![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
kiraz ağacında hastalık
Arkadaşlar kiraz ağacımın yapraklaında delikler oluştu ve bazı kirazlar döküldü..sorun ne olabilir ve ne yapmalıyım? teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
nerden nereye
kardeşler kirazlarımın çiçek ve meyveye dönememiş resimlerini yolluyorum buna bi çare bulamadım tozlayıcı var monilya yok agaçlar 8 yaşında arılar var ama meyve çok az ne dersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Sayın avcı66; Aynı durum bizim buralarda(güney marmara) da mevcut, tamamen iklimsel bir durum.Döllenme dönemindeki soğuk,sis ve yağışlı havalar ürünü olumsuz etkiledi,başka bir nedeni yok...Özellikle erik, şeftali çok yandı bölgede...kirazlarda da % 60 kayıp var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
sayın yalıçapkını
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
davet
arkadaşlar herkesi manisa demircideki köyüme kiraz yemeye beklerim. bu sene kirazım çok bol maşallah. iki ton civarında. 18 yıldır üçbeş kasadan fazla kiraz alamadığımız 20 ağaçta bu sene 700 kilo civarı kiraz var. 7-8 yaşındaki 10 ağaçlık bahçemdende 1500 kilo verim tahmin ediyorum. *** bu sene kirazdan para kazanacağız. tm kirazcı ve meyveci dostları beklerim. bahçem herkese açık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Benim de kiraz ağacın bazı yaprakları içeri büzülmüş durumda.Yaprakların içinde siyah toz gibi birşey var ama ne olduğunu anlamadım.Bana yardımcı olabilirmisiniz ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Kiraz piyasası hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Dün Denizli - Honaz'da birinci boy 0900 Napolyona 4,5 Tl. fiyat yazmışlardı. Şimdi düştümü bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
inşaalh fiyatlar böyle olur. bu fiyatlar çok güzel ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Diğer üretici arkadaşlardan da fiyat konusunda bilgi bekliyoruz kirazımızı sattıkça fiyatları güncelleyelim daha yetişmesine on-onbeş gün olan biz üreticiler için fikir verici olur şimdiden teşekkür ederim bol bereketli kazançlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2009
|
merhaba ALARADAN kiraz fidanı alan o fidanlar hakkında bilgisi olanlarla yazışmak istiyorum.Nende on dönüm kiraz dikmek istiyorum. Alaradan alma konusunda kararsızım.Bilgiye ihtiyacım var. Çankırı-Kurşunluda. Tavsiyelerinizi bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar.Mersinin Erdemli İlçesinden 600 km yukarıda bir köyde yaklaşık2500 mk bir kiraz bahçemiz var.Eşimin işi dolayısı ile ilgilenemediği için bahçenin dikim,aşılama ve bakım işlerini bir yardımcıya verdik.İdris anacı üzerine kısa sap napolyon kirazı aşılandı.Kirazlar bu yıl üç yaşını doldurdu ve biz ilk meyvelerini tadımlık olarak aldık.Yaklaşık 30 kğ kiraz topladık ve süpriiiiz meğer bizim bahçeye hiç tozlayıcı aşılanmamış,tek tür aşı yapılmış.Birkaçtane kiraz aşı tutmamıştı bizde onları kesip yerlerine başka meyveler dikmeyi düşünüyorduk.Sanırım bu yıl o ağaçların sayesine meyve verdi.Şimdi bu sorunu nasıl halledeceğimizi bilmiyoruz. ağaçlar büyüdü ve meyve dönemine girdi.YENİ FİDAN DİKSEK ARADA ÇOK MESAFE OLACAK.aŞI İLE HALLEDEBİLİRMİYİZ? NASIL BİR YOL İZLEMELİYİZ ? Yardımınıza ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fidanların tamamı alaradan alındı, dikildiği rakım 1240 metre. Umarım size bir fikir verir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yüzden dölleyiciyi 2 veya 3 çeşit olarak kullanıyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim K0900 tozlayıcı konusunu biraz araştırdım ve bir bahçenin en az dört çeşitle oluşturulması gerektiğini ,8 ağaca bir tozlayıcı dikilmesi gerektiğini öğrendim ama geç kaldım.Aslında biz bahçenin zaten buşekilde aşılandığını sanıyorduk.Buyıl ağaçlar kiraz vermeye başlayıp içinde hiç sarı kiraz olmadığını görünce tozlayıcı aşılanmadığını farkettik.NE OLAY DEĞİLMİ?Şimdi sorun yetişen ağaçlarla yeni oluşturulacak tozlayıcılar arasındaki zaman farkını en aza indirgemek.Ağaçlara uygulayabileceğimiz aşı sistemi ne olmalıki bizim kirazlar önümüzdaki yıl çiçek açtığında tozlayıcısı ile buluşabilsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Kiraz agacindan yeni bir agac yetistirme
Merhabalar, ilkönce yeni üye olarak bu tür forum ve bu kadar üyesi oldugunu tebrik ediyorum. Benim size su sorum var: Kendim almanyada yasiyorum ve bizim komsumuzun bahcesinde Kiraz agaci var. Bizde bizim bahceye kiraz agaci dikmek istiyoruz. Simdi size sorum..bu komsunun kiraz agacindan faydalanabilirmiyim? Yani agacin dalini bir türlü köklendiripde bahceye dikme yolu varmi? Yardimci olursaniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Sevgili dikici; Kiraz daldan tutmaz diye biliyorum. Ama şu konuya bakarsan komşunun ağacından köklü bir fidan elde edebilirsin. Ali H. ALI arkadaşımız çok güzel anlatmış. http://www.agaclar.net/forum/showthr...+k%F6klendirme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
merhabalar ilkbaharda 2 tane kiraz fidesi diktim tozlaşma olsun diye 2 fideyi yanyana diktik. fidelerden biri yeşerdi fakat diğerinde hareket yok acaba tutmamış olabilirmi. çok kurumuş görünmüyor bu saatten sonra kurtarmak için birşeyler yapabilirmiyim. saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Tesekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |