![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Kesin çözüm bulundu.
Alıntı:
Kendimden emin bir şekilde sabahı bekledim, lakin sonuç umduğum gibi olmamış beş tane biberimi kaybetmiştim, yılmıyacaktım, geri kalan saksıdaki biberlerimi kurtaracaktım. Ve öğlede yaptım, bu seferki uygulamam fare yapışkanı üzerine tuz ekecektim, saksı kenarlarında ki bu yapışkan üzerlerine hepsine tuz ekerek geceyi bekledim, gecenin yarısında ışıldağı alarak saksıların yanına gittim umduğum gibi bütün saksıların etrafı kabuklu salyangozlarla doluydu. Fakat tuz yapıştırlmış şeritlerin etrafına geliyorlar kalıyorlardı, şeritlere temas edenler önce irkilip daha sonrada oradan geriye dönüyorlardı. sonuç iyi görünüyordu etraf salyangoz kaynamasına rağmen iki fidem hayattaydı, neticenin sonucunu sabah alacaktım. Sabah erken kalktığımda ilk işim saksıların yanına gitmek oldu, mucize gerçek olmuşu, etrafta hiç salyangoz görülmüyordu, gün ışımasıyla ortamı terk ettiklerinde sağ kalan iki fidem dibdiri ayakta idi, bu işi başarmış hiç bir taraftan kayıp olmadan sonuç almıştım. Tuzun caydırıcılığını biliyordum, ama uygulama konusunda tereddülerim vardı, toprağa dökemezdim fayda sağlarken toprak için zararlı olabilirdim, sonuç bütün yönleri ile uygalanabilirliği ile tam not almış ve iyi bir caydırıcı olarak kullanılabilirdi. Bu uygulamamdaki bilgileri bir doğa severlilik anlayışı içinde yaparak paylaşımlara sunmaktan onur duymaktayım, bütün doğasever bahçesi olan arkadaşlarım bu uygulamayı kendi bahçelerinde tatbik için gerekli düzenlemeler yapabilirler, sevgiler saygılar sunarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ev yapımı ilaç, mücadele, salyangoz |
|
|