agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Sebzelerde hastalık ve zararlılar
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-11-2009, 21:21   #1
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nihatdurgut03 Mesajı Göster
benim bu yıl bahcemi beyaz sinekler sardı yapraklarını kurut tu ziraatcıdan ilaç aldım kar etmedi bana yardımcı olacak arkadaş varmı acaba
Forma göz atarsanız her türlü bilgiyi bulacaksınız.
Sevgili mirzade45;aramıza hoş geldiniz.Formda aradığınız her türlü bilgiyi bulacaksınız.

Düzenleyen bahtiyar02 : 09-11-2009 saat 21:23 Neden: eksik
bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2012, 21:37   #2
Yeni Üye

liquid moon's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2010
Merhaba
Benim de mini-bahçeme dadandı bu böcekler..
Balkonuma yeni bir çilek ektikten sonra görmüştüm ilk. Şimdi her yanı sardılar.

Melisalar, mineler, sardunyalar, kiraz domateslerim hepsi bu beyaz böceklerle doldu. Sularken öyle uçuşuyorlar ki, ağzımı tülbentle kapamak zorunda kalıyorum!
Ben de bir ziraat ilaçları satan dükkana sordum, bana izoldesis adında bir ilaç verdi, çok az dozda kullanabileceğimi söyledi.
Sonra içime sinmeyince araştırdım, bildiğin zehir bu ilaç! Evde kedimiz de var, pek gezinir saksıların arasında. Ayrıca melisa, biberiye, kekik gibi koparıp kullandığım bitkiler de var içlerinde. Korkuyorum şimdi ilacı kullanmaya. Ama böcekler gitmeden yine koparıp yiyemeyeceğiz bitkileri...

Ne yapmalı?

liquid moon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2013, 02:14   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2013
Maydanoz saplarındakiler Bit mi ?

Herkese merhaba. Siteye Yeni Üye oldum ve Çok yayrlı olduğunu söylemek istiyorum. Sitede Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.
Terasıma ektiğim maydanozları ilk hasat ile ağız tadıyla yedik. Bir kaç gün sonra yaprakların uçlarının sarardığını farkettim. daha sonra maydanozun saplarına doğru siyah bitleri farkettim.

1. Sorum; Bunlar bit mi ?
2. Sorum; Arapsabunu zaytinyağı ve sarmısak formülünü uygulamayı düşünüyorum. (Mine Hanım'ın Tarifi) Etkili olurmu ?
3.Sorum; Bu uygulamayı ne kadar sıklıklar ve miktarda yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler..

Eklenen Resimler

muratcelen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2013, 16:20   #4
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratcelen Mesajı Göster
Herkese merhaba. Siteye Yeni Üye oldum ve Çok yayrlı olduğunu söylemek istiyorum. Sitede Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.
Terasıma ektiğim maydanozları ilk hasat ile ağız tadıyla yedik. Bir kaç gün sonra yaprakların uçlarının sarardığını farkettim. daha sonra maydanozun saplarına doğru siyah bitleri farkettim.

2. Sorum; Arapsabunu zaytinyağı ve sarmısak formülünü uygulamayı düşünüyorum. (Mine Hanım'ın Tarifi) Etkili olurmu ?
3.Sorum; Bu uygulamayı ne kadar sıklıklar ve miktarda yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler..
Biraz geç cevap oldu ama yaprak biti onlar. Ev yapımı ilaçlar bölümünden mücadele yöntemlerine bakabilirsiniz.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2013, 16:50   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Biraz geç cevap oldu ama yaprak biti onlar. Ev yapımı ilaçlar bölümünden mücadele yöntemlerine bakabilirsiniz.
ev yapımı ilaçlar başlığını bulamadım,yardımcı olabilirmisiniz lütfen?

aksamsefasi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2019, 15:28   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratcelen Mesajı Göster

Bahsettiğiniz formulleri ben denedim işe yaramadı. En sonunda maydanozları söküp attım. Şimdi aynı toprağı kullanabilir miyim onu düşünüyorum

Orbea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2016, 11:20   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Forma göz atarsanız her türlü bilgiyi bulacaksınız.
Sevgili mirzade45;aramıza hoş geldiniz.Formda aradığınız her türlü bilgiyi bulacaksınız.
benimde domateslerımde aynısı var kullansam fyada eder inşallah

Ozlemseyma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025