![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
istanbuldaki bahçemde meyveleri acı,tatsız tutsuz,küçük meyveler veren bir erik ağacım var,tatlı güzel meyveler almam için ne yapmam lazım,sanırım aşılamam gerek ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
arkadaşlar can eriğinden daha büyük ve ekşi erik cinsi var mı? Çünkü 3-4 yıl önce bir erik yemiştim tam tarif ettiğim gibiydi. Yani yeşil, büyük, sulu, ekşi, tuzlamalık bir erikti. Resmen can eriğinin büyüğüydü yani şekli yuvarlaktı. Belki sonradan kızarabilir bilmiyorum ama bana bu tarzda bir erik desem hangi cinsi söylersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Gec olgunlaşan can eriği
Ağaçlar net üyesi olduğumdan günden beri ilginc ve cevremizde bulunmayan meyvelere karşı daha dikkatli ve araştırmacı ve yeni türlere ilgim oldukca artmış vaziyette 3 sene önce yine bir köy gezintisi sırasında eylül ayının ilk haftası bir köy evinin bahcesinde , ağacında yeni olgunlaşmaya başlamış papaz,Ankara eriği arasında can eriği ağacına denk geldim. Ağaç oldukca sık meyveli dökümlüydü ondan aldığı aşı örnekleri ve arka plandaki kendi can eriklerim kızarıp dökülmeye bile başladılar. Resim bu hafta sonu çekildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Aşılamanız gerekir.Bu aşıları şu an patlatmak isterseniz şu an aşı yapmanız gerekir.Yalnız aşı yaptıgınız yeri %60 gölgeleyerek aşıdan üstünden sıfır olacak şekilde hemen kesmeniz gerekir.Tahmini 10 gün içerisinde aşılar patlar..1-2 sene içerisinde gelişimine hayret edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-12-2006
|
Sn.Kemalcuce Kalem aşısı mı yapacağız. Birz açıklarsanız çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu eriğin cinsi nedir acaba? kırmızılaştığı zaman inanılmaz tatlı oluyor bir veya iki tane anacak yiyebiliyorsunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2011
|
Yakınımızdaki bir çiçekçi ''kurt eriği'' adıyla birkaç fidan getirmiş, satıyor. İnternetten de baktım, herhangi bir bilgiye rastlamadım. Bilgisi olan var mı!? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Serdar1; Benimde geç olgunlaşan bir eriğim var. Şimdilerde Mayıs erikleri gibi kütür kütür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ligustrum bu hafta sonu tekrar baktığımda, benim can eriklerim iri ekşi olgunlaştığında kızarınca yenen cinsi onlar şimdi kızarmış .Olgunlaşmış olanları ağaçlardan düşmeye başlamışlar bile gec olgunlaşan erik halen cok sert ve aynen dediğiniz gibi kütür kütür ve hava oldukca sıcak olduğu halde halen yem yeşil, dayanamayıp birtanesini yedim aynı papaz eriği tadında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
arkadaşlar ak(sarı)mürdüm eriği fidanı arıyorum acaba elinde olan ve bana göndermek isteyen varmıdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
(Arkadaşlar elimde 35 civarında erik çöğürü var. Bunlara dilcikli ingiliz kalem aşısı mı, omega aşı mı, T göz aşı mı yapsam? Erik için hangisinin tutma oranı daha yüksektir?) sayın samsunlu dostum ben hep kalem aşısını tercih ederim erikte zira kabuk aşılarında pek başarılı olamadım(aşılar tuttu ama üstüne kargalar konduğunda kabuktan ayrılıp koptular) ama çöğürlerinizin kalınlığı önemli bu durumda eğerki kalem aşısı yapmaya elverişli ise çöğürler hiç terettüt etmeyin derim ben.selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Alıntı:
ben geçen yıl 20 haziranda, 5 adet erik fidanıma geçsürgün göz aşısı yaptım bir acemi olarak. 4/5 ü tuttu ve yaklaşık 70 cm de sezon sonuna kadar sürgün verdi. Siz bilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Bilgiler için çok teşşekkürler. Bizim kocaman heybetli bir erik ağacımız var okadar heybetli olmasına rağmen kendinden hiç utanmıyor her sene üç beş erik veriyor. Eriğin cinsi papaz erik olabilir büyük iri ve ekşi meyveler veriyor. Ağaç neredeyse çiçekten görünmemesine rağmen meyve tutmuyor. Ağac az güneş alan ( direk olarak öğleden sonra 3-4 saat kadar ) biryerde. Erik ağacının dişisi erkeği olurmu ? Bize yanına bir erik ağaci daha dikmemizi söylendi bu konuda yapılabilecekler nedir. çiçek zamanında gübre takviyesi yapılırsa çözüm olurmu . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Erik hasadı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunun dışında topraktan kaynaklı dökülme de olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki erik çeşitlerinden birkaçı. Cinslerini bilen varsa yazabilir mi? Üst sıradakiler şu an yenebilir durumda. Alt sıradakiler henüz olgunlaşmadı. Alt sırada üçüncü en geç olgunlaşanlardan biri. Alt sırada en sondaki yeşil görünen olgunlaştığında avuç içine sığacak kadar büyüyüp, mor renk alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2012
|
Bahçemdeki mürdüm eriği sürekli kurtlanıyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Geçen yıl bahçeme dikilen erik fidanlarından biri diğerlerine oranla çok gelişti. Boyu 2 metrenin üzerinde. Diğerlerinde bir gelişme sorunu olabilir mi? Ayrıca erik ağacı kaç yaşında meyve vermeye başlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2011
|
Erik en sevdiğim meyve 4 çeşit eriğim var bağımda 24 çeşit olsa yok demem ekeceklerim var önereceğiniz erik çeşitleri var mı yöresel erikler de olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üst sıra en sağdaki italyan eriği altsıra soldan ikinci mürdüm eriği diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Bence direkt kalem alıp dikme yöntemi daha zahmetsiz olur. Zamanı biraz geçmiş olsa da denemekte fayda var. Belki tutar. Bizim buralarda çiçek açtılar bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2013
|
arkadaşlar Antalya merkezde örtü altı küçük bir serada Myrobalan 29C anaçları can eriği fidanlarını 2013 yılı ocak ayında diktim şuan iyi fakat bazı agaçlarda hafif sarımtırak bir renk var yani yemyeşil (kömür gibi) değil bunun için yaprak gübresimi kullanmalıyım, son 15 gündür haftada 1 defa 33 lük nitrar damlamadan veriyorum, zirai bilğisi olan bir arkadaş bana gümre konusunda yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekürlr. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Tokat'ta rastladığım tüm erik ağaçları hastalanmış. Sanırım bir parazitten dolayı. Bugün Trabzon'daki halamla konuştum ordakilerde de durum aynıymış. Nasıl oluyor da bu kadar geniş alanda aynı hastalık-parazit oluşabiliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Köyümüzde yetişen iki erik çeşidi.Ankara ve papaz eriği... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2013
|
japon erik çeşidi
İyi günler aşagıda resimlerini attığım erikleri 4 temmuezda kopardım fakat cinslerini tam olarak bilmiyorum yardımcı olursamız sevinirim birde yaprakları delik delik iki defa bakırlı ilaç attım fakat yinede aynı bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|