![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir akrabağmın bahçesinde sözü geçen ankara eriğinden 5 ağaç var. Meyveleri diğer yeşil eriklere göre daha büyük fakat mayhoş. Hazır mesaj yazmışken kendimdende bilgi verim. Can eriklerinin tamamını bitirdim. Papaz eriklerinden 400 kg elden çıkardım. Papaz eriğinden 16 yaşında 6 ağaç var, diğer erikler 2-7 yaşında. Birşey daha eklemem gerekirse papaz eriği için tozlayıcı gerektiği söyleniyor fakat bende bilerek ekilmiş tozlayıcı bir çeşit yok acaba yabani eriklerden felan mı alıyor tozunu yoksa birbirlerinimi tozluyorlar ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Papaz eriği kısmen kendine verimlidir.Esas tozlayıcısı aynalı dır.Aynı dönem çiçek açtığı başka bir cins var ise ondan tozlama alabilir.Ankara eriği koruk haldeyken ekşimsi-kekremsidir.Ama olmuş hali sulu,tatlı ve çok iyi aromalıdır.Ben şahsen papaz eriğine değişmem olmuş haldeki tadını.Sevgili samsunlu55 bahsettiğiniz eriğin resimleri ni koyarsanız daha net bir şeyler söyleye bilirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ankara eriği resimlerine devam.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki resimde yeme olumuna gelmiş Ankara eriği ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili lilium Ankara eriği yukarıda paylaştığınız erikler değil malesef.İlk fotoğraflardaki eriği biliyorum.Adı şimdi aklıma gelmedi.Ankara eriği dikenli bir erik çeşididir. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç adet daha Ankara eriği fotoğrafı yükleyeyim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Samsunlu55 papaz erikleri için tozlayıcı çeşit kullanıyormusunuz |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. aliok1, bahçede havran ve aynalı eriği bulunmuyor, ağaçların yakınında yabani sarı erik var belki bir etkisi olabilir. |
|
|
|
![]() |
|
|