![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Bahcede 3 cesit erik fidani var. dikimden sonra 3.Yazlari olacak. 2 si ciceklendi. Digeri ciceklenmeden yapraklandi. Bu meyve vermeyecegi anlamina mi geliyor. Bir de daha once hic erik fidanlarim bitlenmemisti. Ne ara yaprak biti sardi ne ara yapraklari somurdu anlamadim. Neemazal uyguladim. Umarim kurtulurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Yaprak bitinden sonra bunlari farkettim simdi de. Gorebildiklerimi kazidim agactan. Baska ne yapmam lazim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2015
|
erik agacimda mantar imsi bi zararli var, dallari kurutuyor. yardim rica ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2013
|
Bende bir soru sorayım bahçemizdeki erik ağacının kökünde en alt kısımda dallar cıkmış ve ben bu dallardan yeni ağaçlar elde edebilirmiyim ? Çogaltabilirmiyim bu dallardan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Zannedersem aşı yerinin altından cıkıyorssa yabani olur onlar ama yazın aşılarsan olur.zaten kökten çıkıyorsa o fidanları kökten zarar vermeden ayırman zor olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2009
|
Merhabalar, bahçemize eşim 3 yıl önce erik fidanı dikti.can veya papaz eriği olması gerekiyor.Fakat neredeyse ağaç oldu ama hiç meyva vermedi.Anladığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyacımız var.Ağacımızın bu iki cinsten biri olma ihtimaline karşı hangi cins tozlayıcı önerirsiniz?Papaz için aynalı diye yazılmıştı sanırım, bu can eriği için de uygun olur mu?Ve fidancılara aynalı desek anlarlar mı veya daha farklı bir cins ismi var mı?Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
bu sene diktiğim fortune ve angelika cinsi iki adet erik fidanım için başka bir tozlayıcı dikmem gerekir mi. teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Aşısını tutturamayınca çok üzülmüştüm bu eriğin. Geçen yıl yeniden denedim ve tuttu sonunda. Bu yıl da meyvelerini gösterip teşekkür ediyor galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
Merhaba balkonumda hediye gelen saksida erik agacim var gecen. Ay geldiginde birsuru cicegi var ve yapraklari cok guzeldicama simdi yapraklari. Cok kotu. Yaninda limon agacim var acaba ondan etkileniyor olabilir mi tecrubeli kisilerden yardim bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2015
|
http://i.hizliresim.com/BPjy9v.jpg merhabalar... bizim bahçede birkaç tane erik ağacı var. geçen seneye kadar çok güzel verimleri vardı. ama geçen sene ve özellikle bu sene eriklerinde resimlerdeki gibi bozulmalar var. nedeni nedir ve sorunu nasıl giderebilirim. Düzenleyen efeler09 : 25-04-2016 saat 19:04 Neden: resim sorunu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
Alıntı:
Merhaba bi ust mesajda benim yukledigim resimler sizinki. Gibi gozukmuyor ne yapabilirim. Benim de erik agacimin yapraklari uctan curuyor gibi görünüyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2016
|
Dolu vurmuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2011
|
Merhaba, Irandan kız arkadasim bir erik getirdi. Tadi can erigine cok benziyor. sekli kucuk murdum eriginin aynisi. Ama rengi yesil. Cekirdekleri yok denecek kadar kucuk. Resimdekine benziyor. Turunu bilen var mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2016
|
erik çekirdeği dikersek erik ağacı çıkarmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2011
|
Dedem yillar yillar once Karadeniz eregli'nin bir koyunden bir erik fidani bulmus getirmis yetistirmis. Celikten ureterek evin arka tarafinda 15-20 tane agac yapmis. Ben cocuklugumdan beridir Yesil erik olarak bunu bildim bunu yedim. Ne zamanki buyuk sehire geldim.. manavda satilan papaz can vs.. hicbirinde o lezzet yok. Dedim topragindandir havasindandir suyundandir.. Ayni agactan tutturulan celikle ankaraya da iki agac diktim. Onda da ayni super lezzet. Erigin gorunusu can erigi gibi. acik yesil.. Tadi ise Papaz eriginden daha tatli. Oldukca da dayanikli bir tur.. Anadoluda yetisen papaz veya can eriginden farkli bir yesil erik turu var midir? Erige merakli oldugumdan pazarda manavda gordugum her erikten bi alirim daha bu tada rastlamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Şekerpare kayısı üzerine 4 yıl önce aşıladığım katonya erik bahçeye yeni eklediğim çakal erik sayesinde çok daha fazla meyve tuttu. Çakal eriğin kendisinde çok az meyve var ama tozlayıcı olarak çok işe yaradığını söyleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2016
|
Malta Eriği
Bahçemdeki malta eriği ile ilgili görselleri paylaşıyorum. Bazı dallarda normal büyüklük ve yapıda meyveler varken bazılarında ise maalesef büyümemiş ve kararmış meyveler var. Hatta kurumuş dallar mevcut. Yapraklarda sıkça sararma, delinme, siyah lekeler var. Bu eve yeni taşındığım için ağacın geçmişini bilmiyorum. Bundan sonrası için ne yapabilirim. Bu konuyu dert ettim ve foruma üye olarak atacağım ilk mesaj. Umarım yerine ulaşır ve cevap alabilirim. Selamlar; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Sokağımızda çocuklar ve sokak sakinlerinin her yaz meyvelerini topladığı erik ağaçlarında Mayıs ayı başlarında bir sorun ortaya çıktı. Henüz genç olan meyveler kabarık, beyazımsı ve uzun bir görünüm alıp sonra karararak dökülmeye başladı. Belediye ücret karşılığı ağaçlardan birini (parayı yatırmayı kabul eden apartman olarak bizim apartmanın önündeki ağacı) ilaçladı. İlaçlanan ağaç neredeyse bütün yapraklarını döktü ve üzerinde pek az meyve ile kuru dallardan ibaret kaldı. Diğer ağaçlarda ise üç sürgünlerde kıvrılma ve bozulma dışında problem yok gibi görünüyor. Benzer sorunla karşılaşan ya da tanıyan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ozlem A, sanki erik cep hastalığına benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Verdiğiniz linki açıp inceleyince sonraki kararıp düşme evrelerini de görmüş oldum. Haklısınız, sorun galiba bu. Acaba belediye gelip ilaçlama yapmasaydı sorun zarar gören meyveler ile bitecek miydi merak ettim. Çünkü ilaçladıkları ağacı neredeyse kuruttular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Belediyelerin bu tip uygulamaları her yerde var maalesef. Adamlar budama yapıyoruz diyorlar ağacı gövdesinin ortasından kesip atıyorlar. Sorunca da pişkince ''yanlarından taze filiz çıkar'' deyip gülüyorlar. Bence de belediye hiç dokunmasaydı sadece meyve ve yaprak dökülmesi ile sonlanırdı. Kışın yapılacak iyi bir bakırlı preparat uygulaması da sorunu çözebilirdi diye aklıma gelmedi değil hani. '' Böyle çözüm düşman başına'':, üstelik ücretli..)))..Gelip geçmiş olsun, inşallah dediğiniz gibi ağaç kurumaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
bu yıl binamızın bahçesindeki ağaçtada aynı sorun oldu. sıcak-soğuk dengesizliğinden olan mantari bir hastalık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Merhaba, papaz eriği budaması ile ilgili bilgisi olanlar paylaşabilir mi, resim, video da olabilir. özellikle ilk yıllar için.3 yaşında bir eriğim var,henüz meyve de vermedi hiç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2018
|
Acil yardımmm.... Erik ağacımda simsiyah yumurta benzeri şeyler var. Nedir bunlar ve nasıl kurtulurum? Buraya uğrayan birileri varsa yardım eder misiniz lütfen... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2018
|
Erik koşnili deniyormuş buna. Zavallı ağacım ilk defa bu seneki kadar çok meyve verdi. İnşallah yazlık yağ ile kurtarabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2018
|
Merhaba, bende ağustos papaz eriği fidanı var. Yaprakları büzüştü ve sertleşti. İnternetten araştırdım hastalık mı yoksa başka bir sorun var mı diye ancak bir sonuca ulaşamadım. Sizce sorun nedir? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2013
|
Susuz kalmış olabilir ona bağlı kuruyor sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |