![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Merhaba
Arkadaşlar...geçen sene alara tarımdan aldığım 4 tane japon eriği fidanını korkuteliye diktim...bu sene hepsi muazzam çiçek açtı..biri aşı noktasının hemen uzerinden kırıldı ama surugun verdi...geri kalandan ikisi meyve tutmadı.ama uçuncusunde muazzam meyva var...inşallah bu sene ilk de3fa japon eriği yiyeceğiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tufan 7878, Siz de yeni bir alarazede oldunuz bizler gibi. Ben de alara dan japon eriği,kiraz,bodur elma,hurma,bursa karası incirler aldım.Almaz olaydım keşke.Bu sene mart-nisanda japon eriklerim çiçek doluydu.Şimdi 3-5 tane erik ya var, ya yok takriben 30-40 ağaçta, kuruyanlar da cabası.Bilemiyorum belki de hava şartlarından bu sene japon erikleri böyledir. Havalar la ilgili konuda kimseyi suçlamam ancak alaracılar malı( önce peşin para alıp malı(fidanı) verdikten sonra; bana ne!)verince kapılarını müşterilerinin suratına çarpıyorlar. Lütfen alara dan mal alan başkalarıyla da görüşünüz.Belki siz olumlu düşünene rastlarsınız. Düzenleyen yolac : 18-06-2009 saat 21:56 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
bende yeni başlayacagım japon erigi ekimine bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yok internetten alaraya ulaştım oradan fide almayı düşünüyordum tarsusta denize 5 km yükseklik deniz seviyesinde 3 dönümlük bir arazıye ekmek için alarayı aradım fide fiyatı 12 tl söyledıler henüz fide almadım başka önerebılecegınız fide satan yerler varmi? bu konuda bna yardımcı olabilirmisiniz yardımcı olursanız cok sevınırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|