![]() |
Bir fotoğraf yükleyebilir misiniz?
|
4 Eklenti(ler)
Şeker bunlar şeker:p
Hasat edilenlerin yerine bugün yeni tohumlar sokuşturdum. İnşallah 1 ay sonra havuçlarla birlikte yapacağım hasatı.. Eklenti 479324 Eklenti 479325 Eklenti 479326 Eklenti 479327 |
3 Eklenti(ler)
8 Nisan'da toprakla buluşan French Breakfast çeşidi turp tohumları 4. günde çimlenmeye başladılar.
Eklenti 491350 Tohumların toprakla buluşmasının 10. günü. Eklenti 491351 Bitki tam 1 aylıkken. Eklenti 491352 Normalde 30 günde hasada gelen bu çeşidin tadına bakmak için biraz daha bekleyeceğim. Acımaması için fazla da bekletmemek lazım. :) Tohumları Nisan'ın başında bahçe henüz hazır olmadığı için derince bir saksıya ekmiştim. Eğer görüntüsü kadar lezzetini de beğenirsem koca yaz boyunca salata tabaklarını bolca süsleyecek gibi. |
fındık turplarım gelişiyor
ilk denemem olduğundan bazı hatalarım olabilir, izine gidip geldikten sonra daha büyük, daha derin bir kapta deneme yapacağım http://i59.tinypic.com/4v6cfr.jpg |
Merhaba. Aslında konuyu ayrı başlık olarak açacaktım ama yeni üye olduğum için buna izin verilmedi. Derdimi anlatabileceğim en yakın yer burası olduğunu düşünüyorum.
Ben yaban turbu adı verilen bitkiden arıyorum. Bayır turbu, eşşek turbu, acırga, horseradish olarak ta biliniyor. 1 kg ya kadar parasıylan bulmak istiyorum ama bu bitki Türkiye de yok. Bitki literatüründe çokça geçen bir turp. Bu turp, ekstra acı bir turp çeşidi. Öyle acı ki, rendelediğinizde bozulmuyor, kendini koruyor. Yurtdışında bunun sosunu yemiştim o kadar hoşuma gitti ki. Sonra Türkiyede Hengsternberg YabanTurbu Sosu olarak aldım ama onun da ithalatı bitmiş. Colmans ve ikea aldım daha sonra onlar da hardala benzetip ekşitmişler, tadını bozmuşlar. Bitkiyi taze olarak bulup kendim işlemek istiyorum. Bu bitki mide, bağırsak ve tiroit hariç her derde deva. Sinüzite çok iyi geliyor, kanser düşmanı. DNA yı onarıp gençleştirdiği bile yazıyor neredeyse. Ama çok acı herkesin bünyesi kaldıramaz. Bizim bitki literatüründe adı pek geçen ama bir türlü bulunamayan bu bitkiyi nereden bulabilirim. Nasıl temin edebilirim fikri olan var mı? |
1 Eklenti(ler)
|
Herkese merhaba
Turp ne zaman hasat edilmeli? Diktiklerimin üzerinde çiçekler açmaya başladı. Yapraklarının veya çiçek durumuna bakarak nasıl anlaya bilrim? |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bahçemdeki toprak sert ve bu sertliği kökleri ile yumuşatmak için japon turpunu önerdiler. Ankara da yaşıyorum ilkbahardamı ekmeliyim mart nisan gibi yoksa bu aylarda eksem olabilirmi. Gece 3 dereceye kadar düşüyor,gündüz 15,,20 derece arası.
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhabalar,
Ektiğim turplar filizlendi. Ancak yapraklarda delikler var. Böcek kemirmesi gibi değil, erime gibi. Neden olabilir? |
saksıda mısır
merhaba,
forumda yeniyim , konu açmadım o yuzden burdan yazıyorum : ) saksı da mısır yetiştirebilmek imkansız mıdır? yoksa yeterli derinlik ve hacimde saksıda olma ihtimali varmıdır . saygılar |
Benim turplar
|
|
Valla o eskidenmiş. Eski usul bi şey kalmadı şimdi. Şimdi her şeyi yeşillikleri bile fide yapıp öyle bahçeye ekiyorlar. Kazık kökler yer değiştirmeyi pek sevmezler ama henüz baş vermeden veya baştan dikilmeyip tohumdan dikilen her şey taşınır.
|
Şimdi fındık turbu ekilir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025