![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın mersin, Kiraz üretimi ve ihracatı yapan bir firmada mühendis olarak çalışmaktayım. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle siteye eskisi gibi sık giremiyorum. Öncelikle Mersin'de kiraz Mut taraflarında olması lazım. Rakımın düşmesi ve iklimin ılıman oluşu kirazda kaliteyi etkiler. Türkiye çapında ihracata yönelik tüm kiraz bölgelerini gezdim. Gisela 5 anacı ülkemizde malesef adaptasyonu başarısız olan bir anaçtır. Onun ikamesi olarak Gisela 6 ya da Max60 gibi anaçlar bodur ve yarı bodur olarak uygun anaçlardır. Klasik olsun derseniz kuş kirazı uygundur. Bunların dışında sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
mersin ayvagediğinde kiraz yetiştiriyorum
benim şu an 3. yaşında gisela-5 anaçlı ziraat 900 meyve bahçem var.2.yılında tadımlık meyve yedik.yaklaşık 10-15 ağacın ana gövdelerinde kabuğu yarılmış şekilde yaralar mevcut.bu neden kaynaklanmaktadır.sağlam olan ağaçlara yayılma riski varmı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkilerin uyandığı dönemde aşırı soğuk yemesinden dolayı çatlak ya da yarılmalar olabilir. Ancak fotoğraflar olursa daha da net bir yorum yapabiliriz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2009
|
sayın Hizals öncelikle verdiğiniz cevaptan dolayı teşekkür ederim.yakın bir zamanda çanakkale tarafında birkaç kiraz bahçe sahibiyle telefonda görüşüm ve gisela 5 anaçlı fidanlarda sıkıntı olduğunu öğrendim.benim 22 dekar 1100 mt yükseklikte damla sulama yapılan sahile 29 km uzaklıkta soğuklama ihtiyacını karşılayacak arazim var.Silifke güneyde olduğundan 5 dekarını erkenci çeşit düşünüyorum.gisela 6 veya maxma 14 cinsi iki anaca ihtimali indirdim ama siz maxma 60 önermişsiniz.aralarında ne fark var vede maxma mı yoksa gisela 6 anacımı önerirsiniz.erkenci çeşit olan early burlat çok çatlama yaptığı söyleniyor yinede tavsiye edermisin early lory nasıl bir çeşit özellikleri nelerdir.ilginize ***. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
resimleri gönderdim. gövde de meydana gelen yarılmalar neden olmaktdır.tedavisi nasıl yapılacak |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| agac, dal, kiraz, köklendirme |
|
|