![]() |
Ziraat 900,akşehir napalyonu,dalbastı,salihli napalyonu genel hatlarıyla aynı özellikleri taşımaktadırlar. bu konuda çok tecrubeli insanların ayırabieceği ufak farklar olabilmektedir.
|
Madem kordia kirazı ile ilgili konu geçti yukarıda ,bende yabancı sitelerden elde ettiğim kordia cinsi kirazların resimlerini vereyim.
http://img708.imageshack.us/img708/1225/kordia.jpg http://img265.imageshack.us/img265/1225/kordia.jpg http://img195.imageshack.us/img195/1225/kordia.jpg http://img38.imageshack.us/img38/1225/kordia.jpg |
Kirazla ilgili yabancı sitelerde gezerken sonata diye bir çeşit dikkatimi çekti .Çok kaliteli ve iri bir cins gibi görünüyor. Türkiyede pek bilinen bir çeşit değil galiba...
http://img64.imageshack.us/img64/9480/sonata.jpg |
sonat cinsinin Türkiyede yetiştiren hiç duymadım. zıraat 900 bize yeter. yeterince dölleyici kullanarak ağaç başı verimi artırabiliriz. birde kullanacağımız ilaçlara dikkat edersek ,ilaç kalıntılarından korunursak kiraz ihracat talepleri artacaktır.(yasak ilaçlar kesinlikle kullanılmamalı ve mümkünse organik kiraz yetiştirmek için çabalamak lazım)
|
araştırma merkezlerinde zıraat 900 kalitesinde kendini döleyebilen kiraz çeşiti üretmek için çalışmalar yapılıyor. zıraat 900 ile kendini döleyebilen (labins,stella, sweet heart v.b) kirazlar arası melezlemeler yapılıyor.
|
5 Eklenti(ler)
Kiraz çeşitleri
Eklenti 125579 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125580 .................................................. .................................................. .... Eklenti 125581 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125582 .................................................. .................................................. .. Eklenti 125585 .................................................. .................................................. .. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 125586
.................................................. .................................................. ..... Eklenti 125587 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125588 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125589 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125590 .................................................. .................................................. .... |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 125591
.................................................. .................................................. ...... Eklenti 125592 .................................................. .................................................. ...... Eklenti 125593 .................................................. .................................................. ...... Eklenti 125594 .................................................. .................................................. ...... Eklenti 125595 .................................................. .................................................. ...... |
Bilgiler için teşekkürler...
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 125598
.................................................. .................................................. ..... Eklenti 125599 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125600 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125601 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125602 .................................................. .................................................. ..... |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 125603
.................................................. .................................................. ..... Eklenti 125604 .................................................. .................................................. ..... Eklenti 125605 |
merhaba yaşadığım yerdeki rakım 1300 metre daha cok kuzey rüzgarlarını alıyor hemen hemen 2 senede 1 geç donlar oluyor buraya gore onereceginiz kiraz çeşitleri varmıdır simdien cevaplarınız için teşekkürler.
|
Ziraat 900 çeşidini yetiştirebilirsiniz.Geç çiçekleneceğinden donlardan zarar görmez diye biliyorum
|
Arkadaşlar;
Daha önce de sorulmuştu açık bir yanıt görmedim. Yine soralım. İzmir Karası ile Kara Gevrek aynı ürün mü? yoksa farklı bir tür mü?. Lütfen bu konuda uzman olan bir arkadaşımız yanıt versin. Ben de kirazlarımı çeşitlendirmek istiyorum. Bu bilgiye ulaştıktan sonra sipariş vereceğim. Teşekkürler... |
arkadaşlar bu seneki aşılanacak fidanlarım için early burlat, vista, stella, merton late, b. gaucher, noble, van, swetheart gibi çeşitlerin aşı kalemine ihtiyacım var. kiraz bahçesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
|
sayın ihsan kaya hocam bende manisa demircil iyim ve kiraz üreticiyim. aşı kalemi konusunda yardımlarınızı bekliyorum. ve ****** yetiştiricilik bilgilerinizden faydalanmayıda umuyorum. ilginiz için şimdiden telekkürler.
|
Sn manisali bu cinslerin aşıları yalova araştırma enstütisinde temmuz sonunda bağlatı kurulup göz aşışı olarak temin edilebilinir. Saygılarımla
|
Alıntı:
Mühendislerden bilgi alabilirsiniz. Örnek bahçeleride var. ( Tokat'tan Turhal'a girişte sağda) |
2 Eklenti(ler)
Kirazlarım çiçek açtı.
|
Bu kirazlar early burlat galiba...
|
1 Eklenti(ler)
Cinsini bilmiyorum. Ama şu an tüm kiraz ağaçlarım açmış durumda. Meyve verince resmini eklerim.
Fotoğraftaki kirazları hangi ağaçtan topladığımı hatırlamıyorum. |
gözünüz aydın *** meyveye döndüğünüde görürsünüz selametle. emin olamayız ama early burlat a benziyor fotoğraftaki kirazlar. olgunlaşmadan önceki son hafta gibi. benim bahçemdeki early burat ta çok benziyor çünkü.
|
3 Eklenti(ler)
Kirazın meyveleri
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
İDRİS ANACI (Prunus mahleb) : İdris anaçları alçaktan aşılandığı için daha küçük anaçlar oluşturur. Kireçli ve kurak topraklara iyi uyum sağlar. Ancak nemli ve ağır topraklara karşı hassastır. Genel olarak nemli topraklarda kiraz ve vişne için idris anaç olarak kullanıldığı zaman 7-8 yaştan sonra ağaçlarda kuruma ve ölümler meydana gelir. Böyle yerlerde yabani kiraz anacının kullanılması gerekir.
Eklenti 135359 Eklenti 135360 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 135510 |
Herkese Merhaba- Bu listeye yaklasik 5 gun once North Wonder kiraz cesidi ile ilgili yazdigim sorular tamamen silinmis. Moderator bu konu ile ilgili hicbir bilgi vermedi. Bir bilgilendirme rica ediyorum.
Sorumu tekrar sormak istiyorum: North Wonder diye bir kiraz cesidinden haberdar olan kimse var mi? Bu turun menseyi nedir? Ozellikleri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Saygilar. |
2 Eklenti(ler)
Kirazların gelişimi. İkinci resimdeki kirazın cinsini bilen var mı? Bahçemdeki en lezzetli kirazım bu.
|
0900 Ziraat Çiçeği
5 Eklenti(ler)
0900 Ziraat cinsi kirazların haftasonu çektiğim fotoğrafları.
Eklenti 137466 Eklenti 137465 Eklenti 137468 Eklenti 137464 Eklenti 137467 |
sevgili arkadaşlar
bahçem kuçuk tek kiraz agacı diktim yanına başk kiraz gereklimi aşılı napolyon diye verdiler yanıtlarsanız sevinirim teşekkurler |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025