agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Biber (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/890.htm)

Kler 29-04-2015 23:30

Bugün balkona çıkardım biberlerimi şanslarına yağmur yağdı üstlerine yağmur gelmiyor ama umarım üşümezler bir aylık emeğim Boşa gidecek değilse

erkanbey 30-04-2015 00:41

Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Kler 30-04-2015 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1374659)
Bence içiniz rahat olsun artık yaz geldi diyebiliriz

Evet evet yaz gelmedi havalar tekrar soğudu falan derken nihayet yaz gelmiş

Bu arada geceyi balkonda geçiren biberlerimin durumu gayet iyi :)

odunq 07-05-2015 08:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi odunq (Mesaj 1373886)
ben de mart ayında habanero ve bhut jolokia tohumlarını iki ayrı saksıya ektim. 2 haftada çimlenip topraktan çıktılar.
http://www.hizliresimyukle.com/image...7/IMG_0407.jpg
Burada 10 gün sonraki fotoğraflar biraz daha büyümeye başladılar.
http://www.hizliresimyukle.com/image...7/IMG_0416.jpg
10 gün kadar daha sonra bugünlerde baktım ki artık yanyana sığmıyorlar. ektiğim şeyler 2,5-3 lt lik yogurt kovalarıdır.http://www.hizliresimyukle.com/image...7/IMG_0427.jpg
artık müdahale etmem gerekiyor galiba ama nasıl yapacağım tam bilgim yok bunları her saksıya 1 kök mü olacak yoksa daha fazla mı olması lazım sırık vs dikmeli miyim yanına doruk alma koltuk alma işlemlerinden bahsediliyor yapmalı mıyım nasıl yapmalıyım bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim. ilk defa bu işi yaptığım için pek bilgim yok internetten araştırarak devam ediyorum.

fotoğraftan sonra saksıları bitkinin biraz rahat edeceği şekilde ayırdım. ilk birkaç gün yaprakları saldılar sonra toplayıp gelişmeye başladı gibi. camın önüne bıraktığım saksıda güneşe bakan yapraklar karardı bu güneş yanığı olabilir mi acaba bugün biraz daha içeri aldım birkaç gün öyle test edeceğim. fotoğraftan 10 gün sonraki hali de şu şekilde http://www.hizliresimyukle.com/image...100549eea9.jpg

erkanbey 08-05-2015 13:39

1 Eklenti(ler)
Benim Krallarda bugün geldi hemen toprakla buluşturmam gerek geç bile kaldık
Carolina Reaper,Trinidad Scorpion Red Butch,Trinidad Moruga Scorpion Chocolate,Ghost Pepper - Bhut Jolokia - Naga Jolokia,Ghost Pepper White - Bhut Jolokia White - Naga Jolokia White
Çok tehlikeli görünüyorlar

erkanbey 08-05-2015 19:30

3 Eklenti(ler)
Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...

odunq 09-05-2015 10:35

fideler büyürken tepe alma koltuk alma gibi işlemleri yapmaya gerek var mı varsa nasıl yapalıyor acaba? attığım resimler üzerinde varsa koparılacak yerleri gösterir misiniz? şimdiye kadar iyi gelişme gösterdiler ama yanlış bişey yapmadan güzel bir şekilde meyve almak istiyorum. daha önceki sayfalarda okuduğum kadarıyla çiçek açmaya başlayınca suyu birkaç gün kesin demişler birkaç çiçek tomurcuğu var onlar açınca suyu daha seyrek vereceğim bunun dısında bir şey var mı tecrübeli arkadaşlar?

erkanbey 09-05-2015 11:46

Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Kler 10-05-2015 22:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1377099)
Tohumları suda bekletmedim hava sıcak artık çok fark etmez diye düşünüyorum.Biraz fazla derine bastırmışsam çıkmazlar mı geçmi çıkarlar acaba?Birde kapalı seramda balkona güneşin altına koyup sıcaklığımı yükseltsem yoksa odada güneş temas etmeyen yerdemi dursa?

Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım

erkanbey 11-05-2015 09:59

Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah :) bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.

sıfırsekiz 11-05-2015 23:06

biberde profesyonel olanlar bana yazabilirmi .yardimlariniza ihtiyacim var

erkanbey 14-05-2015 19:46

Biber konusu baya hareketsiz kaldı benim dünya şampiyonlarını ekeli tam 6 gün oldu daha toprağı zorlayıp çıkabilen yok ama bir tanesi yüzeye yakın kalmış bir kuyruğunu gördüm sanırım günyüzüne çıksınlar artık resimler sürekli burada olacaklar.

seker07 15-05-2015 13:15

Balkon bahcemin ilk biberi beni çok sevindirdi.ama sebzelerimdeku yeşilimsi bitlerle yine başım dertte.doğal yollarla kurtulamadim.zirai ilaç alicam maalesef.foto becerebilirsem yükleyerek sevincimi paylaşmak istiyorum

seker07 15-05-2015 13:20

Resim yüklemek ücretli mi acaba

erkanbey 15-05-2015 13:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seker07 (Mesaj 1378930)
Resim yüklemek ücretli mi acaba

Hayır ücretli değil mesaj yazarken gelişmiş moda geçiş yapın altta fotoğraf yükle var ona tıklayın çıkan ekranda üstte dosya bul var ona tıklayın pc nizden resmi seçin sağ tarafta yükleyi seçin az bekleyin altta tamamlandı ibaresi belirecek yüklemiş olacaksınız çok yüksek çözünürlüklü resimleri yüklemeyebilir resmin boyutunu düşerebilirsiniz.

Kler 16-05-2015 05:33

Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��

ifur 16-05-2015 18:43

Saksıdaki Biberler

Merhaba, saksıdaki biber ve domateslerim çimlendi gelişimlerini adım adım paylaşmak istiyorum. Birkaç senedir bu türleri yetiştiriyorum ve saksıda yetiştiği kadarını sos haline getiriyorum ;) Geçen sene tohumlarını saklamadığım için bu sene tanımadığım bir biryerden aldım, umarım hepsi aynı tür biber çıkmaz :rolleyes:

Turuncu Habanero, Turuncu Jalapeno, İtalyan Acı Biberi, Kahverengi Habanero, Paprika Biberi, Minyatür Biber, Tayvan Kuş Biberi, Tabasco Acı Biberi, Santafe Biberi, Cherry Domates, Red Robin Domates, Tinytim Domates.
02 Turuncu Habanero 03 Turuncu Jalapeno 04 İtalyan Acı Biberi 06 Kahverengi Habanero 08 Paprika Biberi 09 Minyatür Biber 10 Tayvan Kuş Biberi 11 Tabasco Acı Biberi 12 Santafe Biberi

http://i284.photobucket.com/albums/l...ps9f5irbr3.png

erkanbey 16-05-2015 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1379112)
Erkan bey yeni ektiğiniz biberleriniz çıkmaya başladılar mı?

Bu arada ben yetiştirdiğim biber fidelerini bugün bahçeye ekeceğim her ne kadar geç kalsamda ��

Ya hiç sormayın ithal ya naza çekiyorlar yerliler şimdiye bir karış olmuştu ama her gün kurcalıyorum kenardan kenardan çıkan varmı diye aman kırarsınız demeyin hepsinin yerlerini ezbere biliyorum :) bugün nihayet 2 adet yeşillik gördüm minnacık 8 inci günde 10 günden sonra patlama yaparlar sanırım.

Juafin 16-05-2015 20:03

Süper ya :D çeşit çeşit ne zaman ektiniz? Ne kadar zamanda çıktı?

ifur 16-05-2015 22:33

Teşekkürler, biber tohumlarını 15/03 tarihinde ektim. İki hafta sonra bir çoğu çimlenmişti, iki ayda da bu hale geldiler. Domatesler ise daha çabuk çimleniyor, bir haftada kendilerini gösteriyor ;) Kekiklerim de vardı ama torf yerine toprağa ektim bu sefer, biraz büyüyüp yamuldular ;)

erkanbey 16-05-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1377480)
Erkan bey bence balkonda değil de normal oda da dursa daha iyi olur diye düşünüyorum ..
Tecrübeli arkadaşlar size dönüş yapacaklardır zaten .

Bu arada biberlerinize ve seranıza bayıldım

Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

odunq 18-05-2015 08:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1377564)
Teşekkürler sayın Kler biberlere bende bayıldım ama resimlerine bakalım tohumlarda aynı çıkar inaşallah :) bende içerde tutmaya karar verdim bunlar çimlenirse dier biberlerimin hepsini evden şutlayacağım dağıtacağım uzak komşulara, dünyanın en başı çeken biberleri çapraz tozlanma yapmasın.

yanyana olunca çıkmaz mı biberler ? kusura bakmayın acemi olduğum için tam bilmiyorum. benim 2 tür farklı saksıda yanyana duruyor

erkanbey 18-05-2015 10:06

Ben o anlamda söylemedim sayın odunq internetten satınaldığım için resimdekiler gibi çıkar kazıklanmayız inşallah onun için söyledim yoksa çıkacak olduktan sonra üst üstede koysanız gene çıkar 😀 sağlıcakla kalın...

Resulgur 18-05-2015 13:29

Selam biber fidesi üzerinde bir hastalık oldu bu nedir acaba nasıl ilaçlama yapmam lazım ekim yapılmadı daha .. ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/05...dd1dfe5312.jpg

Ahmet_3541 18-05-2015 15:48

merhaba arkadaşlar domates ve biberlerimi sizlerle paylaşmak istedim :)http://i.hizliresim.com/YBD5yA.jpghttp://i.hizliresim.com/kkbYyr.jpghttp://i.hizliresim.com/AmLYjQ.jpghttp://i.hizliresim.com/qYb2r3.jpg ayrıca cherry domates ektim bierlerimin yanına çiçek tohumları 2 haftadır gözüküyor ama acmadı daha acaba neden acmıyor bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi ?

Ahmet_3541 18-05-2015 15:49

Resimler çok büyük olmuş kusura bakmayın :)

GothiCat 19-05-2015 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 (Mesaj 195805)
Eger acı seviyorsan, sulamayı yaprakları soluncaya kadar yapma, az sula biberin acılaşır.
Benim geçen sene ektigim cin biberinde aynı olayı yaşadım, tatlıydı sulamayı azaltım ve yapraklar soluncaya kadar sulamadım biberler acılaştı.

Ben ilk defa bu sene biber yetiştiriyorum.Cin Biber tohumlarını çimlendirme saksısına ektim ama acaba esas saksının ölçüleri nasıl olmalıdır söyler misiniz? Gerçi daha ses seda yok biberciklerden ama ne olur olmaz vakit geçirmeden esas saksımı alayım :rolleyes:

GothiCat 19-05-2015 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1376932)
Gelir gelmez toprakla buluşturdum güzellerimi nede olsa uzak yoldan geldiler.İnşallah tohumlarda kalitelidir de, ilk defa her göze 1 tohum diktim ee tohum değerli olunca...

Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş! :eek:

erkanbey 19-05-2015 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat (Mesaj 1380032)
Erkan bey resimdeki kapaklı aparatı nereden aldınız acaba? Tam da ihtiyacım olan şey bu! Müthiş! :eek:

Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.

GothiCat 20-05-2015 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1380088)
Kapalı serayı bizim burda baumax vardı kapattı gerçi şu an (koçtaş açıyor yarın onun bahçe bölümü zenginmi bilmiyorum inşallah öyledir) geçen sene %50 indirimi vardı bazı ürünlerde buda onlardan biriydi 10 tl ye aldım tanesini sonraki gün gittim dierinide almaya kenarı az kırıktı ama gene aldım hava geçirmiyor ikisi 20 tl ye geldi şimdi netten bakıyorum bu tarz şeylere baya pahallı gibi iyiki almışım belki bu ayda çok fark etmiyor ama kışın çimlenmede çok fark ettireceği kesin bu havada bile buharlanma yapıyor içi.

Adı ne olarak geçiyordu?Bende Koçtaş'a sorayım ;) Koçtaş'ın bahçe bölümü gayet büyük-güzel burada.Aradıklarımı hep orada buluyorum genelde.Gerçekten çok kullanışlı birşeye benziyor,güle güle büyütün bitkilerinizi.Ben buharlanmadan ziyade kedilerim olduğu için istiyorum.Malum bebek gibiler,ne yapacakları belli olmuyor.Düşündüm ki eğer hava alabileceği kapaklı bir mekanizma olsaydı ilaçlamamı,gıda takviyemi herşeyi sıfır sıkıntıyla yapabilirdim.Şuan aman bebişlerim zehirlenmesin diye hiç ilaçlama **** sıvı besin uygulayamıyorum.Evde hazırlanan ilaçlardan uygulamayı denedim,o da sağolsun böceklerle beraber çiçeğimi de öldürdü :o Adını bilsem sizin kapaklı harikanın heryere bıkmadan sorar bulurum :)

erkanbey 20-05-2015 19:08

Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

erkanbey 20-05-2015 19:34

1 Eklenti(ler)
Benim biberleri seraya derinmi diktim ne oldu anlamadım seraya diktiğimin beşte biri anca çıktı hafif kurcaladım derinde kalmışlar galiba çıkacak olanlarda var çimlenmişler gözüne bakıyoz ya ondan zor çıkıyorlar geçen seneden kalan biberlerimi üçer tane diktim her göze %95 gibi bir çimlenme oldu hayret ya.Allahtan başka kaplarada öylesine dikmiştim destek olsun diye onlar daha iyi çimlendi neyse artık elimizdekileri muhafaza etmeye çalışacaz artık.

Kler 21-05-2015 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1379302)
Seraların mümkünatı yok ama biberlerden 5 çeşitten karma toplam 10 tohum var satıcı hediye karma yapmış ancak meyve verdiği zaman çeşitlerini anlayabilirsiniz onları yollama imkanım olur ihtiyacınız varsa.

Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

GothiCat 21-05-2015 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey (Mesaj 1380449)
Adı kapalı sera diye geçiyordur sanırım internettende aratabilirsiniz baya bi yardımcı olur hatta baumaxın sitesinede bakmak lazım türkiyede varsa ,yoksa yabancı sitesine adını muhtemelen öyle öğrenebilirsiniz ama özel bir adı yoktur sanırım kapalı seradır bence.

İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

erkanbey 21-05-2015 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GothiCat (Mesaj 1380732)
İnat ettim sizinkinin aynısını buldum Erkan bey! :D Mini sera olarak geçiyormuş adı ama fiyatı biraz tuzlu gittigidiyor sitesinde.Yabancı sitelerde hiç göremedim hep devasa bahçe seraları var,ona da benim yerim yok.Aramaya devam ;)

Ne kadarmışki?

erkanbey 21-05-2015 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1380727)
Çok teşekkür ederim sera konusunda Hoşuma gitti evet ama isteme gibi bir talebim olmadı aktif Kullandığınız bişey zaten yine de çok teşekkür ederim

Ne hikmetse gözüne bakıp üstüne titrediğimiz şeyler hep Nazlı oluyor sizin ithal biberlerde öyle oldu

Ben biberler için gönderebilirim demiştim serayıda espiri olsun diye katmıştım ama neyse bu arada aslında vaziyet çok kötü deil 5 çeşitten en az 5 er tane çimlendi fazlası var eksiği yok yeter aslında bugün baya bi kurcaladımda birazda derine dikmişim neyseki işimizi görecek kadarı çimlendi.

GothiCat 21-05-2015 16:50

55,50 TL imiş Erkan bey :) Bir de benim biberler de çimlenmedi hala.Onlarla beraber diktiklerim hep çıkmaya başladılar ama biberlerde tık yok,bekliyoruz.

erkanbey 21-05-2015 18:40

Off gerçekten iyi para ben bedavaya almışım demek 10 tl biberler aslında uzun sürmüyor düzgün ekilen ve sağlam tohumlar 10 gün içinde çıkıyor

Kler 21-05-2015 23:57

Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

erkanbey 22-05-2015 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kler (Mesaj 1380981)
Beş tane çimlenmesi de güzel hiç yokdan iyidir en azından :)
Zamanla onlarda çıkar bence

Çoğu çıktı zaten 30 civarı oldu şu an 5 çeşit var zaten 2-3 er kök yetiştirsem yeter balkon ortamı malum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025