![]() |
ne çeşit fındıkların
|
bahçede fındığım var...
ancak kuzenim öğlen ortasında dallarını bayağı sulamış ve yakmış yapraklarının neredeyse %60 kadar yanık olmuş fındık ağacının çeliğini alsam olurmu? alırsam hangi türde köklendirmeliyim? |
Fındık Giresun Tombulu dediğimiz birinci kalite çeşit.Ayrıca yüz metre yukarısı dondan baya zarar görmüş haftasonu gözledim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sakarya da donolayı bayağı etkilemiş.. yazık milletin emeğine
|
Kabakları sularken yere bir adet fındık düşmüş gördüm. İçini kırıp baktım. Kabuğuyla beraber dolu dolu meyveyi çıkardım. Çok lezzetliydi. Daldan bir adet koparıp kırdım ve o da dolu dolu olunca hepsini topladım. 46 meyveden 6 tanesi boş çıktı. Allah bereketini artırsın...
http://www.agaclar.net/forum/hangi-b...tm#post1312390 |
ey fındıkçılar başladımızmı fındık toplamaya ....eyyyyyy......
|
5 Eklenti(ler)
Ben bahçeye çıktıkça 1-2 tane yiyorum. 3 ocak fındığım daha var. Onlar bu kadar gelişmedi.
|
3 ocakta gende bulabiliyorsanız çok iyi afiyet olsun....
|
Köye gittim fındığı topladım Allah bereket versin 1500 kg fındık çıktı ilaç gibi geldi ... Herkese hayırlısı ile ürünlerini yemeye nasip etsin Allah .....
|
verilen bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.
|
Yeni msj yok fındıkçılar pür dikkat don olayı olmaması için dua ediyoruz galiba
|
Nerelerde bu fındıkçılar hiç paylaşım yok
|
Don olmaması için dua ediyoruz yoksa fındık 50lirayı görür.
|
Fotoğraflar Giresun kalite fındığa aittir..
4 Eklenti(ler)
Türk fındığı kalite açısından Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrılır.
Giresun Kalite: Giresun ilinin tamamında yetiştirilen tombul fındıklar ile az çok Giresun kalitesi özelliği taşıyan Trabzon ilinin Beşikdüzü , Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde yetiştirilen tombul fındıklardır. Dünyanın en üstün özellikli fındıklarıdır. Dünyadaki fındık çeşitleri içinde en yüksek oranda zar atan fındıktır. Levant Kalite: Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir. Yetiştirildiği yere göre Levant Akçakoca, Levant Ordu, Levant Trabzon ve Levant Samsun olarak isimlendirilen bu fındıklar Giresun kalite fındıklardan daha az yağ oranı içermesine rağmen diğer ülkelerde yetiştirilen fındıklardan genellikle daha yüksek yağ oranına sahip olup, tat bakımından da üstün niteliktedirler. |
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba benim fındıkla ilgili sorularım olacaktı Acaba 1. fındık tohumundan toprağa eksem fide olur mu? 2. fındık tohumundan dikim yapılıyorsa fındığın kabuğunu kırıp mı dikmek gerekir ? 3.dikilen fındık tohumundan ana fidanın meyveleri gibi olur mu yoksa aşılamak gerekir mi ? cevap için şimdiden teşekkürler
|
Sayın Asiltürk, fındık tohumunu ekip yetiştirirseniz yabani fındık olur.Üstelik uzun zaman olur. Aşılama da tv de gördüğüm kadarıyla yapılsa da pratikte uygulanmıyor.Fındığı en kolay dip sürgünleri ile üretirsiniz.
|
Buraya yazan hiç kimse yokmu ne oldu fındıkçılar şu an fındık fiyatı 12 L. kasım 20 sine kadar bekleyeceğim bakalım kaç para olacak 15 bulursa çok iyi derim satarım
|
Fındık dikimi için yardım
Yeni fındık bahçesi tesis etmek istiyoruz yardım riça ediyorum
|
ne konuda yardım istiyorsunuz
|
nerede yapacağınız da önemli yükseklik ne kadar bahçenizin
|
Diren fındık 15 az kaldı....
|
Alıntı:
|
Nerde oldu bizim burda 13 lira.
|
11 lira şu an yazık bu tuccarlara
|
Kalınkara fındık fidanı arıyorum. Hiçbir yerde bulamadım, yardım eden olur mu?
|
Fındıkta dikimden sonra 5 yıl boyunca yapılacak budama şöyleymiş;
http://www.erenli.net/erenli/findik/sekil6.jpg Orada 2. yılın başında kök seviyesinden kesmek ne derece doğru. Onun mantığı nedir. Mesela 3. yılın başında da yapmak faydalı olur mu eğer yararlıysa. Bir de geçen gün bir fındık yetiştiricisi, fidanı diktikten sonra epey yıl hiç elleme, iyice köke bindirsin gücünü, kimisi etrafından çıkan dip sürgünlerini temizler, o zaman ağacın gelişimi yavaşlar dedi ki mantıklı, ama yukarıda verilen budama yöntemine uymuyor. Farkındaysanız yukarıda fidan tek gövdeye bırakılmış durumda, üstelik 2. yılın başında sıfırlayarak. Değerli forum üyelerinden fındık konusunda bilgisi olanlar ne cevap verirler acaba. Şimdiden teşekkürler.. |
Çok sayıda yeni kök dikiminiz varsa 2-3 kök dallarını o şekilde deneyebilirsin, bende biraz fındıkçı sayılırım böyle budama şekli görmedim.fındıkçıyım diyenlerin çoğunluğu budamayı tekniğine göre bilmez ve yapamaz. bu konuda osman nesil diye bir ziraat mühendisi yaptığı deneme ve tekniğine uygun budama şekilleri google de ismi ile girildiğinde videoları çok faydalı, ben defalarca izledim,aynısını kendi bahçemde uygulamaya başladım,şahsın videolarda telefon numarasıda var.Kurumların yapamadığını tek başına yapmaya çalışan bir şahıs.çok faydalı bilgiler içermekte.
|
Fındık Kurutma mekanik
Fındıkta kurutmanın önemi tartışılmaz.Bu nedenle yaptığımız arge çalışmaları sonucu Fındık -Ceviz kurutma makinalarını ürettik Tübitag Projesi ile Büyük işletmeler için 5-7-9 Ton ürün alma kapasiteli
Ayrıca Küçük ve orta işletmeler ve çiftçiler için ise 1-2 Tonluk makianalar 220 volt elektirik enerjisi ve 12 kg Mutfak tüpüyle çalışabilen makinalar da mevcut konuyla ilgili tartışmak bilgi almak isteyenlere yardımcı olurum Turgay Çelik 0532 6909990 Tel: +90 (264) 379 36 76 +90 (264) 379 32 54 Fax: +90 (264) 379 46 61 E-mail: turgaycelik@adakurutma.com.tr-info@adakurutma.com.tr Web: www.adakurutma.com.tr |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Grafting hazelnut :p.
|
Alıntı:
thanks for the sharing,for the video |
italyanlar fındık işine girdi biliyoruz da, sırplarda uğraşıyor demek ki.. baksana adam fındığın türkçe forumunu bile bulmuş. azim sen nelere kadirsin :D
|
Piynar Ağacı
1 Eklenti(ler)
Toroslarda makiliklerde 1000 rakımlara kadar piynar ağacı bolca yetişmekte. Pelit dediğimiz meyvesi vardır ama acıdır. Fındığı bu ağaca aşılamayı denesek sonuç ne olabilir bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar olabilir mi?
|
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene diktiğim fındıkların ikisinin yaprakları sarı alacalı. Bu neden kaynaklanıyor acaba?
Eklenti 649421 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025