![]() |
Alıntı:
Sarımsı damarları ben göremedim, tekrar, tekrar baktım :) |
1 Eklenti(ler)
Geç kaldım, domateslerin tadına bakamayacağım diye korkuyordum. Ağustos sonunda yeni pembeleşmeye başlamışlardı, neyse bugün topladım.
Adalet hanım sayesinde yayla domatesini denedim. Çok lezzetli, çok iri,kalın kabuklu, hafif ekşi (pembe domatesin ekşisi gibi). Geçen sene pazarda bulduğum pembe domateslerin tohumlarından da bir kaç kök denedim ama şimdilik gerçekten pembe, toplayamadım. Biber tohumlarım komşumdan, şimdilik acı çıkan yok. Domateslerin cinsinden mi bilmiyorum, belki de son hafta çok yağış olduğundandır, son günlerde çatladılar. Bugün gelecek yağış öncesinde de kızaranları topladım. Bu gidişle yeşil domates yemekleri tarifleri araştıracak ya da uyduracağım. Eklenti 102093 |
Çatlama yağmurdan yani fazla sudan kaynaklanıyor Kiraz. Kalın kabuklu Domatesi sevmiyorum, pazar için dayanıklılık açısından uygun olabilir ama ev bahçesinde dayanmasına gerek yok. Seneye çok pembe dikeceğim. Onun kadar ince kabuklusu (kabuk ta denmez zar diyelim) ve lezzetlisine raslamadım şimdilik. Çerilerimin de cinsi çok güzel, onlar da çok ince kabuklu, yoğun aromalı ve şekerli.
Yaz ortalarında pazardan aldığım kızılcık benzeri ama daha büyüğü çeri cinsinin de bir kaç çekirdeğini ekmiştim. 2 kök yaşatabildim. Şu an çiçekteler, çok merak ediyorum nasıl olacaklar. Romantik'e ısmarladığım bir kaç Domates çeşidiyle beraber, Meyvelitepe'nin tarhlarından da hazırlarsam, seneye çeşit çeşit Domates yetiştireceğim. Havaların şimdi böyle olduğuna bakma, haftaya günlük güneşlik olur, bizim Domatesler de kızarır daha. Diyorum ya az olsun bizim olsun... :) Ispanak, Roka tohumları ekecekler yağmurları kaçırmasınlar, 2-3 günde sulamalarına gerek kalmadan yeşerir tohumlar. Ben bu kışı bahara hazırlıkla geçireceğimden kışlık tohum ekmeyeceğim. Sadece geçen kıştan kalma 2 kök Brokoli (sanıyorum, lahana da olabilirler) var kış sebzesi olarak. Bu arada sebzelerini topladıktan sonra toprak seviyesinden kestiğim Enginarlarım, dipten yeniden sürgün vermeye başladılar. Bahçesinde müsait yeri olanlara şiddetle Enginar dikmelerini tavsiye ederim. Hem çok yıllık, hem yer yıl verdiği sürgünleri kesip dikerek sayısını artırıyorsunuz, hem yaprağı hem sebzesi çok faydalı. Kuru günlerde bol su dışında hiç bir isteği olmaz sizden. |
Limon haklısın, domateste ince kabuk tercih edilir ama o kadar lezzetli ki, kabuğunu es geçiyorum. Pembe domateslerim henüz olmadı (toplam iki kök) ama kardeşime verdiğim tohumlardan olanların tadına bir ay önce bakmıştım, çok güzeldi. Aroma olarak birbirlerine çok yakınlar ama yayla domatesinde ekşilik hissediliyor. Yayla domatesi pembe domatese göre çok fazla miktarda verdi, kalın gövde ve sırıklara rağmen ağırlıktan kırılanlar oldu.
Keşke yerim çok olsa, çeşit de çok olsun istiyorum. Bir de Gürcistan'dan gelen tohumlardan iki kök var, çeri diye ektim ama büyük yumurta biçiminde büyüyorlar, tadını hiç bilmiyorum, henüz pembesi bile yok. |
Ben de pembe domatesleri kahvaltıda yemeye bayılıyorum. Hele çoban salatası da ne güzel oluyor sulu sulu. Al kaşığı eline dayan gitsin.
Bu sene bahçeden çok topladık, halâ da topluyoruz. Ahh bir de biraz daha dayanıklı olsalar. Bir de Topkapı denen bir cins var, o da çok güzel. Yeşilliği aynen eski domatesler gibi kokuyor. Koklayarak özlem gideriyorum. |
Merhaba ben yeni üye oldum ama daha önceden bu siteyi takip ediyordum.bu siteden çok faydalandım.Ama daha öğreneceğim çok şey var.İnşallah bundan sonra bilgi paşlaşımımız devam eder.
|
Hoşgeldiniz.
|
Sevgili YeşilSever, hoş geldiniz.
Yeni üyelerimiz önce "Yeni gelen üyeler lütfen kendinizi tanıtın" başlığında kendilerini tanıtıyorlar. Lütfen, siz de oraya bakabilir misiniz? |
3 Eklenti(ler)
Mısırlarımı hasat ettim ve bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim.
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç tanesinin yakından görünümü.
|
Sevgili limon verdiyiniz bilgiler çok yararlı oluyor çoook teşekkürler iyiki varsınız.nacizane bi sorum olacak ben bu sene bi şeyler ekmeye yeni başladım tabbi sizinle karşılaştıktan sonra da bırakmam mümkün diil. sorum şu ki marul ıspanak karnabahar tohumlarını ekerken birden fazla yani 10 adet falan ekmişim acemilik.. bunları nasıl ayırıcam yaklaşık bir buçuk ay oldu ekeli şimdiden teşekkürler..
|
Sakagun, ellerinize sağlık, çok güzeller. İri dişli olanlar da Cin Mısır mı?
hekimc, Marul ve Karnıbahar fideleri ayıracak büyüklüğe geldiyse, nihai yerlerine geçirebilirsiniz. Ispanak onlar gibi olmuyor, direkt yetiştirileceği yere ekiliyor. Ancak çok sıklarsa, toprağı iyice ıslatıp, suya doyurup, sıkışık olanları dikkatlice çekip, başka yere geçirebilirsiniz. Yenilecek büyüklüktelerse tüketebilirsiniz ama küçüklerse yazdığım gibi yeniden dikebilirsiniz. Hepsi kurtulmasa da arada toparlananlar olacaktır. Burada havalar epeyce serinledi ama sizin orada şayet sıcaksa, öğlen güneşinde değil de serin saatlerde bu şaşırtma işlerini yaparsanız fidelerin bayılmasını engellersiniz. Ayrıca sıcak havalarda fideler bayımasın diye, söküp yerine geçireceğim fideleri önce su dolu kaba kesme çiçek gibi yerleştirip, 3-4 saat bekletip suya iyice doymalarını sağlıyorum. Kolay gelsin. |
ilginize teşekkür ederim..
|
Alıntı:
|
Cinsini bilmiyorum limon. Renkli mısır olarak agaclar.net satış bölümünden almıştım.
|
5 Eklenti(ler)
bahçemde sonbahar. bunlarda son kalanlar.
|
Osman Bey, elinize sağlık.
Benim bahçemde de çokça çeri domates var halen. Ama yarısı çatlıyor toplayamadan. Havalar tam soğumadan, tohumunu yaz ortasında ektiğim, üzerinde 2 büyük salkım domates olan, kızılcığa benzeyen (çeriden biraz daha irice) domateslerimin kızarmasını merakla bekliyorum. Tadına bakmaktan çok, tohumunu gelecek seneye almak için. Seneye ekeceğim Domates tohumlarım hazırlandı. Sn. Romantikten gelen türlerle de çeşitlilik artacak. |
Renkli mısırların genetiği mi değiştirilmiş, doğal mı?
|
Sayfaya uzun zamandır yazan yok halbuki en sık yazılan sayfalardan biriydi ben yazim de yeniden start verelim bari :)
Bu arada renkli mısırlar doğal GDO değil. Tozlanmayla da renk değiştiriyorlar, bende de vardı birkaç sene önce ama beni pek sarmadı o yüzden tohumlarını çıkartmamıştım. Süs için iyi tüketiliyor mu bilmem. :) |
Değerli arkadaşlar, bahçenize ektiğiniz ve Ankara'da en çabuk meyve alınan domates türü hangisidir. Bu sene ekeceğimiz domatese karar vereyim istiyorum. Zaten birkaç kök olacak, onuda zamanında görebilelim.
|
Alıntı:
Çeşit çeşit domates tohumları almıştım Sn.Romantik'ten. Dünden beri düşünüyorum erken hasat için acaba evin içinde tohumları saksılara eksem mi diye. Geçen yıl oldukça geç kalmıştım, bu yıl erken erken toplamak istiyorum domatesleri, biberleri. Sanırım, ben bahçeyi düzenleyene kadar onlar fide olur, havalar da ısınır. Kış miskinliğini yavaş yavaş üzerimden atma zamanı geldi. :) |
Alıntı:
|
Bunlar da benim ekmeyi planladıklarım viyolleri aldım tohumların siparişi de verildi...
-Kırım domatesi -Beyaz domates -Mor domates -Ananas domates -Sarı armut domates -Kırmızı cherry domates -Riesentrube domates -Beyaz patlıcan -Uzun yeşil patlıcan -Tam cinsini bilmediğim yıllardır ektiğimiz patlıcanlar -Sarı patlıcan -Limon salatalık -Uzun fasülye -Süs biberi -Çan biberi -Çin biberi(beş renkli) -Renkli mısır -Minyatür mavi mısır -Rezene (bilmiyorum sebze bölümüne giriyor mu?) |
Alıntı:
|
Bugün iki çeşit domates tohumu ( Sayın Douglas Fir'in Subarctic'i ile Sayın Birol Ketenci'nin pembe türü) ile şampiyon bal kabağı tohumları fide olmak üzere toprakla buluştular.
|
Ben de annemle mücadele ediyorum. Sormayın bir hevesliyim ki tohum ekimi yapmak için, ben ekelim artık tohumları desem de annem şimdi ekeceksin çimlenecek güneş yok, hava soğuk, yeşil-yeşil uzayıp duracaklar fidecikler. Biraz bekle onlar 3 günde çimlenir ve hızlı büyür diyor demesine ama ben gizliden gizliye ekip duruyorum evde minik saksılara ( bu arada cam kenarlarını minik sinek bastı :( anne sözü dinlememekten sanırım:o)
|
Bence de dinleseymişsiniz daha iyi olurmuş Bu zamanda sebze tohumu ekmek iyi olmaz uzun ve çelimsiz olurlar sonra.
|
Sayın aer,
Marmara bölgesi için tohum ekimzamanları. Biber için; 25-30 Mart Domates için; 1-5 Nisan Hıyar için ise; 5-10 Nisan’dır |
Alıntı:
Yalnız bu beyaz patlıcanın tohumunu nereden bulabiliriz? |
Benim bildiğim ekilen tohumların (biber ve domates) bahçeye alınacak büyüklüğe gelmeleri 6 hafta kadar sürüyor. 3 senedir domates yetiştiriyorum ve her yıl şubat sonu, en geç mart başı tohumlar cam kenarında ekilmiş oluyor. Şu sıralar ekilen tohumların çimlendikten sonra boya gitmeleri ve çelimsiz olmaları gibi bir kaygınız olmamalı. Fidenin boya gidip çelimsiz olmasının sebebi yetersiz ışık ve bol su verilmesidir. Çimlenen tohumlara su verirken mümkün olduğunca cimri davranın. Onların suya değil neme ihtiyacı olduğunu unutmayın.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025