![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sevgili mirzade45;aramıza hoş geldiniz.Formda aradığınız her türlü bilgiyi bulacaksınız. Düzenleyen bahtiyar02 : 09-11-2009 saat 21:23 Neden: eksik |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Merhaba Benim de mini-bahçeme dadandı bu böcekler.. Balkonuma yeni bir çilek ektikten sonra görmüştüm ilk. Şimdi her yanı sardılar. Melisalar, mineler, sardunyalar, kiraz domateslerim hepsi bu beyaz böceklerle doldu. Sularken öyle uçuşuyorlar ki, ağzımı tülbentle kapamak zorunda kalıyorum! Ben de bir ziraat ilaçları satan dükkana sordum, bana izoldesis adında bir ilaç verdi, çok az dozda kullanabileceğimi söyledi. Sonra içime sinmeyince araştırdım, bildiğin zehir bu ilaç! Evde kedimiz de var, pek gezinir saksıların arasında. Ayrıca melisa, biberiye, kekik gibi koparıp kullandığım bitkiler de var içlerinde. Korkuyorum şimdi ilacı kullanmaya. Ama böcekler gitmeden yine koparıp yiyemeyeceğiz bitkileri... Ne yapmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Maydanoz saplarındakiler Bit mi ?
Herkese merhaba. Siteye Yeni Üye oldum ve Çok yayrlı olduğunu söylemek istiyorum. Sitede Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler. Terasıma ektiğim maydanozları ilk hasat ile ağız tadıyla yedik. Bir kaç gün sonra yaprakların uçlarının sarardığını farkettim. daha sonra maydanozun saplarına doğru siyah bitleri farkettim. 1. Sorum; Bunlar bit mi ? 2. Sorum; Arapsabunu zaytinyağı ve sarmısak formülünü uygulamayı düşünüyorum. (Mine Hanım'ın Tarifi) Etkili olurmu ? 3.Sorum; Bu uygulamayı ne kadar sıklıklar ve miktarda yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |