![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Evet ben cok gordum dıyebılırım . Hatta geçen sene ılk baharda bır tanesıni sarmsakların olgunlaşma dönemine yakaladım. Akşama kadar teneke kovada durdu. Sonrasında aksam ıslerımı bıtırıp bahçeden donerken uzakça bir yere bıraktım ve çok ilginç bi şekilde bir dakika kadar kısa bir surede tamamen topraga gömdü kendini. bunu yaparken dişlerini kullanıyor çapa gibi dişleri var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bizim üzüm bağınada tümsekler oluşturuyor. Bende tümseği kazıp deliği ortaya çıkarıyorum ve önünede yanımızdaki sebzelerden koyuyorum. Başında bekliyorum. Ben beklemekten sıkılıp gidince gelip sebzeleri yiyor. Deliğide kapatıp gidiyor. Ama hiç görme şansım olmadı. Bu sene 2 gb lık hafıza kartı aldım fotoğraf makinasını deliğin önüne koyup ben yokken gelse bile vidyosunu yakalamayı düşünüyorum ama son yıllarda köstebeklerde azaldı gibime geliyor. Çünkü tümsekler çok az. Sizin fotoğraflama şansınız olursa çok seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
Sevgili karaselvi cansız halini görmek isterseniz size yardımcı olabilirim. Çok yakından incelemeniz oldukça kolay olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2007
|
O tuzak eskidi şu an aliminyum fosfit tabletleri kullanılıyor. Yeni işlenmiş deliğin içine bu bahsettiğim tablet atılıyor delik kapatılıyor, bu tablet havanın rutubeti ile fosfin gazı çıkararak köstebeğin zehirlenmesine sebep oluyor. Bu bahsettiğim ilaç fümigasyon operatör belgesi olanlar vasıtası ile kullanılması gerekiyor. Çünkü satışı ve kullanılması izne tabi olup tehlikelidir. Malesef pratikte serbestçe bu kurallara uymadan satılmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2007
|
aralık ta ektiğim 200 deveci fidan dan 8 tanesinin köklerini köstebek yedi tüfek vs. haricinde ilaç vb. ile çözmek mümkün mü acaba... **** bu tip sorunlarla karşılaşan arkadaşlar ne tür çözümler bulabildi... (aliminyum fosfit ten başka) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ben en kolay yolu seçtim. Kendimi suçladım, onu haklı çıkardım, oldu bitti. ![]() Dedim ki burası köstebeklerin yaşadığı yer, onlar bizim mahalleye gelmediler ki, biz onların yerlerini işgal ettik. Neticede onlar da kendi rızıklarını yiyor, bu benim vasıtamla oluyorsa, bundan bana da bir pay düşer manevi manada, dedim ve rahata erdim. Onlar da canları istediği gibi, bazan enginar köklerini, bazan turpları, mevsiminde soğanları yiyor ama hepsini değil tabii, bize de bırakıyorlar. ![]() Birkaç sene önce diktiğim yerelmalarını ise komple götürmüşlerdi, haaa patatesleri de. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
![]() Fakat; HAYAT HİÇ DE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL Yani bazı abilerimiz,ablalarımız,kardeşlerimiz fikirlerini sunmuş bu paylaşım çok hoş ve etkileyici. Konunu özüne gelince; bitkiler de canlı köstebekte onları öldürüyor köstebek te canlı bizde onu öldürüyoruzgibi şikayetler var. Bu sorunun net bir çözümü yok yani ortası bulunamamış. 40 dk dır konu ile ilgili tüm msj ları okudum herkes e saygı duyuyorum Ama benim aralık ayında ektiğim 200 adet deveci armut larımın 8 tanesi köstebekler tarafından talan edildi bile ne yapmalıyım peki durup izlemelimiyim? yoksa ? malum. Bu nu anlamanız için öncelikle ; bir bahçe-tarla vs. ekim öncesi hazırlanmalı ve sürülmeli sonra sizin mevcut fidanları alıp emek sarf edip ekmeniz (ve her ziyarette boylarını izlemeniz) gerekli gerekli gübreleme+sulama+budama+tekrar sürme+çapalama+göz taşı atma ve daha nice iş yapmanız gerekiyor ve bu emeğin karşılığını bir kaç tane köstebek talan ediyor... ne yapardınız acaba a dostlar. samimi bir şekilde merak ediyorum . 3 haftada 8 fidanımı yediler(köklerini) 200 e kadar saymalı mıyım? peki sonra ne olacak??? lütfen çözüm arayan insanlara cani gibi bakmayın... lütfen o incecik fidancıkları niye kimse korumaya çalışmıyor peki **** koruyana niye böyle muamele yapılıyor... son olarak şunu söylemek istiyorum bu konuda bir çözümü olan varsa ivedi bir şekilde yardımını bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amacım ne ahkam kesmek nede sizi suçlamak fidanlarınızın kurtulmasını elbetteki bende isterim. Umarım çözersiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bir fidanın sallandığını gördüm ve yanına gittim koşarak.benim yaklaşmama 2-3 metre kala hareket durdu ve fidan elimde kaldı.kökü tamamen yemişti.kılcal damarlar tamamen bitmişti yani |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2008
|
size yardımcı olmak istiyorum ağaçlar.net in diğer forumlarındada yazdığı gibi tüpgaz kullanın 2 3 metre hortumu küçük tüpün ucuna takın dliklerin hepsini kapatın sadece tk delik kalsın[fare zehiride dökün kapamadan önce ] sonra 4,5 dakka kadar açık bırakın tüpgazıııı birazz zalimceama hem gübre olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Annem ve babam emekli olunca küçük bir bahçe alıp istanbul dışına yerleştiler. Bahçeye içlerinden ne geçtiyse ekmişler. Soğanlar, patatesler, yer fıstıkları domates,biber yani ekilebilecek akla gelen herşeyden tabi ilk heves. Köstebekler yer fıstığının kokusunu 10 km öteden bile alabiliyorlarmış annemlerin bahçeyi buldular tabi onlar için cennet yumru köklü ne varsa yediler tabi aç oldukları için yani bizler gibi açgözlülükten değil tamamen iç güdüsel olarak ama saçak köklü bitkilere hiç zarar vermediler. Çok uğraştı babam yakalamak için ama ısararla tekrarladığım gibi köstebekte olsa yaşamak için yemeli. yani 200 fidandan 8 tanesi zayii olmuş olabilir ama iyi yönden bakın 192 hala sizin zaten o fare zehiri tüp gaz mazot falan hiç olmaz toprağınızı zehirlemeyin Kendimiz dışında yaşayan canlılarında yaşam haklarına saygı gösterelim. Unutmayın kanatlı hayvanlar katledildi etrafı keneler bastı belki köstebekler de bir denge sağlıyordur. yani yaradılışında mutlaka bir denge vardır |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2007
|
Ultrasonik cihaz
http://www.bahcemalzemelerim.com/ind...id=802&id=6220 Yukarıdaki linkte köstebekleri kaçırmak için bir cihazdan söz ediliyor. Özellikleri: "* Tepesinde 0,5 watt güneş paneli bulunur. * Toprak altına 30 cm. gömülür. * Bu panel her 40 saniyede bir toprak altına bir sinyal ve titreşim göndererek, yer altındaki köstebek, danaburnu ve tarla faresi gibi zararlıları ürküterek kaçırır. * 650 m2 alana etki eder. * Yaz-kış , gece-gündüz çalışır. * Hiçbir kimyasal yahut zararlı madde kullanmayı gerektirmez. * Evdeki diğer evcil hayvanları rahatsız etmez." Belki köstebekten zarar gören arkadaşların ilgisini çeker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Köstebek sorunu benim bahçedede var, köstebek kovucu cihazı deneyen varmı acaba, faydası oluyormu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|