agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni145Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-05-2020, 14:51   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibuba84 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, tüm yorumları okudum ancak tam bir çözüm bulamadım, açık alan ekim yaptığım yer zehirli yemden kullanmam çare olmayacak çünkü tekrar geliyorşar sağdan soldan her gittiğimde 50-60 adet toplayıp ezerek ( çok üzülerek ) azaltmaya çalışıyorum kokusu ile kaçıracak sınır çizecek bir çözüm bilen varmıdır? Yoksa direk kimyasal olarak çözüm önerisi alabilirmiyim? Büyük zarar veriyorlar çünkü
Sn.alibuba84,

Biz sürekli olarak gezindikleri yerlere odun külü serperiz ,ayrıca Bordo bulamacını (Bakır Sülfat + Kalsiyum Karbonat)ayda bir zararlıyı gördüğümüz sürece uygularız.

Ancak Bordo bulamacı hastalıklı hangi yaprak varsa döker. Diğer bir deyişle hastalığı gördüğü an döker ve bitkiden uzaklaştırır. Birçok bakırlıda bu şekilde bir koruma yapar.

Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2020, 11:16   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-01-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Sn.alibuba84,

Biz sürekli olarak gezindikleri yerlere odun külü serperiz ,ayrıca Bordo bulamacını (Bakır Sülfat + Kalsiyum Karbonat)ayda bir zararlıyı gördüğümüz sürece uygularız.

Ancak Bordo bulamacı hastalıklı hangi yaprak varsa döker. Diğer bir deyişle hastalığı gördüğü an döker ve bitkiden uzaklaştırır. Birçok bakırlıda bu şekilde bir koruma yapar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim, odun külünü deneyeceğim zira pek bir alternatifim yok. Sonucu da paylaşacağım elimden geldiğince.

alibuba84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2020, 01:22   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-05-2020
Çare Menekşe karafatma

Benim bahçede bu böcekten var. Pırlanta gibi bir yüzeye sahip. Görünce araştırdım sadece salyangozlarla besleniyor. Hatta geçen bi kutuya girmiş çıkamamış, yardım ettim. O derece seviyorum. Salyangozu yiyor kabuğuna bişey yapmıyor. Keşke sayısı daha fazla olsa dediğim bir böcek.

Eklenen Resimler

Hakan arm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ev yapımı ilaç, mücadele, salyangoz

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025