![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Tam da budayacaktım bi baktım; geçen seneki tomurcuklarla beraber çiçek açmış.Meyvesi nasıldır, adına doğru mu görmek için budamam seneye kaldı sanırım. Hep gidecek dallarda çiçek var. Neyse iyi tarafından bakmak gerek üç yıl beklemedim 😂 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-11-2013
|
Merhaba,bende kızılcık meyvesini çok sevenlerdenim. Üç yıl kadar önce 2 adet fidan almıştım, yaklaşık 40 cm boyundaydılar ve o tarihte baya fiyatlıydılar. Şuan yaklaşık 190 cm kadar oldular önceki sene birer avuç meyvesinden taddık, geçen sene de 2 fidandan yaklaşık ayak üstü atıştırmalıklar hariç 1,5 kg kadar meyve topladık, meyvelerini 3-4 adet buzdolabı poşetine koyup komposto yapıyoruz, bir poşetini açıp denedik, çok lezzetli bir tadı vardı, bu durumdan mutlu oldum. En son bu sene 7 adet daha kızılcık fidanı satın aldım, boyları 150-170 cm arası iki çeşit. İki tanesinde çiçek vardı muhtemelen meyvesini göreceğiz diğerlerinde yoktu... Bu uğraş beni çok mutlu ediyor, 4 dönüm kadar tarlamız var bakarsınız oraya tamamen kızılcık ekerim, pazarlama konusu nasıl olur bilemiyorum, kendini kurtarırmı ama hiç kazanamasam da yeşilliği, şubatta açan çiçeğinin görüntüsü bizi mutlu eder. |
|
|
|
![]() |
|
|