![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bölgesel havaalanı yapılmadan önce Hollandalılar Afyonkarahisar'a gelerek inceleme yapmışlardı. Adamlar Antalya'da sera yerine Afyonkarahisar'da sera için en uygun yerlerden biri olarak karar vermişler. Bölgenin güneşli gün sayısı diğer yörelere göre en fazla olduğu yermiş. Ancak sivil havaalanı olmadığı için sera yapmaktan vazgeçmek zorunda kalmışlardı. İlk sera Ömer kaplıcalarında yapılmıştı. İlk yıl için çok mükemmel bir ürün alındı. Üretilen bitkiler çok fazla gelişti. Hatta yetiştirilen karanfiller gül büyüklüğünde idi. Daha sonra verim düştü. Nedeni de o bölgenin suyunu serada kullanmamak gerektiği tecrübe ile öğrenildi. Başka yerden su getirmenin maliyeti ve seranın sanırım özel idarenin mülkiyetinde olması nedeni ile bir süre sonra sera kapandı. Kullanılan su önce bitkilere çok iyi geliyor. Ancak daha sonra toprağın ölümüne neden oluyormuş. Şu anda bölgenin değişik yerlerinde seralar var. Sanırım yurt dışı ortaklığı ile yapılan modern yerler. Termal su ile ısıtma maliyetleri de düşürülünce bol bol ürün alınabiliyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2012
Şehir: barcelona
Mesajlar: 36
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2013
Şehir: Sandıklı - Frankfurt
Mesajlar: 22
|
Merhaba kardeş benim tarlam var kuyulu Sandıklı bölgesinde... şimdiye kadar 20 yıldır ekiliyor ve su hiçbir zarar vermedi toprağa, bilhassa çok verim alınabiliyor! Belkide o kurulan sera bölgesinden kaynaklanan bir problemdir bence... şuan Sandıklıda 250 dönüm arazide domates yetiştirilip avrupaya ihrac ediliyor yekünü!!! Teyzem o serada çalışıyor. Afyonlu olduğum için değil ama Afyon bence mükemmel Sera kurmaya çünki Jeotermal avantajı çok yüksek, o kadar yüksek ki kaplıcadan çevre köyler ve Sandıklıya kadar sıcak su kalovfer borusundan tut musluğa kadar bu enerji dağıtılmakta. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2013
Şehir: Sandıklı - Frankfurt
Mesajlar: 22
|
Not: 250 dönüm sera topraksız yetiştiricilik |
|
|
|
![]() |
|
|