![]() |
2 Eklenti(ler)
Geçen sene Göynük'ten aldığım fasulye tanelerini bu sene ektim. Satan kişi Göynük dışında bir yere ekerseniz bu kadar büyümez. Buraya özgü bir fasulye demişti. Denedim ve büyüdü. Haşladığınızda biraz daha şişiyor ve piyazı güzel oluyor.
|
Ispir fasulyesi icin sirik gerekir mi yoksa oturak cins midir?
Merhabalar
Forumda sorulmus ama yanitlayan cikmamis. Ben tekrardan sormak istiyorum. Bu sene birinden ispir fasulyesi tohumu aldim. Gercekten cok lezzetli bir fasulye turu. Bu sene yetistirmek istiyorum. Bu fasulye icin sirik gerekir mi yoksa oturak cins midir? Ekim konusunda bu baslikta fasulye ekimi hakkinda bahsedilen bilgiler isiginda ekmem yeterli mi yoksa dikkat etmem gereken ozel hususlar var midir? Tesekkurler |
bende az önce ektim fayüleyerimi,iki cins simdilik,erken cikanlardan,insallah güzel hasat olur..
|
Ben nisan sonu gibi bahceye ekiyorum fasulyeyi burda havalar isinmis oluyor ozaman..
|
burda havalar simdilik cok güzel gidiyor,insaallah bozmaz...temuuzdada ikinci ekimi yapicam,sonbaharda toplamak icin,bakalim hersey planladigimiz gibi gidecekmi?
|
Yarindan itibaren havalar yine soguyacak diye duydum Nisan sonu garanti ekim olur tahminimce Almanya bu sagisolu bellimi olur:o
|
Merhaba, Gökova'da iklim de müsait olduğundan Nisan ayı gibi dikim yapmıştım. Geçtiğimiz hafta olgunlaşan fasulyeleri topladım. Artık üzerlerinde çiçek de kalmadı. Beklesem yeniden çiçeklenip fasulye verir mi, yoksa söküp yenilerini mi diklemeliyim?
|
şeker fasulye
2 Eklenti(ler)
Bu yıl havaların serin gitmesi nedeniyle bol ürün dökümü var kimyasal ilac kullanmadan fasulyenin kurusunu korumak için önerileri ve yardımcı olacak varmı.
|
40 günlük fasülye sakısıda yetişir mi acaba 10 lt'lik su şişesinde mesela?
|
ıyı beslersenız bu saksıda en fazla ıkı kök olarak buyur
bolca gubre ve ıyı toprak olmalı agır topraklrı sevmez evde kendı yaptıgınız enzım gubresıyle devamlı beslersınız ve bolca berektını görürsunuz |
Alıntı:
Zannediyorum aradığınız fasulye ''sofia''.Meyveleri kılçıksız,meyve eni 2 cm,boyu 25-30 cm ye kadar büyüyor,çok verimli ve tazeliğinden ve lezzetinden bir şey kaybetmiyor. Geçen yıl deneme amaçlı 2.5 dekar ekim yapmıştık.Antalya/gazipaşada bir tohum bayiinde olduğunu biliyorum.2 kğ ambalajda 40 tl ye satıyorlar.İlgilenirseniz tel numaralarını verebilirim. http://d1202.hizliresim.com/u/g/2qdrd.jpg http://a1202.hizliresim.com/u/g/2qdsl.jpg |
Arkadaşlar,benim sırık fasulyelerimin boyu 2,5mt'yi geçti.Yeni yeni çiçeklenme ve iğne kadar fasulyelerim görülmeye başladı.Acaba fasulye fidelerinin burunlarını kırmam mı gerekiyor?Tecrübeli arkadaşlardan görüş alabilir miyim.Saygılar,sevgiler...
|
3 Eklenti(ler)
Bir Siteden Tohumlarını Aldığım 5 Tohumdan Geriye Kalan Tek Fasulyemin mahsulü!
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 318726[/ATTACH][/ATTACH] |
Sayın Gazi Barış tohumlarınız çok kıymetli bilesiniz. Kaç kez denedim çimlenmediler.Sizden seneye çoğaltmak için tohum isteyebilir miyim?
Çalı fasulyesi gibi enli ama rengi yeşil değilde açık sarı fasulye çeşidi vardı. 10 dk. da pişerdi arıyorum henüz bulamadım. Bu fasulye tohumundan elinde olan var mı? |
Alıntı:
|
sn eylems sarı fasulyenin çalı ve sarmaşık olanı var, sizin soylediginiz hangisi acaba?
|
Alıntı:
Bu yıl Kuzen38 in bahçesinin bir kısmına hobi bahçesi yaptım. Bir sürü fasulye ektim normalde o kadar yerde bir toplamaya en az 3 çuval çıkardı ama bu sene sıcak çok yağmur yok fasulye de yok gören sarmaşık sanıyor çok kuvvetli dalları ama dökmüyor. yaprak gübresi yapsam sonuç alabilir miyim yoksa tamamen yağmurla mı alakalı? |
Siyah taneli fasulyeden komşum vermişti geçen sene ektim kışlıktı çabuk sebze verdi.
Kırmızı çiçekli fasulye tohumu aldıydım. Ama çıkmadı beyaz renk ektiğim fasulyeler çıktı. Şimdide kurufasulye pişirmek için aldığım fasulyeleri haşlayacakken onlar bana baktı ben onlara koşup toprağa süs kabaklarımın arasına ektim ne olacaklar bilmiyorum. Ama Kıpkırmızı çiçekli fasulye resmi ve yeşil taze fasulye meyvası vermiş halde tohum paketinin üzerinde resim vardı çiçeklerine çok imrenmiştim olmadı acaba hiç yetiştirebilen varmı ben onları Nisan Mayıs gibi ektiydim acaba kırmızı çiçekli fasulye kışa doğrumu ekilecek birşeydi. Tamamen acemilikten çürüse diğer beyaz çiçekli fasulyelerim tohumdan yeşerdi. Belki zamanı yanlıştı belki tohum eskiydi bilemiyorum. Hiç bilgisi olan varmı bu konuda. Teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Fasulyelerimden son kareler:
Kurular daha önceki fotoğraflarını yayınladıklarımın son halleri, yeşiller ise sonradan güzleye yatarak oluşan yeni mahsüller. [ATTACH]327712[/[[ATTACH][ATTACH]Eklenti 327716[/ATTACH][/ATTACH]]327713[/ATTACH]] |
Bezelye fasulye
3 Eklenti(ler)
Cezayire çalışmaya giden tanıdığımın getirmiş olduğu fasulyeleri çoğaltıp ilk ürünü
nün yemeğini yapıp afiyetle yedik görünüşü yaprakları fasulye ürünü bezelye tadı bakla bezelye arası bu cins oradaki çöl iklimine alışık olduğundan kuraklığa çok dayanıklı ve soğuk a çıkan yıl aralık ayına kadar yeşilliğini korumuş hem kuraklığa hemde soğuğa dayanıklı bir cins fasulye. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Lap lap fasulye
5 Eklenti(ler)
Dut ağacının dibine ektiğim lap lap fasulye öyle bir döküm yaptı ki salkım salkım kozalar dökmüş. Sadece dutun dibine 3 adet tohum ekimi yaptım .Hemen hemen bütün ağacı kapladı gibi . Olgunlaşan kozalardan biraz tohum aldım Diyarbakır karpuz tohumu dağıtımını yaparken bu tohumlar dan göndereceğim.
|
Hem kuraklığa hem soğuk havaya dayanıklı , çevrede 1 aydır dışarıda bundan başka fasulye yok.Lab lap fasulye harici tüm fasulyeler çoktan kurudu.
|
Lablab fasulye
1 Eklenti(ler)
Kasım ayındayız ,gece soğuklarına dayanan böyle cins fasulye görmedim.hala çicek ve fasulye dökümü var
|
bana lap lap fasulye tohumu yollaya bilir misin yazışma tek69niko@hotmail.com
NURİ KANTAROĞLU ARASEDAŞ İL MÜD BAYBURT |
Lablab fasulyesini pisirirken dikkatli olmakta yarar var. Bazi insanlarin bunyesinde toksik etki yaratabiliyor. Pisirirken suyunu yenilemek en iyisi ama zeytinyaglisini yapacaksaniz suyunu dokup yenilemek olmaz tabii. Bir de tazesini dalindan alip cok tuketmeyin.
|
Merhabalar, merak ettiğim bir konu var sayfada arattım ama bulamadım. Fasülye'de domates ve hıyar gibi koltuk alma iştemi gerekiyor mu? gövde ile dalların birleştiği yerlerden minik yaprak gibi bişiler çıkıyor onlar biraz büyüdüğünde alınması gereken birşeymidir yoksa normal yapraklarmı çıkıyor oralardanda bilemediğimden sormak istedim.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim yanıtınız için o zaman sevinmeliyim fasülyelerim yeni yapraklar çıkartarak gelişiyor demekki :)
|
bahceme ektıgım seker fasulyelerimi 2 gun cımlenene kadar sısırdım.sonra ektım ve her gun suladım.4 gun oldu hala goremedım.bır yanlısımmı var acaba.sulamasammı ?
|
Alıntı:
|
fasülye fidelerimde minik fasülyecikler çıkmaya başladıkça tekrar heveslendim şimdi tekrar tohumdan eksem olurmu bu zamanda birkaç tane daha? bende 10 kök var ne kadar fasülye verir acaba şimdilik çok sayıda çiçek var ama onlar olgunlaşıp toplayınca yeni çiçekler yeni fasülyeler çıkacaktır değilmi?
|
Merhaba,
Yıllar sonra ilk defa tekrar küçük bir bahçem oldu. Domates biber patlıcan ve yeşillikler ektim. Bahçem apartman bahçesinin küçük bir köşesi. Bahçemin her boşluğunu değerlendirmek istiyorum. Hala kullanabileceğim boşluk var ama fide mevsimi geçtiği için fide bulamıyorum. Soğan sarımsak vs. ise yeterince var. Kalan alana fasülye ekmek istiyorum. Fakat cevaplarını tam anlayamadığım sorular var. 1. Mevsim fasülye ekmek için çok mu geç? 2. Aynı domates fidesi diker gibi belirli aralıklarla çukur açıp iki gündür suda bekleyen kuru fasülye tanelerinden her çukura bir kaç tane 5 cm derine ekmeyi düşünüyorum doğru mu ? 3. Sulama konusunda çok farklı yorumlar okudum ve anlayamadım. Tam olarak nasıl ne aralıklarla sulamalıyım. Diğer sebzeleri sularken bahçenin geneliyle birlikte sulamam yeterli mi ? 4. Yedi fasülye büyüyecek kadar yerim var. Yedi fasülyeden ne kadar ürün çıkar. Eğer bir iki kez ancak yemek yapacak kadar çıkacaksa, alana yine yeşillik de ekebilirim. 5. Ne zaman ürün almaya başlarım sizce, hatırladığım kadarıyla kolay büyüyen hemen ürün veren bi sebzeydi. Yıllar sonra tekrar bir bahçem olduğu için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum.. |
2 Eklenti(ler)
Sayın heyyamola'nın uzun yassı fasulyelerinden sadece bir tane çimlendi. Bu sene tohumluk bırakıp seneye yemeklik yapmayı düşünüyorum. Boyu 2 metreyi geçti. Yeni çiçeklenme başladı.
Eklenti 423366 Eklenti 423367 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
:o Bunlarda benim ilk fasulye hasadım.
|
yer salatalıkları da çıtır çıtır hani. Adamın ağzı sulanıyor. Ama keşke organik dikenli salatalıklardan da dikseydiniz. Çok lezzetli olurdu. Fasülye de Ayşe Kadın herhalde..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025