![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ligustrum bu hafta sonu tekrar baktığımda, benim can eriklerim iri ekşi olgunlaştığında kızarınca yenen cinsi onlar şimdi kızarmış .Olgunlaşmış olanları ağaçlardan düşmeye başlamışlar bile gec olgunlaşan erik halen cok sert ve aynen dediğiniz gibi kütür kütür ve hava oldukca sıcak olduğu halde halen yem yeşil, dayanamayıp birtanesini yedim aynı papaz eriği tadında. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Alıntı:
ben geçen yıl 20 haziranda, 5 adet erik fidanıma geçsürgün göz aşısı yaptım bir acemi olarak. 4/5 ü tuttu ve yaklaşık 70 cm de sezon sonuna kadar sürgün verdi. Siz bilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Bence direkt kalem alıp dikme yöntemi daha zahmetsiz olur. Zamanı biraz geçmiş olsa da denemekte fayda var. Belki tutar. Bizim buralarda çiçek açtılar bile. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
arkadaşlar ak(sarı)mürdüm eriği fidanı arıyorum acaba elinde olan ve bana göndermek isteyen varmıdır ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
(Arkadaşlar elimde 35 civarında erik çöğürü var. Bunlara dilcikli ingiliz kalem aşısı mı, omega aşı mı, T göz aşı mı yapsam? Erik için hangisinin tutma oranı daha yüksektir?) sayın samsunlu dostum ben hep kalem aşısını tercih ederim erikte zira kabuk aşılarında pek başarılı olamadım(aşılar tuttu ama üstüne kargalar konduğunda kabuktan ayrılıp koptular) ama çöğürlerinizin kalınlığı önemli bu durumda eğerki kalem aşısı yapmaya elverişli ise çöğürler hiç terettüt etmeyin derim ben.selamlar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2012
|
Bilgiler için çok teşşekkürler. Bizim kocaman heybetli bir erik ağacımız var okadar heybetli olmasına rağmen kendinden hiç utanmıyor her sene üç beş erik veriyor. Eriğin cinsi papaz erik olabilir büyük iri ve ekşi meyveler veriyor. Ağaç neredeyse çiçekten görünmemesine rağmen meyve tutmuyor. Ağac az güneş alan ( direk olarak öğleden sonra 3-4 saat kadar ) biryerde. Erik ağacının dişisi erkeği olurmu ? Bize yanına bir erik ağaci daha dikmemizi söylendi bu konuda yapılabilecekler nedir. çiçek zamanında gübre takviyesi yapılırsa çözüm olurmu . |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-02-2010
|
Erik hasadı... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunun dışında topraktan kaynaklı dökülme de olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki erik çeşitlerinden birkaçı. Cinslerini bilen varsa yazabilir mi? Üst sıradakiler şu an yenebilir durumda. Alt sıradakiler henüz olgunlaşmadı. Alt sırada üçüncü en geç olgunlaşanlardan biri. Alt sırada en sondaki yeşil görünen olgunlaştığında avuç içine sığacak kadar büyüyüp, mor renk alıyor. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2012
|
Bahçemdeki mürdüm eriği sürekli kurtlanıyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Geçen yıl bahçeme dikilen erik fidanlarından biri diğerlerine oranla çok gelişti. Boyu 2 metrenin üzerinde. Diğerlerinde bir gelişme sorunu olabilir mi? Ayrıca erik ağacı kaç yaşında meyve vermeye başlar? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2011
|
Erik en sevdiğim meyve 4 çeşit eriğim var bağımda 24 çeşit olsa yok demem ekeceklerim var önereceğiniz erik çeşitleri var mı yöresel erikler de olur |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Alıntı:
Üst sıra en sağdaki italyan eriği altsıra soldan ikinci mürdüm eriği diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2013
|
arkadaşlar Antalya merkezde örtü altı küçük bir serada Myrobalan 29C anaçları can eriği fidanlarını 2013 yılı ocak ayında diktim şuan iyi fakat bazı agaçlarda hafif sarımtırak bir renk var yani yemyeşil (kömür gibi) değil bunun için yaprak gübresimi kullanmalıyım, son 15 gündür haftada 1 defa 33 lük nitrar damlamadan veriyorum, zirai bilğisi olan bir arkadaş bana gümre konusunda yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekürlr. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Tokat'ta rastladığım tüm erik ağaçları hastalanmış. Sanırım bir parazitten dolayı. Bugün Trabzon'daki halamla konuştum ordakilerde de durum aynıymış. Nasıl oluyor da bu kadar geniş alanda aynı hastalık-parazit oluşabiliyor? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Köyümüzde yetişen iki erik çeşidi.Ankara ve papaz eriği... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Gecen nisanda diktigim 3 adet tuplu erik fidani (can, angelina, black amber) bu yil ciceklenmedi. Gelecek yil ciceklenme olasiliklari nasildir? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
satılırmı? bu ara erik çok görüyorum ama ham kalan yok gevşemiş yani, bunlar ham durumdamı baya ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
black splendor bu eriği yetiştiren arkadaşlar varmı acaba et rengi kırmızı bu erikten ve çeşitli japon eriklerinden hobi olarak geçen kasım ayında diktim fidanları bursa irgeler fidancılıktan aldım en çok merak ettiğim black splendor çeşidi sabırsızlıkla meyve vermesini bekliyorum. Düzenleyen fındıkçı74 : 02-06-2014 saat 20:33 Neden: kelime ekleme |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Resimleri çok kaliteli değil ama belki bir bilenimiz çıkar diye şansımı denemek istedim. Bu eriğin ağacı bir apartman bahçesinde, yayvan taçlı ve oldukça boylu. Meyveler değişik dallarda serpiştirilmiş şekilde tutum yapmış, salkım halinde tek tük yerde var. Açık kırmızı deri üstünde altın sarısı çiller mevcut. İçi tam olgunlaştığında kan kırmızı ve çok tatlı. Hafif kokulu ve mürdüm eriği gibi oval ve irice. Çekirdek ete çok sıkı bağlı değil. Cinsini çok merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Bu erikten bizim bahçede 2 ağaç var .Çok fazla erik veriyor ama bende adını bilmiyorum.çok olunca dilimleyip kurutuyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Çok şanslısınız gerçekten. Nefis tadı ile bizi kendine hayran bıraktı. Üstelik siz bir de kurutuyorsunuz. Eminim o şekilde de çok güzel oluyordur. Geçen yıl aşılık için kalem almıştım ama bir türlü tutturamadım. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
kırmızı yapraklımı? |
|