![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Sayın Kuyucu , Konuyu Sn.Aydolum açtığı için ona hitap ettim.Forum herhese açık olduğu için,istiyen cevap verebilir.Sizede teşekkür ederim.Bu kirazdan verim alabilmem için dğer seneler neler yapmalıyım.Bu sene ilk kirazını görücez inşallah olgunlaşmış fotografınıda sizlerle paylacağım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Aslında forumda ağaçların yıllık bakımları ile ilgili çok değerli bilgiler var. Arama yaparsan göreceksin. Toprağın tahlil sonuçlarını görmek lazım ki eksik olan şeylerden takviye yapabilesin. Ben işin çok fazla uzmanı değilim ama gördüğüm kadarıyla uzman arkadaşlar şu anda işleri yoğun olduğu için foruma pek uğramıyorlar. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın kuyucu; madem sizi yakaladık benim de bir sorum var müsaadenizle. yarı bodur bir kiraz ağacım var 3-4 yaşında. geçen sene 1 salkım çiçek açtı . elma gibi bu sene üzeri dolar diyodum, hiç çiçek açmadı. neden olabilir. sizce vakit geç olmadan söküp bodur ve ya başkabir tür mü diksem? ![]() bu arada ağacım gayet sağlıklı ve canavar gibi büyüyor. Düzenleyen kopshtar : 24-04-2007 saat 17:52 Neden: ilave açıklama |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. ilaçlama yaptınızmı? 2. Sökme yerine aşılama daha iyi bir çözüm olabilir. Tabiiki daha uzman bir arkadaşın fikirlerini almak lazımç |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
|
Tüm kiraz cinsleri için bu geçerli değil bazı türler kendine verimlidir... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2007
|
merhaba ben ve amcam kiraz ve kivi bahçesi kurmak istiyoruz.bize fidan temini ve kurulum açısından yardımcı olabileçek birilieri var mı ? teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
/
Giriş Tarihi: 03-07-2010
|
Alıntı:
tohumdan yetişmiş bir yıllık kuçuk fidanlara anaç denir. genelde meyve agaçalrının anaçları önemlıdır. ve bu anaçların üzerine aşı yapılarak meyve olusumu sağlanır. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2021
|
Alıntı:
Aşı olayının amacı budur; -toprak çeşidine uyumlu, dikilen yerde sağlam kök salabilen bir bitki, -aynı zamanda taçlanma, yani büyüdükçe dallarının dikine boy yapma veya kısa kalıp yanlara yayılması (bodur) durumlarına göre bir kök ve gövde ağacı (anaç) seçilir. Bu anaç tohumdan elde edilmiş te olabilir; belirttiğim gibi, tercih edilmesindeki esas kriterler dikileceği yerdeki zemin ve toprak yapısına uygun olmalı ve oluşturacağı gövde amacımıza uygun olmalı. Mesela; kireçli ve sulama imkanımızın olmadığı toprakta kiraz yetiştirecek isek mahlep cinsi yabani kirazı anaç olarak seçmemiz adara veya maxma14 cinsi kiraz anaçlarından çok daha faydalı olacaktır. Ama hayrat amaçlı, kamuya ait meraya kiraz dikecek isek, büyükbaş hayvanların ve diğer insan hayvanlarının kirazı toplamak için dallara asılıp kolay kırmaması açısından kiraz ağacının büyük ve daha sağlam gövdeli olması için yabani kuş kirazı anacı tercih edilmeli. Bu anaç büyüdükten sonra dallanma yerlerine mevsine uygun kiraz cinsi seçilip (baharda don veya kırağı yaşanmayan ılıman iklimlerde erken çiçek açan early lory, early burlat; çiçeklenme döneminde don olabilecek, yörelerde geç çiçek açan regina cinsi) bu anacın gövdesine aşılanabilir. Aşı yapmak için illaki anaç gövdenin çok büyümesini beklemek gerekmez , sahip olduğumuz şartlara göre bir veya iki yaşındaki anaçlara da aşı yapabiliriz. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kalbara, Aşı zamanlaması ile ilgili forumdaki konulara göz atmanızı önereceğim. iyi günler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Ağacınız galiba fidan sayılır. Yani genç bir meyve ağacı anladığım kadarıyla. Eğer öyleyse tahminen ağacınızın gençlik kısırlığı dönemi daha bitmemiş, devam ediyor... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilgine teşekkürler cetecakal ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2008
|
sayın kalbara,benimde 150 ağacım var.aynı sorunu 5.senede yaşıyorum.henüz hiç meyve alamadım.3.yılında meyve vermesi gereken alara yarı bodur henüz birşey yok.5.yaşında klasik ağaçlar meyve veriyor.problem bence başka ama anlayamadım.neticeye varırsanız benide bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2007
|
hocam siz bu bodur kirazı evde mi yetiştiriyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu mesajı kimin için yazdınız? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2007
|
bizim bahçeden görüntüler. bunlar bunlar ziraaat900ün dölleyicileri http://img464.imageshack.us/img464/6043/dsc00015yp3.jpg |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2007
|
http://img91.imageshack.us/img91/3397/dsc00030ng6.jpg http://img91.imageshack.us/img91/545/dsc00060ry0.jpg |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoş geldin pitbull. Kendini Yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtırsan seviniriz. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
tür, cins, familya vs. terimler konusunda haklısınız , düzelttiginiz için teşekkürler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaslar; Meyve fidanlarinda "Manyas Fidancilik" oldukca iyi gorunuyor. Ben tuplu bodur elma, kiraz,ayva ve badem siparis ettim. Henuz elime ulasmadi ama 2 yasinda 1.5m civarinda herbiri 10 ar lira. Isterseniz arastirin derim... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
arkadaşlar bende kiraz fidanı alacağım yarı bodur olmasını istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. *** |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2008
|
sayınHAKTE bodur fidan bildiğim kadarıyla çöğürü ile aşı yapılan kısım arasındaki gelişme farklı olduğundan aşı uyuşmazlığı gibi alt bölümü ince üst kısmı kalın olyor ağacınızı ( bodur veya kılasik ) rakımınıza göre kiraz çeşiti seçimi yapmalısınız diye düşünüyorum geçci bölgeyseniz maksima üzerine sivitart öneririm |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
kiraz
arkadaşlar bende kiraz fidanı alacağım yarı bodur olmasını istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. *** |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
|
tam bodur cinsler icin bu mumkun |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Erkenci cesit olursa pek problem olmuyor. Yani biraz golgeli bir yer olursa ve sik nemlendirme yapilirsa (aksamlari) 10 meyve verecegine 5 verir ama o meyveyi dikme zevkindende mahrum kalmamis olursunuz. Bu anlayisla birsuru cesit diktim ve henuz kuruyan veya hic meyve vermeyeni olmadi. Ben camlardan tropikallere kadar herseyi denemek istiyorum. Size biraz delice bir fikir gibi gelecek belki ama bahcemde saksida veya yerde hercesitten en az birtane olsun istiyorum. Gelecekleride dikersem bazi tropikaller haric %80 islem tamam demektir. Baktim gordum bir agac iklimden dolayi kuruyormu veya gerilememi var. En sonunda umudu kesersem onu soker baska bir sey dikerim yerine. Ama simdiye kadar sokulecek sekilde bir gerileme yok bitkilerimde. Neyse basinizi agrittim simdilik iyi aksamlar... (Isyerinde klavyem Turkce degil kusura bakmayin) |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| agac, dal, kiraz, köklendirme |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|