agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-10-2010, 15:51   #1
Yeni Üye

selenga's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi superi80 Mesajı Göster
Bahçeme biraz roka,tere vb ektim eylül ayında.Çok güzel çimlendiler.Fakat yapraklarında bir sürü delik var.Aynı şekilde balkonada saksı içinde ekim yaptım.Onlardada delikler oluştu.Yaprağı zar haline getirmiş hangi zararlı ise.Salyangozdan şüphelendim bahçedekiler için kükürt attım biraz.Balkonda salyangoz yokki.İMDAT biri yardım etsin. İlaç kullanmam gerekir mi?
Herkese merhaba, superi80 arkadaşımızın yakındığı zararlı herneyse benim ektiğim rokalarda da var. Bu nedenle de yazboyu çıkan rokaların hiçbirini de yiyemedik, öylece tohuma döndüler. Daha sonra rokaları söküp attım. Ama dökülen tohumlardan yeniden aynı yerde çimlenmişler. Bakalım bunlar nasıl olacak bilmiyorum. Doğrusu bende çok merak ediyorum. Rokaları böyle elek gibi yapan şey ne acaba?

selenga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2011, 18:53   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
mühendis tırtıl

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenga Mesajı Göster
Herkese merhaba, superi80 arkadaşımızın yakındığı zararlı herneyse benim ektiğim rokalarda da var. Bu nedenle de yazboyu çıkan rokaların hiçbirini de yiyemedik, öylece tohuma döndüler. Daha sonra rokaları söküp attım. Ama dökülen tohumlardan yeniden aynı yerde çimlenmişler. Bakalım bunlar nasıl olacak bilmiyorum. Doğrusu bende çok merak ediyorum. Rokaları böyle elek gibi yapan şey ne acaba?
mühendis tırtıl yeşil aksamı görünce roka ıspanak tere marul bunlara hücum eden tırtıl türüdür bende size ziraai tarımsal danışmanlık yapan birisi olarak bir önerim olacak proclaim isimli ilacı temin edin 100 litre suya 30 gr karıştırıp bitkilerinizin üzerine yapraktan uygulayın

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2012, 09:41   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-10-2011
***.günaydın.çok yararlı bir site herkese teşekkürler.benimde rokalarım ve ayrıca başka bitkilerimde var.bir sürü parazitle uğraşıyorum.hemen hepsini anlıyorum ve bilebiliyorum ancak yapraklardakı beyaz kabarık lekelerin ne olduğunu çıkaramadım.küf olabilirmi yumurtaya benzemiyor bazen yanyana çoğalaıyorlar koparıp atıyorum ama çare değil ayrıca ilaçlanınca kaç gün yememek gerekir.ilaç ne olabilir.

selami2012 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025