agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Bakla (https://www.agaclar.net/forum/sebzeler/4197.htm)

Asoo 10-01-2019 13:00

Benim bakla ve bezelyeler 15 gündür kar altında. Soba yanmayan salonumdaki bitkilerim bile dondu. Ama baklaların keyfi yerindedir. ��

Dionysos86 05-02-2019 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertan (Mesaj 1555880)
Baklalar da kardan sonraki durum bu şekilde. Hiç birinde yatma veya kırılma olmadı. Fotoğrafı dün akşam(09.01.2019) çektim o yüzden kalitesi biraz düşük çıkmış.

Benim de bu boylarda hemen hemen. Acaba ilk ürünü ne zamana verir. Boyu daha ne kadar uzar?

Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mertan 07-02-2019 13:58

2 Eklenti(ler)
06.02.2019' da çektiğim fotoğraf. Havalar sıcak gittiği için baklalar çiçek açtı fakat hava mevsim normallerine dönmeye başladı, soğuklardan dolayı çiçekler dökme yapar mı?

havlayanPapatya 14-03-2019 09:39

2 3 saatlik -2 -3 gibi derecelere düşmezse dökülme yapmaz

mertan 15-03-2019 18:56

Evet dediğiniz gibi bir sorun olmadı. Bugün baktım çiçekler ufak ufak meyveye dönmeye başlamışlar.

mertan 29-03-2019 09:57

3 Eklenti(ler)
26.03.2019 tarihinde çektiğim fotoğraf bir kaç gün içinde toplamaya başlayacağız gibi gözüküyor. Sıfır gübre sıfır ilaç ve hatta sıfır sulama :)

feyzi_48 29-03-2019 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertan (Mesaj 1564285)
26.03.2019 tarihinde çektiğim fotoğraf bir kaç gün içinde toplamaya başlayacağız gibi gözüküyor. Sıfır gübre sıfır ilaç ve hatta sıfır sulama :)

Sayın Mertan, bakla tohumlarını ne zaman toprak ile buluşturmuştunuz ? Kaç aylık süreç sonunda ürünleriniz bu hale geldi. Baklalarınız için maşallah.

mertan 29-03-2019 14:14

Kasım ayının sonlarına doğru diktim. İlk önce viyollerde çimlendirdim ve 1,5-2 hafta sonra toprağa dikimini yaptım yani uzun süredir bekliyorum gübre, çapalama, ilaçlama veya sulama gibi hiçbir uygulama yapmadım. Aynı alana domates, biber patlıcan dikmeyi düşünüyorum toprağa azot bağladığı için diktim aslında.

Asoo 29-03-2019 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertan (Mesaj 1564318)
Kasım ayının sonlarına doğru diktim. İlk önce viyollerde çimlendirdim ve 1,5-2 hafta sonra toprağa dikimini yaptım yani uzun süredir bekliyorum gübre, çapalama, ilaçlama veya sulama gibi hiçbir uygulama yapmadım. Aynı alana domates, biber patlıcan dikmeyi düşünüyorum toprağa azot bağladığı için diktim aslında.

Toprağa azot bağlaması için bakla ektiyseniz çiçekteyken biçip toprağa karıştırmalısınız diye biliyorum.

Meyvaları olgunlaştırırken köklerinde depoladığı azotu tüketiyormuş.

mertan 30-03-2019 07:46

Bende dediğinizi okudum ama şimdi o kadar güzel duruyorlar ki insan kıyamıyor dokunmaya. Varsın alsın gitsin azotunu şu durumda ben dokunamam. :)

mertan 19-04-2019 15:43

2 Eklenti(ler)
Baklaların meyveleri bu şekilde, kendilerinin fotoğrafını çekmemişim. Haftada 2 veya 3 kez toplama yapıyoruz hızlı büyüyorlar nisan yağmurları iyice coşturdu baklaları. Taze olunca da lezzeti başka oluyormuş :)

Asoo 19-04-2019 16:18

Benim baklalar 15 cm ancak varlar. Bugün kar yağıyor. :(

Özendim.

Afiyet olsun.

its_just_a_ride 19-04-2019 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertan (Mesaj 1566227)
Baklaların meyveleri bu şekilde, kendilerinin fotoğrafını çekmemişim. Haftada 2 veya 3 kez toplama yapıyoruz hızlı büyüyorlar nisan yağmurları iyice coşturdu baklaları. Taze olunca da lezzeti başka oluyormuş :)

Bir başladı mı çok bereketli olur baklanın meyve dökmesi. Fasulye toplar gibi sık sık hasat edin. Afiyet olsun

mertan 20-04-2019 09:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1566234)
Benim baklalar 15 cm ancak varlar. Bugün kar yağıyor. :(

Özendim.

Afiyet olsun.

Teşekkür ederim. Geçen yıl bende ekim için geç kalmıştım ama genede oluyor sabredin 1 aya başlarsınız yemeye.

mertan 20-04-2019 09:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1566242)
Bir başladı mı çok bereketli olur baklanın meyve dökmesi. Fasulye toplar gibi sık sık hasat edin. Afiyet olsun

Topladıkça bitki daha da hızlanıyor sanki dediğiniz gibi yapmaya çalışıyoruz bizde.

obabilgesi 07-02-2020 01:02

Merhaba;
Kışın bahçeye gidemediğim için baharda hasat etmek üzere bakla ekmeyi düşünüyorum. 20 şubat gibi fidanları budayıp, bordo bulamacı uygulamak için bahçeye gideceğim. Bu arada bakla dikimi gerçekleştirsem uygun mudur? Tahminim domates-biber gibi sebze fidelerini bahçeye dikeceğim dönemde baklalar hasata gelmiş olacaklardır. Fide kontrolüne gittikçe, onları da hasat etmiş olurum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

elifaydin 07-02-2020 08:39

Ben de 20 gün kadar önce ektim, ilk defa deniyorum bakalım nasıl bir sonuç alacağım. iki haftadır da bahçeyi görmüyorum. Çok merak ediyorum ne zaman çıkar, havalar uygun olur mu acaba?

Portakal Rengi 08-02-2020 05:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi (Mesaj 1581499)
Merhaba;
Kışın bahçeye gidemediğim için baharda hasat etmek üzere bakla ekmeyi düşünüyorum. 20 şubat gibi fidanları budayıp, bordo bulamacı uygulamak için bahçeye gideceğim. Bu arada bakla dikimi gerçekleştirsem uygun mudur? Tahminim domates-biber gibi sebze fidelerini bahçeye dikeceğim dönemde baklalar hasata gelmiş olacaklardır. Fide kontrolüne gittikçe, onları da hasat etmiş olurum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Bence ekin. 2 yıldır ekiyorum, sonra bir şey yapmıyorum. Tasasız bitki. Sulama, bakım derdi yok. Denk gelirse çapalama. Allah ne verdiyse yersiniz.
Tohumu ektiğim toprağı neme doyuruyorum. Can suyu gibi.
Toplayamadıklarınız olursa kuru bakla :)

CornusMas 08-02-2020 06:06

Sayın obabilgesi, Gönen'de köylüler çoktan ekmiştir baklayı. Ben yaklaşık 2 ay önce kışın başında ekmiştim. Şu an 6-7cm boyundalar. Soğukta büyümeleri yavaşlıyor elbet. Üç parça halinde birer ay arayla ekiyorum. Aralık, Ocak ve Şubat aylarının başında. Böyle yapınca uzun bir dönem taze bakla tüketebiliyorum.Havanın durumuna göre Nisan sonu gibi hasata başlıyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

obabilgesi 08-02-2020 07:02

Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.
Evet sevgili Portakal Rengi, bende aynen sizin gibi düşünüyorum... Yetişebileceğimi yerim, yetişemediğim kuru bakla olur :)
Çok doğru sayın CornusMas, Gönen’de çoktan ekildi ama elde olmayan sebeplerden dolayı zamanı kaçırdım. Tohumlar elimde kaldı, ne çıkarsa bahtıma diyip şansımı denemeyi düşündüm. Üç beş pişirimlik, olmadı tadımlık kısmet olur belki :) (sanırım toprakla oynamayı özledim, bakla bahane...)

Portakal Rengi 09-02-2020 07:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas (Mesaj 1581545)
Sayın obabilgesi, Gönen'de köylüler çoktan ekmiştir baklayı. Ben yaklaşık 2 ay önce kışın başında ekmiştim. Şu an 6-7cm boyundalar. Soğukta büyümeleri yavaşlıyor elbet. Üç parça halinde birer ay arayla ekiyorum. Aralık, Ocak ve Şubat aylarının başında. Böyle yapınca uzun bir dönem taze bakla tüketebiliyorum.Havanın durumuna göre Nisan sonu gibi hasata başlıyorum.

Evetttt. Çok akıllıca. Seneye aynı yöntemi kullanayım. Sağolun.

Resulgur 09-02-2020 17:03

Bende yeni ektim baklayı. Bulunduğum konumdaki çiftçiler bu zamanda ektiklerini söylediler. [emoji106]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...abbac98e37.jpg

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elifaydin 10-02-2020 07:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas (Mesaj 1581545)

Bu çerçevede Şubat sonu gittiğimde bir posta daha ekmeyi düşündüm. Çok da mantıklı geldi söylediğiniz.

Çamfıstığı 07-05-2020 15:44

1 Eklenti(ler)
Eklenti 707576

Arkadaşlar bu zamanda bu iyice olgunlaşmış bu baklalardan balkonda büyük peynir **** yoğurt kaplarına (her kap içine 3-4 tane olarak) eksem çokmu geç kalmış olurum.Öğlenden sonra toplamda 3 saat kadar güneş gören bir balkondan bahsediyorum.Niyetim 10.aya kadar alabildiğimce ürün almak ve 10 ayda gerçek ekimini yapmak.Teşekkür ederim şimdiden.

mertan 10-05-2020 20:18

Evet baya geç oldu artık, Ocak Şubat olsaydı bir nebze kurtarırdınız belki. 10. ayı bekleyin derim ben. Ama elinizde yeterli tohum varsa görmek için deneyebilirsiniz.

Çamfıstığı 11-05-2020 14:09

Teşekkürler Sn. mertan cevabınız için. Bende tohumluk olmaları için kurutmaya aldım, artık kısmet Kasım ayına.

Hep_çiftçi 18-10-2020 14:20

Merhaba, ben toprağı beslemek için ekildigini ve çiçek açtığında gövdeden kırarak toprağa bırakıldığında toprağa azot verdiğine dair bir program izlemiştim. 1 ay önce bu sebeple ektim ama tüm tohumlar çürüdü. Tohumlar babaannemin bu yıl aldığı tohumlar yani problemli tohumlar değil diye düşünüyorum çürümesine sebep ne olabilir

CornusMas 18-10-2020 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hep_çiftçi (Mesaj 1597888)
Merhaba, ben toprağı beslemek için ekildigini ve çiçek açtığında gövdeden kırarak toprağa bırakıldığında toprağa azot verdiğine dair bir program izlemiştim. 1 ay önce bu sebeple ektim ama tüm tohumlar çürüdü. Tohumlar babaannemin bu yıl aldığı tohumlar yani problemli tohumlar değil diye düşünüyorum çürümesine sebep ne olabilir

Çok erken ekmişsiniz sayın Hep_çiftci. Bakla Marmara bölgesinde genellikle kış aylarında ekilir. Siz Ağustos sonu, eylül başı gibi ekmişsiniz. Ocak, Şubat gibi ekmeniz gerekirdi.

hobi_bahce20 26-10-2020 19:05

Dostlar, gecen sene ki ilk bakla ekim dikim urun yetistirme ve toplama ile ilgili hazirladigim youtube video linkini size iletiyorum
ayrica bu kanala abone de olabilirsiniz, cok cesitli videolar da mevcuttur.

Bu sene de bakla ekimi yaptim yaklasik 300 adet, umarim bu sene de verimli gecer..

ozlem39 28-10-2020 13:45

bakla nasıl ekilir, suda bekletilerekmi yoksa doğrudan toprağa mı? bilgi verirseniz sevinirim tohumum geldi ekmek istiyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025