![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
danışman 32 engin bilgilerinizle bizleri aydınlattıgınız için çok teşekkür ediyorum ALLAH razı olsun yani bu agrimec i kullanınca düzelecek öyle mi ? ya örümcek gördüm görmesine ama işte kutsal hayvan diye öldürmedim ne bileyim başımı agrıtacagını ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
sayın h dogan ilginiz için teşekkür ediyorum ama mazur görün muadiller derken ne demek istediniz anlıyamadım biraz acarmısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziraai üretimde nedense pek kutsala önem verilmiyor. Ancak Ağrimeç'i kullanmanın, kutsalınıza zarar vereceğini biliyorsunuz değil mi ![]() Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Moderatör
|
Agrimec Syngenta firmasının, muadiller ise başka firmaların. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
s.serdar bey bilgi için teşekkür ediyorum genel yapısını bozdugunu zarar verdiğini bilmiyordum sayenizde ögrenmiş oldum ben bahce konularında fazla bilgiye sahip degilim ..yeni bu sene başladım birşeyler üretmeye..bugün bahceyi sularken salatalıklara resmen duş aldırdım tüm yapraklarını tek tek yıkadım fazla ilerlemesin diye henüz ilaç falan kullanmıs değilim ama ne yapacagım konusunda da kararsısım ve önerilerinize acıgım ..herşey için teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
kusuruma bakmayın ama yine bişi anlamadı ben ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Muadil, denk demek. Yani Sn h_dogan diyor ki, eger falanca ilaci piyasada bulamazsaniz, onun dengi olan baska ilaclar da isinizi gorur. Icerik olarak ayni olup farkli markalar altinda satilan degisik urunler var. Düzenleyen birnefestoprak : 27-07-2013 saat 03:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
birnefestoprak cok cok teşekkür ediyorum konuya acıklık getirdiniz saolun h.dogana kalacak olsaydı daha cokk soracaktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
sn nesli kırmızı örümcekte muadil olabilir size bir çok muadil ismi sayabilirim örnek farmec , taramectin, ama şu etken madde içeren bütün ilaçlar kullanabilir.bir ziraai danışman olarak forumda kırmızı örümcek mücadelesinde etken madde olarak aşağıdaki etken maddelere paylaşıyorum aşağıda yazmış olduğum etken maddeleri bir kağıda herhangibi birini yazıp herhangibi bir ziraai ilaç satan bayiye gittiğinizde size istediğiniz fiyatta istediğiniz şekilde muadil ziraai ilaç verecektir Abamectin 18 g/l EC Bifenthrin 100 g/l EC Bromophos 360 g/l EC Bromopropylate 500 g/l EC Chlorfenpayr 360 g/l SC Clofentezine 500 g/l SC Cyhexatin %25 WP Dicafol 195 g/l EC Dichlorvos 550 g/l EC Dinobuton 300 g/l EC Fenazaquin 200 g/l SC Fenpyroximate 50 g/l SC Malathion 190 g/l EC Malathion 500 g/l EC Malathion 650 g/l EC |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Alıntı:
ayrıca denemek için 28-7-2013 tarihinde 320 fidanda domates diktik.bilgimiz sıfır.iklim şartları sert.bakalım hayırlısı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2013
|
Merhaba arkadaşlar. Ben bu forumda yeniyim, Azerbaycandan katıldım. Arkadaşlar rica etsem benim serada hiyarın yaprakları neden böyle yanıtlaya bilir misiniz? Flickr: Tural Tovuzlu's Photostream |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2009
|
Katı ortam kültüründe (Perlit ve cocopeat içinde) ve ışık altında büyütmeye çalıştığım salatalıklar (sadece dişi çiçekli) yaprakları küçük ve devamlı salatalıklarını döküyor. Yeni çiçek açıp yeni meyva vermek istiyor. 3 satte bir 15 dakika sulama yapıyorum. Günde 5 kez. Agretat fazla ıslak olmuyor. Nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu sulamanız fazla gelmiş olabilir, birde havalandırma yapıyor musunuz? |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu, ilginiz için teşekkür ederim. Kabin girişinde fan var, sabah 8 den akşam 19 a kadar saat başı 15 dakika çalışıyor, bir de çıkış fanı var o da ısı 24 derece olunca çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sulamayı cocopeat ve perlit nemli kalacak şekilde yapın. Islak olmasın ve hiç kuru kalmasın. Evde kullandığım küçük bir köklendirme kabini var, soruyu onun üstünden cevaplayayım. 2 adet 24lük fan en alt kısımda yer alıyor. Hava yukarı çıkıp ışığın sıcaklığı ile aşağı iniyor kabinde devir daim ediyor. Kabinin alt kısmında bir delik açıp buradan fanın hava çekmesini sağladım. Bu delik her zaman açık kalıyor. (Bu sistemle uzun süre çalışınca havalandırma yetersiz kaldı) Daha sonra yarım saat odayı havalandırıp biraz bekledikten sonra kabini havalandırdım, tam dengeli bir adım oldu. Birde bu şekilde denemenizde yarar var. Not: Sıcaklığın 22 derece olması yeterli olacaktır. Bitki fazla suyu ve sıcaklığı bulduğu boya gidebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın Kuzucu, kabin havasız kaldığında bitki yapraklarını aşağıya mı salıyor, ya da başka bir değişiklik mi oluyor. Nasıl anlıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Yapraklarla salma oluyorsa susuz kalma aşırı sıcak yüzündendir. Örnek olarak resimde alt yapraklar solmaya kıvrılmaya başlamış. Bitki su istiyor demek. Eğer bu solmalar tüm yapraklarda ise hava sıcağındandır. Kabin nemsiz ise fanım üflediği kısmın yanına bir kase su koyarsanız bu ortamın nemini ayarlayacaktır. Nemi iyi kontrol etmek gerekli hibrit tohumda olsa mantar hastalığı gelebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Multi (her boğumda çok veren) bir çeşittir. Tohum firması ve çeşidi: maraton max 2001 Ayrıntılı ekim ve ve hasad: http://www.agaclar.net/forum/ortualt...ilik/33485.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Mantar hastalığı başlamış. Fungisit ilacı alıp kullanabilirsiniz. Sulamayı sabah erken saatlerde yapmaya çalışın ve yaprakların akşam kuru kalmasını sağlayın. Eğer önlem almaz iseniz yayılan bir hastalıktır ve hıyarların kurumasına sebep olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
Merhaba arkadaslar. Sanırım benim hıyarlarda birseyler ters gidiyor. Resimler asagida. Yetistirdigim ortam : Akar su kültürü. Su sıcaklıgı : 25-26c EC 1.40 Besin olarak asagidakileri kullanmaya bir kac gun once basladim. 1-1-1 olcekte virildi. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mikro besin elementleri için gübre kullanıyor musunuz? Sebep eksik gübrelemeden kaynaklanıyor. Birde elinizdeki gübreleri tek seferde değilde ayrı ayrı kullanmanız gerekli. Azotlu gübreyi fide dikiminde, fosforlu gübreyi çiçeklenme döneminde ve potasyum ağırlıklı gübreyi meyve verdiği zamandan hasat sonuna kadar kullanabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
Alıntı:
Ben kullanim talimatlarina bagli kalarak uygulama yapiyorum. Yani son olarak asagidaki General Hydroponic'in besinini ve talimatlarini uyguladim. ![]() Ek olarak mikro besin elementi uygulamiyorum. Lakin bundan onceki besinim asagidaki fox farm besin eriyigi idi. ![]() Lakin bu borulari ve sistemi cok kirletiyor. Icerisindeki hangi madde bilmiyorum ama camur gibi birsey boruya, motora ve koselere takilip birikiyor. Bu da pompanin tikanmasina sebep oluyor. Bu yuzden General Hydroponic besinine basladim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2008
|
Kolay gelsin bahceme ektigin yirmi kok salataligim yaklasik uc haftadir uzamiyor ama uzerinde hepsinin 4-5 tane salataligi var ben bunlari boy atsindiye kopartip attim ama bugun yaklasik hepsi solmus durumdaydi arkadasin birisi fidenin icine bak ddedi fidenin icinde canli beyaz 2-3 mm lik kurtlarvar bunlar nedir acaba birkactanesi canli bunlari kurtarabilirmiyim kurtaramazsamda ayni yere yeni fide diksem ayni sorunla karsilasurmiyim simdiden tsk ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2008
|
fotograf koyamam salatalıklarım öldü ama toprakla birleştigi yerden salatalıkların gövdesini yırtıp baktıgım zaman gövdenin içinde beyaz kurt lar vardı. şimdi salatalıkları ektigim yere tekrar salatalık diksem aynı problemle karşılaşa bilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2014
|
Merhaba arkadaşlar, Konuyu baştan sona okudum. Benim de salatalıklarımda bazı sorunlar baş göstermeye başladı. Kimi arkadaşımız yalancı mildiyo, kimisi küllenme kimi de mantar, ilaç olarak da lapicuper, fungisit, cabrio, m-45 vs. demiş ama ben karar veremedim. Salatalıklar uzun saksılarda, terasta ve güneş alan bir yerde. Büyümesinde bir problem yoktu. Birkaç gün öncesine kadar yapraklarında bazı belirtiler başladı. Resimleri ekliyorum, bu hangi hastalıktır ve ilacı tam olarak nedir. Nasıl kullanılır. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|