlemlere tabi tutulan dikim fidanlarının bu kadar bakımına rağmen( ben bunların hepsini yapmıyorum ama bunlar yapılsa bile kendiliğinden düşen gibi gelişmiyor.) karşımdaki yamaçta 2 yıl önce düşen kabuklu fındıktan çıkan fidanlar ağaç oldu, şaştım kaldım ne yapsam da büyüse bu fidanlar diye kendime sorar oldum. nerede yanlış yapıyorum ben.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
fındık gübreleme
bizimde ordu fatsa da 17 dönüm fındık bahçemiz var 2 yıldan beri ilgileniyorum kullandığınız ürünleri ve zamanlarını paylaşsak tecrübelerimizi aktarsak faydalansak diye düşünüyorum bu işi hakkıyla yapan gübreleme yaprak gübrelemesi ilaçlama bordo bulamacı tecrübelerinizi aktarırsanız seviniriz selamlar
|
Alıntı:
TMO'nun sitesini bu sene için şu şekilde güncellersek daha mantıklı olur: .::TMO::.Toprak Mahsulleri Ofisi |
Merhabalar arkadaşlar
Zamanla bonsaiye çevirmek istediğim bir giresun yağlısı fındığım var 3 yaşında olan. Kendisi yaklaşık Şubattan beri benimle. Düzenli sulasam da bir tek en üstünde uzunca bir süre sonra yaprak çıkardı. Şimdi balkona aldım ama zaten balkon kapısı sürekli açık oluyordu. Gözlemlediğim kadarıyla gelişimi çok yavaş. Küçük bir saksıda da değil. Normal midir? Teşekkürler. |
Cakildak fındık yetişir mi Kahramanmaraş'ta ?
|
Alıntı:
|
Konya da yetişir mi?
|
Fındık gübreleme
FINDIK GÜBRELEME HAKKINDA GENİŞ BİLGİ YER ALMAKTADIR. İNCELEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
https://tarimsaluretim.com/findik-gu...nasil-yapilir/ |
Alıntı:
|
Merhaba,
Fındıkta Bordo bulamacı uygulaması konusundaki fikirlerinizi alabilir miyim? Yapılmalı mı? Yapılmalı ise ne fayda sağlanır ve ne zaman yapılmalıdır? Neden olduğu olumsuzluklar var mıdır? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025