![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Balkonda mini sera yapımı
selam arkadaşlar. balkonda terasda sebzeydi meyveydi topraklıydı topraksızdı derken düşündümki bide sera olsa kış demeden iklim gözetmeden çalışmalarımıza devam ederiz. internette yaptıgım 2-3 günlük gezinin üstüne buldugum şekilleri şöylece bir harmanladım ve terasıma uygun serayı planladım. gerci biraz masraflı oldu . benimde hafta sonu ayıracak 1 tam günüm var ve masraftanda kaçınmam diyebilecek arkadaşlar için yaptıgım serayı tarif etmeye çalışacagım . umarım faydalı olur. Malzemeler : 1- 5 adet sineklik profili (1 profil 6m ) istediginiz olcuye gore degişir 1 profil 12tl*5 = 60 tl 2- 1.5 metre sera naylonu = 5tl 3- 2 adet menteşe 1 adet pencere tutacagı 2tl 4- vida testere tornavida ![]() bu profilleri istedigimiz olcüde kesiyoruz. toplamda 70 tl ![]() kendimize uygun tasarımla monte ediyoruz ![]() 90 derecelik bolumler çok kolay profil monte aparatı var geçmeli. şayet açılı düşünürseniz benim gibi çok ugraşırsınız . ![]() sonra üzerindeki sineklik oluklarına sera naylonunu kaplıyoruz. ![]() en son montaj kısmıda rüzgarlı havada biraz zahmetli oluyor ![]() en son bu hale geldi üst bölüm pencere gibi kapaklı açılır-kapanır vaziyette. havalandırma ve mahsülleri toplamak için . hele tohumlar bi filizlensin hemen yeni yuvalarına taşıyacam. arkadaşlar olay bu. umarım faydalı olur ve sizde kendinize miniminicik seralar yaparsınız. Düzenleyen effekentli : 20-09-2011 saat 12:43 Neden: hatalı yazım |
![]() |
![]() ![]() |
|
|