![]() |
Alıntı:
Merhaba Sevgili Limon; Sebzeleriniz haarika görünüyor, birkaç yıl önce bende pembe domates yetiştirmiştim, ama tadı yayla domatesi kadar lezzetli olmadığı için vazgeçtim. Belki sizinkiler daha lezzetli olurlar.(inşallah) Bu cinsin özelliği geç olgunlaşması, helede güneş görmüyorsa yeterince, eylüle kadar beklemeniz gerekebilir. Domatesleriniz daha büyüyecekler, her biri yaklaşık 1kg. olabilen boylarda yetiştirmiştim ben. Afiyetle yiyin. Ama hani biberler salatalıklar nerde :eek:. Onlara haksızlık yapmayın onlarıda görelim. Sğlıklı ve bol sebzeli günler diliyorum |
Salatalıklar bir türlü salatalıklar olamıyorlar salatalık olarak tüketiliyorlar(çoğalmaya ve büyümeye fırsatları kalmıyor) :) Her sabah başındayız kapanın elinde kalıyor ;) Biber fotoğraflarını da çekmiştim ama hatalı olmuş yarın tekrar çekip ekleyeceğim.
Geçen yıl ben de pembe yetiştirmiştim ama unutmadıysam bu kadar büyük olmamışlardı. Pembeler de hafif hafif kızarmaya başladılar. Haftaya yenecek kıvama gelirler gibi görünüyor. |
Sevgili Limon, sebzelerin harika gözüküyor. Afiyet olsun.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda benim bahçemden, sanırım bir aya kadar çok daha kaliteli ürünler alacağım.
Çünkü güzelim sebzelerim yeni yeni kendine gelmeye başladılar. Hepinize Sevgiler... |
Adalet Hanım şahaneler. Böğürtlenler de çok güzel. Tüm sarmaşıklarım büyüdü bir böğürtlenim gelişemedi. Çok küçük kaldı ve az ürün veriyor. Umarım organik gübre işe yarar. Size afiyet olsun :)
|
Alıntı:
Böğürtlenler son derece arsızlar, her yerden adeta fışkırıyor, suyuda bulursa keyfine diyecek yok. Acaba sizin böğürtleniniz fazlacamı gölgede kaldı. Gübresinide ihmal etmiyorsanız mutlaka bir gün yüzünüzü güldürecektir. Sevgiyle kalın... |
süpermiş sebzeler,görmesi bile mutlu edyor insanı
|
3 Eklenti(ler)
Bahçemden kavun, karpuz, kabak.
|
Şahaneler. Vallahi bravo.
Ben bu sene yemeklik kabak ekmedim. Karpuz da ekmedim ama çok pişmanım :) Küçücük te olsa çok zevkli oluyor yetiştirmesi. Seneye inşallah. Kavun ektim ama sarı olanından henüz meyve yok üzerinde. |
Fasulye de ektim yeni. Bu hafta Geyve'ye gidince çekerim resimlerini. Yaklaşık 20-25 kök de patates var.
|
3 Eklenti(ler)
Misirlarimin hasat zamanini nasil anlayacagim? Sizce daha beklemeli miyim?
|
Sanırım Karadeniz'li dostlar daha net bir cevap verir ama biraz daha büyümeli sanki... püsküller hafif kızıl renge dönmeli (bence)...
|
Peki üzerindeki kabuk dökülecek mi yoksa öylece mi toplayacagim? Ilk defa dalindan misir toplayacagim icin cok heyecanliyim misirlari birlikte diktigim ve gelisimini merakla bekleyen 9 yasindaki oglum da öyle...
|
Ellerinize sağlık mısırlar için biraz daha bekleyin hatta püskülleri siyaha dönüşünceye kadar. Yetişip yetişmediğini anlamak için kabuğunu hafifçe aralayın tanelerin durumunu kontrol edin. Sararmış olması lazım kolay gelsin kabuk dökülmez alt kısmından kırın
|
Baldas bir güzel anlatmış. Bir Karadenizli olarak sağolsun sevgili Çiçeksever. Hatta hiç açmadan el yordamı ile hafifçe yoklayın koçanı sertleşenin ağzını açın bakın yenecek kıvama geleni koparıp yiyin. Afiyet olsun. Bana göre resimden gördüğüm daha 10-15 günü var hiç acele etmeyin. Ufaklıkta tatsınki olurya ya bir Karadenizliye damat olursa zorluk çekmez.
Saygıyla. |
Alıntı:
|
küçük bahçe satın almak istiyorum buralrda hiç yok izmirli olanlardan yardım alırsam memun olurum
|
:) Evet evet Cemal Bey kabakla, patatesle, mısırı haşlayıp bizim deyimimizle koliva kurabilirler. Ya da çubuğa geçirip közde çevirebilirler, haşlayıp buzluğa atıp salataya makarnaya kullanabilirler...
|
Şimdiden marul tohumu eksem olurmu acaba. :rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
Barbunyalarim... Bu yil taze fasülyeden bol bol ürün alinca bir de barbunya ekeyim dedim cesaret alip ama gec mi kaldim bilmem. Haziranda ekmistim simdi bu durumdalar bakalim ne zaman hasat alabilecegim? Bir parti de saksida var daha yavas gelisseler de iyi görünüyorlar.
|
Taze fasülyelerim ve misirlarim (gecen ayki halleri) Artik fasülyeler bitmek üzere. Bu yil cok acemiydim ne yapacagimi bilemedigimden her sey deneme yanilma yöntemiyle oldu. Bir paket hazir organik gübre almistim sebze ekimi icin olanlardan. Topragi Martta bir kac kez capalayip bu gübreden karistirdim ve beklettim. Ancak direk topraga attigim tohumlarda basarisiz oldum. Sonra tohumlari atip üzerine biraz paketlerde satilan hazir topraktan döktüm tohumlar daha kolay filizlendi. Sanirim bahcemin topragi biraz sert ve tasli oldugu icin öyle oldu. Ama gübre konusunu ne kadar da okusam net bir dikir edinemiyorum. Organik gübre yeterli mi yoksa yanisira hayvansal gübre de kullanmali miyiz bir türlü karar veremedim. Burda ciftciler neredeyse her yagmurdan önce gübre serbeti döküyorlar kocaman kocaman oluyor ektikleri ürünler. Gübre serbeti dökülünce sonradan organik gübre de kullanilir mi yoksa fazla mi gelir bunun yanitini bulamadim.
|
5 Eklenti(ler)
Şahaneler... Ben de 4-5 gün önce fasulye ektim. Olursa olur oılmazsa canım sağolsun.
Fazla söze gerek yok, fotoğraflar anlatıyor her şeyi :) Pembemin büyüklüğüne bakar mısınız? 5 kişilik çoban salata tek o domatesle oldu. Nasıl lezzetli bir şey anlatamam. İncecik kabuklu, mis kokulu, pembe ötesi :) Çerilerim ise coşmuş bir haldeler. Her gün koca bir tas topluyorum. Konuya komşuya, annelere, kardeşlere paylaştırıyorum. Hatta bazen üşeniyorum toplamaya :) Diğer domates türü ise sanki şeker takviyeli. Armutum ilk defa böyle meyve verdi. Eklenti 44825 Eklenti 44826 Eklenti 44827 Eklenti 44828 Eklenti 44829 |
1 Eklenti(ler)
Bu da bir türlü tutunamayan devamlı meyvesini döken balkabağım. İnşallah bu dökülmez.
Eklenti 44830 |
Maşallah sevgili Limon;
harika görünüyor sebzeleriniz. Dilerim balkabağınız da dökülmeden büyür. Afiyet olsun:) |
Balkabağı o günden sonra çok hızlı büyümeye başladı. Bir kaç tane daha oluştu üzerinde. Fasulyeler yavaş yavaş çimlenmeye başladılar.
|
Alıntı:
Sevgili Limon; Bende bu sene kavun karpuz ektim ve içinden bir tane karpuz olması için dua ettim, çünkü çekirdekler çok eskiden kalmaydı hani şu iri siyah ve alacalı olanlardan Uçlarda karpuzlu çiçekleri görünce deli oldum, ama maalesef büyümediler, son çıkan karpuz meyvelerini gördükten sonra meyvenin on cm. kadar ilerisinden uç aldım yani bitkiyi oradan kopardım. Ben bu işlemi yaptığımda karpuzcuğum nohut kadardı, üçüncü gün tekrar baktığımda gözlerime inanamadım, karpuz kocaman bir portakal kadar büyümüştü. İşte işin sırrı, sizde dalda en çok iki kabak bırakarak uçları kesip atın bakın nekadar çabuk gelişecekler. Hadi kolay gelsin... |
Sağolun Adelet hanım. Ben bu yazıyı yazdıktan sonra hızla büyümeye başladı Balkabakları. Saymadım ama 3-5 tane var galiba. Sizi dinleyip daha fazla uzamasını engelleyeceğim. Sağolun.
|
Domateslerin yeşil kısımları artık bozulmaya başladı. Üzerindeki domatesler çok hızlı kızarıyor ama bundan sonra yeni ürünler vermez sanıyorum. Zaten sonbahar yağmurlarının başlamasıyla keyifleri iyice kaçar. Bu yaz çok ürün aldım. Hiç domates, biber ve salatalık satın almadım, komşularımızla, yakınlarımızla da paylaşabildik.
Yarın veya öbür gün kıvırcık tohumlarını ekeceğim. Bir hafta kadar sonra da biraz biraz roka, tere, soğan ekmeyi planlıyorum. Daha doğrusu elimdeki iki yıllık tohumları bitirmeyi planlıyorum. |
sewgili limon hanım tektek okudum yazdıklarınızı,resimlerinize tek tek baktım maşallah hepside mükemmel..size imrendim doğrusu:)beni okadar çok heweslendirdinizki bu geceden bişeyler ekmek geldi içimden inanın:)bana yardımcı olursunuz umarım..bişekilde biyerden başlamam lazım diye düşünüyorum da bu mewsimde neyle başlayabilirimki??
|
Yavaş yavaş kışlık sebze ekmeye başlayabilirsiniz bence, brokoli, lahana.. Soğan ve sarımsak da iyi olur, hem malzeme bulmak kolay, hemde hızlıca büyürler ve bol bol yersiniz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025