![]() |
Adil Bey,barbeküyü Sayın Mrduran ın dediği gibi seyyarda yaptırabilirsiniz.Biz barbeküyü yaparken hep baca kısmınıda içeride düşünüyorduk.Babacımın projesine göre baca kısmını dışarıya alarak mekandan yer kazandık.Size fikir olması için resim ekleyeyim.KOLAY GELSİN
|
Sevgili Adil,bahçenizi gezmeyeli bir hayli işler başarmışsını..Desenize Trabzon un uşaklarına iş mi dayanır:))))Vallahi o bakımdan eşim de dahil olmak üzere hepinizi kutluyorum...Çalışkan ve neşeli insanlarsınız.....Azminize dağlar dayanmaz:)) Örnek sevgili Kaptanzst...tırnağı düşecek parmakla çatı tepelerinde işi bitirdi:)))) Heelal olsun diyorum:)
Görüntüler harika ...Orada dikili bir mor aster vardı ...inşallah onları zedelemeden bir yerlere nakil etmişsinizdir...Diğer arkadaşlar gibi bende bir köşeye eski ocaklar tipinde, doğal taşlardan, bir barbekü yapmanızı öneririm..Birde limonlarınızı güneye bakan bir duvar dibine nakil etmeniz ,ileride size kocaman bir limon ağacı kazandırır..Bende iki tane var birisi 20 seneliktir...Karda buzda hiçbir şey olmadı...Ama kökü duvara yakın olsun...Tebriklerimi ve sevgilerimi yolluyorum sizlere...Tanrı kolaylıklar versin:) |
Alıntı:
Güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Beton konusunda size hak veriyorum.Fakat burası karadeniz yağmurdan çamurdan korunabilmek için böyle ufak yeşile gömülü bir alanımız olsun istedim. Beton duvara, taş duvar boyaması yapıp görüntüyü farklı yapabilirim. Etrafımız hep yeşil zaten.Fındık bahçeleri ve meşelerimiz ,ormanımız var. Arada geziyor ve bu güzellikleri yaşıyoruz. Barbekü konusuna gelince 50-60 cm genişliğinde içinde ızgarası olan duvarları ısıya dayanıklı ateş tuğlasından örülü bir küçük yer yapmayı düşünüyorum.8 lik çubuk demirden ızgarasını özel kaynatarak yaptıracağım.Çok amaçlı ve kullanışlı bir yer olmasını düşünüyorum.Hertürlü ocak ızgara,sac altı vs gibi özellikleri bir arada bulunduracak bir projem olacak.Belki patentinide alırım:))) Görüşlerinizi benimle paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
İlgi alakanız ve uyarılarınız beni memnun etti.Duvarların dibinde su kanalları mevcut ve çıkış yerleri bu kanallara bağlı onun için bir tehlike yok . Barbekü konusu Hanndan Hanım sayesinde gündeme geldi.Yapacağım hem barbekü,hem ocak,hemde sac altı yapılabilecek çok amaçlı bir sabit yer olacak adını ben bile bilmiyorum.Şu anda kafamda tasarlamaya çalışıyorum.:) Siz değerli dostlarımın da fikirlerini benimle paylaşmaları beni çok mutlu ediyor. Bunlarıda derleyip bir fikir üretebilirim. Alçak gönüllü beyefendi bir insansınız. Allah bu güzelliğinizi hiç bozmasın. Saygılar selamlar. |
Seradan sonra kamelyanın yapımını izlemek çok güzel olacak ilgiyle takip ediyoruz selamlar saygılar
|
Alıntı:
Izgara çıkmalı ve raf kademeli olsun istiyorum. Alt zemini ateş tuğlasından örülü kül yeri ve sac yeri, yanlarda raf şeklinde yükseltilip alçaltılabilen ızgara rafları gibi sabit ve ömürlük bir şey olsun istiyorum. Merdiven çıkışının tam karşısındaki duvarın önüne kurmayı düşünüyorum.Hem ayak altından uzak alanı engellemeyen bir yer. Bu arada Hanımla AVM de çiçek reyonuna da uğramayı ihmal etmedik.AVM ye her gidişimizde ilk uğradığı yer bu çiçek reyonları.Alışverişimizi yapmadan önce burayı mutlaka ziyaret ederiz,bu bir alışkanlık oldu artık:D Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Kimin hemşerisi .Beyinize selamlarımı iletin lütfen.:) Mor aster aradaki toprak alanda kaldı .Çiçek dönemi bittiği için toprak üzerinden biçtim.50 cm lik bir alanda bir sürü filizler atmış çok arsıza benziyor. Seneye allah nasip ederse yanındaki o pembe adını bilmediğim çiçekle çok güzel ikili oluşturacaklar.Oturduğumuz alanın önünde çiçek bariyeri oluşacak inşallah.Hanım onların dallarından diğer alanlarada serpiştirdi.Seneye farklı güzel bir görüntüyle karşılaşacağımızı umuyorum. Barbekü yeri sabit olacak.Merdivenlerin hemen karşısına.Çok amaçlı bir şey olsun istiyorum. Limonların soğuk iklime dayanıklı olanları varmış diye duydum.Belki ondan kaynaklanıyor.Bilgileriniz için teşekkürler. Eksik olmayın,ailenize ve size saygılarımı selamlarımı gönderiyorum. |
Alıntı:
Bizdende saygılar selamlar. |
2 Eklenti(ler)
Sayın Adil Bey, inanın bende öyleyim ne zaman yapı markette kaybolsam annemler beni bahçe kısımında buluyorlar.Geçen hafta nergiz ve çiğdem soğanları aldım:rolleyes: Sizinde sevdiğiniz bir alan olduğu için eşiniz halinden çok memnundur eminim.Eşinize selamlar,sevgiler.Yumurcak nasıl?öpün yerime oldumu.
Size bir fikir olması için resim ekliyorum.Bizim inşaat aşamasında böyle araştırma fırsatımız olmadı bir furya içine girmiş gibi olmuştum.Ama en sorunsuz mekanımız çardağımız ve barbekümüz.Çok zaman harcadık proje aşamasında,keşke diğer mekanlar içinde uzun uzun düşünme fırsatımız olsaymış. Barbekümüzün alt kısmıda aslında ocak şeklinde ama yağmurlar yağmaya başlayınca kışlık odunlarımızı o kısıma yerleştirdik. Arka kısımında da bacaya çıkış var,hem alt kısımda hemde üst kısımda ateş yanabiliyor, dublex barbekü :rolleyes: İç kısımda ateş tuğlası,dış kaplama olarak da ankara taşı var. Izgarayı sabitlemek için bir kısım yok,içerisinde 3lü sac ayağı kullanıyoruz. Sizde sabitlemeyin bazı yiyeceklerin ısı farkı oluyor.Yan tarafında raf var,şimdi sezonu kapattığımız için tohumları oraya koydum. Bence sizin mekanda, üstten görünüşteki resimlerin sol üst kısıma barbekü yerleştirilebilir. Kafanızı iyice karıştırdım :D Kolay gelsin. |
Hanndan Hanım Birbirimize yakın duygu ve düşüncelerimiz olduğu için burada paylaşımlarımız oluyor.
Aldığınız tohumları sağlıkla büyütün inşallah. Eşim ve benim doğa sever lilik konusunda şunu söyleyebilirim.O benden daha iyi, yani ben ondan memnun olmak durumundayım.:) Selamınız başımız üstüne. Yumurcak her zamanki gibi ellerinizden öper.:)Öpücüğünüzü kendisine iletirim.Bana da fırsat olur:)) Gönderdiğiniz örnek fotoğraflar ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Güzel bir mekan olmuş.Güle güle kullanın. Benim durduğum ev 3 katta bazı fotoğraflarım kuş bakışı evimin salon penceresinden çekilmiş.Eğer düz ayak yer evi olsaydı bu şekilde çok kullanışlı olurdu. Ben sadece yaz dönemi boyunca günün yorgunluğunu atmak için burayı kullanmak istemiştim.Bahçede serada çalıştıktan sonra bir yorgunluk çayı içmek için.Yaz akşamları havadar güzel bir mekan olsun istedim. Barbekü fikriniz alternatif olarak hoşuma gitti.Güzel olacağına inandım. Yapacağım kamelyanın üstünü sarmaşıklarla kapatmayı düşün semde ileriye yönelik çatı yapılacak şekilde profillerini yapacağım. Zaman bizi nerelere sürükler bilemiyoruz.:) Bu güzel fikirlerimizi birbirimizle hep paylaşırız inşallah. Her aşamada yeni fotoğraflarımla sizleri bu çalışmalarıma ışık tutacak fikirlerinizi bekleyeceğim.:) Saygılar selamlar Hanndan Hanım. |
Adil bey kamelya çalışmaları epeyce ilerlemiş bu sene tamamen bitirmeyi düşünüyormusunuz. Artık hava şartları malum. Benim nacizene fikrim barbeküyü dış kısma veya seyyar yaptırın kamleyanın içini küçültmeyin. İçine üç taraflı sedir yaparsanız çok kullanışlı oluyor. Zira bizimkini öyle yaptık ve oturma alanı daha çok oluyor. Tabi sizin fikirleriniz daha önemli bizimki sadece bir öneri selamlar...
|
Adil bey,çalışmaları merakla bekliyorum çok güzel bir eser çıkaracaksınız.
Kolay gelsin... |
Alıntı:
Bazı özel işlerimiz araya girdiği için ara vermek zorunda kalacağım. Gerçi burada kar şubatta yağar ve 1 haftada çıkar.Denize yakın olduğumuz için bu bir avantaj.Daha çok güneşli günler göreceğiz inşallah. Alt betonuda dökmeyi düşünüyorum. Barbeküyü duvar üstünden arka boşluğa doğru monte ederek alanı engellemeyeceğim. Masa ve sandalye koymayı düşünüyordum.6 kişilik olsa yeterlidir kanısındayım. Şimdilik zaman var .ileride fikirler değişebilir.:) Şu anki geldiğimiz nokta bu.Hayırlısı. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
saygılar selamlar. |
sedir ve masa.
5 Eklenti(ler)
On yıl kadar önce kendi yaptığım sedir ve masayı odunluktan çıkardım.Su ile güzel bir yıkadım.Bir gün güneşte kuruduktan sonra.Şimdi üzerlerine ahşap desenli pvc ile kablayarak hem yağmurdan korunması , uzun ömürlü olmasını sağlamış olacağım.Bali ile yapıştırarak sağlam durmasını sağlayacağım.
Kir tutmaması ve temizlenmesi açısından iyi olacak diye düşünüyorum. Bu işide hallettik gibi.:p |
sedir ve masa nın kablama yapılması.
5 Eklenti(ler)
5 m aldığım desenli marley i ikiye böldüm .Bir parça sedir için, bir parça masa için.
Zımba ile köşeleri sabitledim sonra her tarafı gerdirerek sabitledim Köşelerden üçgen çıkartarak ,üst üste yatırıp zımbaladım. 1 saatlik bir uğraşın sonunda kablama bitti.Şimdi yağmura daha dayanıklı hale geldi.Silme ve temizlik konusundada kullanışlı oldu.İş bitiminde çaylarımız hemen geldi.:p Çayı hakettik demekki. |
sera yolu
5 Eklenti(ler)
Sera içindeki yürüyüş yolunun yapımı.
|
sera yürüyüş yolu.
5 Eklenti(ler)
seranın yürüyüş yolunu nihayet fırsat bulup yapabildim.
|
sera ayak yolu.
3 Eklenti(ler)
sera ayak yolu-2
|
Adil Bey, seraya yapmış olduğunuz ayak yolu güzel görünüyor.
Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim. İnce kumdan kalın beton dökmüşsünüz. Bence kumun daha kalın, yani çakıllı olması gerekirdi. Şu durumda sizin betonda oldukça fazla çatlaklar oluşabilir. Çatlakların oluşmaması için ya da çatlakları en aza indirmek için, sabah ve akşam günde iki kere betonu sulamanızı tavsiye edeceğim. Size kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
Kalıpları söktüm ve seranın içini bugün marul ve yeşil soğan diktim.Bir bölümünde de salatalık ve biber yetişmekte.Şu an üzerlerinde 4-5 salatalık türemeye başlamış.Bakalım kışa kadar nasıl bir gelişim gösterecek. Ayak yolunun betonu hakkında bilgi vereyim. 3 m*3 kum vardı eleyerek çuvallara doldurdum.Kalan çakıllı kumlu kısmını bu betonda kullandım.Kumu fazla evet.Fakat sizinde söylediğiniz gibi 3 günden beri suluyorum hiç çatlama olmadı çokta sağlam,düzgün ve güzel görünüyor. Çatlak hiç yok. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu görüntüleri en kısa zamanda paylaşacağım. Saygılar selamlar efendim. |
sera içi marul
4 Eklenti(ler)
sera içi marul dikimi ve ayak yolunun son hali.
|
Abi maşallah marul senden soğan yumurta sirke benden inşallah :)
Saygılar |
sera içi yolu ,marul dikimi.
3 Eklenti(ler)
Sera içi yolu betonu sürekli suladığım için çok sağlam oldu.
|
sera içi tohum ekimi 2013
5 Eklenti(ler)
Bugün aldığım 80 lt lik torfla .
7 Çeşit domates. pembe iri. Salkım iri. Ayaş. red-robin. Mor salkım. Romen, Unlu iri domates. PATLICAN Kadife, Top . BİBER DolmalıkSalçalık kırmızı etli biber. Tohumlarının ekimini yaptım.Yarında diğer salatalık ve biber çeşitlerini ekeceğim inşallah. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025