agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Sert Çekirdekli Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2015, 23:19   #1
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Bahcede 3 cesit erik fidani var. dikimden sonra 3.Yazlari olacak. 2 si ciceklendi. Digeri ciceklenmeden yapraklandi. Bu meyve vermeyecegi anlamina mi geliyor.

Bir de daha once hic erik fidanlarim bitlenmemisti. Ne ara yaprak biti sardi ne ara yapraklari somurdu anlamadim. Neemazal uyguladim. Umarim kurtulurlar.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 14:26   #2
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Yaprak bitinden sonra bunlari farkettim simdi de. Gorebildiklerimi kazidim agactan. Baska ne yapmam lazim.

Eklenen Resimler

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2015, 22:14   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2015
erik agacimda mantar imsi bi zararli var, dallari kurutuyor. yardim rica ediyorum

Kadir Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2015, 17:09   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-02-2013
Bende bir soru sorayım bahçemizdeki erik ağacının kökünde en alt kısımda dallar cıkmış ve ben bu dallardan yeni ağaçlar elde edebilirmiyim ? Çogaltabilirmiyim bu dallardan

kskleee38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2015, 10:33   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kskleee38 Mesajı Göster
Bende bir soru sorayım bahçemizdeki erik ağacının kökünde en alt kısımda dallar cıkmış ve ben bu dallardan yeni ağaçlar elde edebilirmiyim ? Çogaltabilirmiyim bu dallardan
Zannedersem aşı yerinin altından cıkıyorssa yabani olur onlar ama yazın aşılarsan olur.zaten kökten çıkıyorsa o fidanları kökten zarar vermeden ayırman zor olur.

mustafa07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2016, 09:14   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-06-2009
Merhabalar, bahçemize eşim 3 yıl önce erik fidanı dikti.can veya papaz eriği olması gerekiyor.Fakat neredeyse ağaç oldu ama hiç meyva vermedi.Anladığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyacımız var.Ağacımızın bu iki cinsten biri olma ihtimaline karşı hangi cins tozlayıcı önerirsiniz?Papaz için aynalı diye yazılmıştı sanırım, bu can eriği için de uygun olur mu?Ve fidancılara aynalı desek anlarlar mı veya daha farklı bir cins ismi var mı?Teşekkürler...

baharipek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2016, 19:35   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-03-2016
bu sene diktiğim fortune ve angelika cinsi iki adet erik fidanım için başka bir tozlayıcı dikmem gerekir mi. teşekkürler...

dudek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2016, 13:43   #8
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Aşısını tutturamayınca çok üzülmüştüm bu eriğin. Geçen yıl yeniden denedim ve tuttu sonunda. Bu yıl da meyvelerini gösterip teşekkür ediyor galiba

Eklenen Resimler

hakanersoz beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2016, 12:46   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-05-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
Aşısını tutturamayınca çok üzülmüştüm bu eriğin. Geçen yıl yeniden denedim ve tuttu sonunda. Bu yıl da meyvelerini gösterip teşekkür ediyor galiba
bana da göz aşısı için aşı kalemi gönderebilir misiniz ?

ngzs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2016, 17:03   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2016
Merhaba balkonumda hediye gelen saksida erik agacim var gecen. Ay geldiginde birsuru cicegi var ve yapraklari cok guzeldicama simdi yapraklari. Cok kotu. Yaninda limon agacim var acaba ondan etkileniyor olabilir mi tecrubeli kisilerden yardim bekliyorum

Rezene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 19:01   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-12-2015
http://i.hizliresim.com/BPjy9v.jpg

merhabalar... bizim bahçede birkaç tane erik ağacı var. geçen seneye kadar çok güzel verimleri vardı. ama geçen sene ve özellikle bu sene eriklerinde resimlerdeki gibi bozulmalar var. nedeni nedir ve sorunu nasıl giderebilirim.

Düzenleyen efeler09 : 25-04-2016 saat 19:04 Neden: resim sorunu
efeler09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2016, 16:35   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-04-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efeler09 Mesajı Göster
merhabalar... bizim bahçede birkaç tane erik ağacı var. geçen seneye kadar çok güzel verimleri vardı. ama geçen sene ve özellikle bu sene eriklerinde resimlerdeki gibi bozulmalar var. nedeni nedir ve sorunu nasıl giderebilirim.

Merhaba bi ust mesajda benim yukledigim resimler sizinki. Gibi gozukmuyor ne yapabilirim. Benim de erik agacimin yapraklari uctan curuyor gibi görünüyor

Rezene Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 15:58   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2016
Dolu vurmuş

cennetkokulum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2019, 15:01   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2011
Merhaba,
Irandan kız arkadasim bir erik getirdi.
Tadi can erigine cok benziyor.
sekli kucuk murdum eriginin aynisi.
Ama rengi yesil.
Cekirdekleri yok denecek kadar kucuk.

Resimdekine benziyor.
Turunu bilen var mi?

Eklenen Resimler

gobris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2016, 15:05   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-04-2016
erik çekirdeği dikersek erik ağacı çıkarmı?

resul kaan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2016, 17:31   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2011
Dedem yillar yillar once Karadeniz eregli'nin bir koyunden bir erik fidani bulmus getirmis yetistirmis.

Celikten ureterek evin arka tarafinda 15-20 tane agac yapmis.

Ben cocuklugumdan beridir Yesil erik olarak bunu bildim bunu yedim. Ne zamanki buyuk sehire geldim.. manavda satilan papaz can vs.. hicbirinde o lezzet yok.

Dedim topragindandir havasindandir suyundandir..

Ayni agactan tutturulan celikle ankaraya da iki agac diktim. Onda da ayni super lezzet.

Erigin gorunusu can erigi gibi. acik yesil..
Tadi ise Papaz eriginden daha tatli. Oldukca da dayanikli bir tur..
Anadoluda yetisen papaz veya can eriginden farkli bir yesil erik turu var midir?

Erige merakli oldugumdan pazarda manavda gordugum her erikten bi alirim daha bu tada rastlamadim.

Muda beğendi.
gobris Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2016, 18:40   #17
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gobris Mesajı Göster
Dedem yillar yillar once Karadeniz eregli'nin bir koyunden bir erik fidani bulmus getirmis yetistirmis.

Celikten ureterek evin arka tarafinda 15-20 tane agac yapmis.

Ben cocuklugumdan beridir Yesil erik olarak bunu bildim bunu yedim. Ne zamanki buyuk sehire geldim.. manavda satilan papaz can vs.. hicbirinde o lezzet yok.

Dedim topragindandir havasindandir suyundandir..

Ayni agactan tutturulan celikle ankaraya da iki agac diktim. Onda da ayni super lezzet.

Erigin gorunusu can erigi gibi. acik yesil..
Tadi ise Papaz eriginden daha tatli. Oldukca da dayanikli bir tur..
Anadoluda yetisen papaz veya can eriginden farkli bir yesil erik turu var midir?

Erige merakli oldugumdan pazarda manavda gordugum her erikten bi alirim daha bu tada rastlamadim.
Bahçem olmadan önce armudun, elmanın, eriğin, domatesin bu kadar fazla çeşidinin olduğunu bilmiyordum. Zamanla çok fazla çeşitlerinin olduğunu gördüm. Mümkün olduğu kadar aşılayarak fidan dikerek çeşit sayısını çoğaltmaya çalışıyorum. Sizin tarifinizle o eriğin hangisi olduğunu bulma durumu yok. Belki bilinen bir türdür. Belki yerel olarak bilinen bir eriktir. Bendeki erikler ancak olgunlaştıkları zaman yenilebiliyor. Bir arkadaşımdaki bir tane erik ise yenecek kadar büyüdüğü zamandan olgunlaşıncaya kadar istediğiniz her zaman yiyebiliyorsunuz. Bol sulu. Tadı güzel. Ancak o eriği ben de hiçbir yerde görmedim. Ağaç yaşlı olduğu için kalem alınacak durumu yok. Budanırsa aşı yapmaya çalışacağım. Siz elinizden geldiği kadar o çeşidi çoğaltmaya çalışın. Ben farklı yerden getirmiş olduğum aşı kalemlerini bir fidancıya vererek onları aşılamasını sağladık. Fidanlar olunca da bu ilkbaharda yerlerine diktik. Keşke yakın olabilseydik. Aynı fidancıya kalemlerden götürerek çoğaltma durumu olurdu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2016, 13:20   #18
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Şekerpare kayısı üzerine 4 yıl önce aşıladığım katonya erik bahçeye yeni eklediğim çakal erik sayesinde çok daha fazla meyve tuttu. Çakal eriğin kendisinde çok az meyve var ama tozlayıcı olarak çok işe yaradığını söyleyebilirim.

Eklenen Resimler

Eski 26-05-2016, 10:30   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-05-2016
Malta Eriği

Bahçemdeki malta eriği ile ilgili görselleri paylaşıyorum. Bazı dallarda normal büyüklük ve yapıda meyveler varken bazılarında ise maalesef büyümemiş ve kararmış meyveler var. Hatta kurumuş dallar mevcut. Yapraklarda sıkça sararma, delinme, siyah lekeler var. Bu eve yeni taşındığım için ağacın geçmişini bilmiyorum. Bundan sonrası için ne yapabilirim. Bu konuyu dert ettim ve foruma üye olarak atacağım ilk mesaj. Umarım yerine ulaşır ve cevap alabilirim. Selamlar;

Eklenen Resimler

idris-75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 15:07   #20
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Sokağımızda çocuklar ve sokak sakinlerinin her yaz meyvelerini topladığı erik ağaçlarında Mayıs ayı başlarında bir sorun ortaya çıktı.

Henüz genç olan meyveler kabarık, beyazımsı ve uzun bir görünüm alıp sonra karararak dökülmeye başladı.

Belediye ücret karşılığı ağaçlardan birini (parayı yatırmayı kabul eden apartman olarak bizim apartmanın önündeki ağacı) ilaçladı. İlaçlanan ağaç neredeyse bütün yapraklarını döktü ve üzerinde pek az meyve ile kuru dallardan ibaret kaldı. Diğer ağaçlarda ise üç sürgünlerde kıvrılma ve bozulma dışında problem yok gibi görünüyor.

Benzer sorunla karşılaşan ya da tanıyan var mı acaba?

Eklenen Resimler

Sagun beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 15:30   #21
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Sn Ozlem A, sanki erik cep hastalığına benziyor.

Eski 04-06-2017, 15:48   #22
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Verdiğiniz linki açıp inceleyince sonraki kararıp düşme evrelerini de görmüş oldum. Haklısınız, sorun galiba bu. Acaba belediye gelip ilaçlama yapmasaydı sorun zarar gören meyveler ile bitecek miydi merak ettim. Çünkü ilaçladıkları ağacı neredeyse kuruttular.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 15:59   #23
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Belediyelerin bu tip uygulamaları her yerde var maalesef. Adamlar budama yapıyoruz diyorlar ağacı gövdesinin ortasından kesip atıyorlar. Sorunca da pişkince ''yanlarından taze filiz çıkar'' deyip gülüyorlar. Bence de belediye hiç dokunmasaydı sadece meyve ve yaprak dökülmesi ile sonlanırdı. Kışın yapılacak iyi bir bakırlı preparat uygulaması da sorunu çözebilirdi diye aklıma gelmedi değil hani. '' Böyle çözüm düşman başına'':, üstelik ücretli..)))..Gelip geçmiş olsun, inşallah dediğiniz gibi ağaç kurumaz.

hakanersoz beğendi.
Eski 08-06-2017, 13:37   #24
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
bu yıl binamızın bahçesindeki ağaçtada aynı sorun oldu. sıcak-soğuk dengesizliğinden olan mantari bir hastalık.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2018, 09:59   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Merhaba, papaz eriği budaması ile ilgili bilgisi olanlar paylaşabilir mi, resim, video da olabilir. özellikle ilk yıllar için.3 yaşında bir eriğim var,henüz meyve de vermedi hiç.

sabang Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2018, 00:50   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-09-2016

mehmet0791 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2018, 09:44   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2018
Acil yardımmm....
Erik ağacımda simsiyah yumurta benzeri şeyler var. Nedir bunlar ve nasıl kurtulurum? Buraya uğrayan birileri varsa yardım eder misiniz lütfen...

acakmak79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2018, 07:32   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2018
Erik koşnili deniyormuş buna. Zavallı ağacım ilk defa bu seneki kadar çok meyve verdi. İnşallah yazlık yağ ile kurtarabilirim...

acakmak79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2018, 08:07   #29
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2018
Merhaba, bende ağustos papaz eriği fidanı var. Yaprakları büzüştü ve sertleşti. İnternetten araştırdım hastalık mı yoksa başka bir sorun var mı diye ancak bir sonuca ulaşamadım. Sizce sorun nedir?

botanikbatu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2018, 00:10   #30
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
Susuz kalmış olabilir ona bağlı kuruyor sanki.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025