![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeriniz çukurda sanırım. Benim yerim de dağda da olsa biraz kuytuda. Bu nedenle bakla zınnı armut, elma, kiraz, vs. çok zarar veriyor. Bazılarını nerede ise taç yapraklarına kadar yemişler. Arılar nedeni ile ilaç da veremiyorum. Fırsat bulursam el ile etkisiz hale getiriyorum. 200 tane etkisiz hale gelse de yerine yenileri geliyor. Hala topraktan çıkıyorlar. Üzerleri yeni çıkanların kurumuş çamur oluyorlar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Bu sene armutlarım açtığı halde bakla zınnı yoktu. Ağaçların altına solucan gübresi attım ve taç izdüşümlerini sürdüm. Ertesi gün bahçe bakla zınnı doldu. Bahçeyi sürmek, "bahar geldi uyanın" demek gibi bir şey oldu herhalde. Geçenlerde, bahçe sahibi bir tanıdığım, bir toplantıda şekerli su attığını ve 9 yıldır bakla zınnı gelmediğini söyleyen biriyle tanışmış. Bana "bunu dener misin?" dedi. 1 fidan Williams armuduna bahsettiği dozda şekerli su attım ve bütün bakla zınnı bu fidana hücum etti. Tanıdığıma "sizinle dalga geçmişler" deyince, adama telefon açmış telefona bakan olmamış. Etrafınızda başka bahçe yoksa kesinlikle bahçeyi talan ediyorlar. Bursa da o kadar armut bahçesi var ve bu zararlıdan bahsedildiğini hiç duymadım. En büyük zararlısı armut psilidi diyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Birkaç gün önce gazetede bir haber vardı. Bursa civarında bir yere gökten paraşütle böcek atılmış. Paraşüte bağlı kutuda yüzlerce böcek varmış, ne olduğunu bilememişler, Ziraat ne olduğunu anlamaya çalışıyormuş Zaytung haberi gibi. Böceklerin resmini de koymuşlar, bildiğimiz bakla zınnı. Paraşüt filan, birileri dalga geçmiş anlaşılan. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
TV'de çabuk geçmiştir belki, gazetede resmi vardı. Ziraatçilerin bilmemesi normal de, çiftçiler bilirdi. Birileri dalga geçmiş kesin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
ziraat mühendislerini sekreter olarak kullanırsan bu durumlarada alışırsın. : )) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Yav ha 2 dk sabretseydin, daha fidanı dikeli 20 gün oldu Hemen yapışmış ama ben biliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Bakla zınnı değil bu, örümcek gibi duruyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
O zaman yaprakların bu şeklie gelmesine ne diyorsunuz? Normal mi? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2019
|
Bakla zinni
Sevgili doğa severler bu sene mavi leğen ile %1 başarılı oldum. Önümüzdeki yıl ilaç da başlamak zorunda kaldım zınnı başka çare bırakmadı. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2022
|
Bakla zınnı gecen sene de vardı ama bu kadar çok değil giderek artıyorlar biz bu sene 4 yıllık fidanları %70lik file ile kapladık biraz geç oldu 2 kiraz ağacı gitti üzerinde 1 tane çiçek kalmadı ama vişneleri kurtarabildik diye umuyorum |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Bakla zınnı bahçemde sadece elmalara ve ayvalara geliyor. Kiraz ve vişnede 1 tane bile olmuyor. Elmalardaysa neredeyse her çiçekte 1 tane. Ayvalarda da tek tük oluyor. Acaba bölgesel veya cinsine göre farklılıkları mı var? Mavi leğenler günde 100 tane ancak topluyor. 4-5 leğen. Bunun yanısıra, 3-4 gün, bazen günde 2 kere, toplam 6 elma ağacının etraflarında 2 şer tur atarak 100-200 tane de ben topluyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|